Pardon ,preko CENTRA ZA OBVEŠČANJE (112)Oskar napisal/-a:deja49 : mene zanima , zakaj si klical na policijo za pomoč reševalne postaje ??
Zakaj (ne) pomagati ?!
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zakaj (ne) pomagati ?!
Kaj pa tole, da dol padeš
01.01.2006 v dopoldanskih urah se peljema s punco iz MB proti Sl. Konjicam, malo pred Konjicami opazim ležati moškega na cesti, na levi strani v smeri vožnje proti Konjicam. Odpeljem se do prvega odcepa, kjer se obrnem z vozilom in odpeljem nazaj do človeka, ki je ležal ob cesti, medtem sem klical na 113 in povedal za kaj se gre. Malo za tem se je pripeljal reševalec, ki se je peljal mimo in je bil v prostem času in sva začela oživljati ponesrečenca. rešilec je bil res takoj na kraju, vsaka čast NMP Sl. Konjice. To, da je zdravnica dala masko za umetno dihanje narobe na obraz ponesrečenca raje ne bi govoril ( ne vem ali bi se smejal ali jokal ).
Bistvo zgodbe pa je to, da se je mimo tega človeka peljalo najmanj 20 vozil pa nobeden niti ni zmanjšal hitrosti in pogledal kaj je narobe, ko sem obračal avto sem moral še čakati na fraj cesto, da sem lahko zapeljal nazaj do njega. Človek bi kar bruhal najraje, kaj se je takrat dogajalo.
Oseba ni preživela, čeprav je parkrat "prišel nazaj", pozneje sem izvedel, da je šlo za predoziranje
01.01.2006 v dopoldanskih urah se peljema s punco iz MB proti Sl. Konjicam, malo pred Konjicami opazim ležati moškega na cesti, na levi strani v smeri vožnje proti Konjicam. Odpeljem se do prvega odcepa, kjer se obrnem z vozilom in odpeljem nazaj do človeka, ki je ležal ob cesti, medtem sem klical na 113 in povedal za kaj se gre. Malo za tem se je pripeljal reševalec, ki se je peljal mimo in je bil v prostem času in sva začela oživljati ponesrečenca. rešilec je bil res takoj na kraju, vsaka čast NMP Sl. Konjice. To, da je zdravnica dala masko za umetno dihanje narobe na obraz ponesrečenca raje ne bi govoril ( ne vem ali bi se smejal ali jokal ).
Bistvo zgodbe pa je to, da se je mimo tega človeka peljalo najmanj 20 vozil pa nobeden niti ni zmanjšal hitrosti in pogledal kaj je narobe, ko sem obračal avto sem moral še čakati na fraj cesto, da sem lahko zapeljal nazaj do njega. Človek bi kar bruhal najraje, kaj se je takrat dogajalo.
Oseba ni preživela, čeprav je parkrat "prišel nazaj", pozneje sem izvedel, da je šlo za predoziranje
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
rfireman napisal/-a:Kaj pa tole, da dol padeš![]()
A je že kdo drug klical 112, da si še ti pol klical 113?
No, glavno, pomagal si,poskušali ste ga rešiti. ( ne mislim cinično)!
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Ne eno in ne drugo. Ne vem če je ravno v tvoji pristojnosti da ocenjuješ če je bila maska pravilo nameščena. Tudi če jo je prvo narobe namestila verjamem da je to takoj popravila!! Ne maram če kdo obrekuje moje kolege in se javno dela pametnega glede stvari ki mu niti približno niso znane. A tebe kdo obrekuje če v adrenalinskem šoku v prvo ne zaviješ dveh cevi? In če si ne nadeneš IDA v šolsko predpisanem času? Ne me razumet narobe, ampak ni forum za to da bi se norčevali eden iz drugega...rfireman napisal/-a:Kaj pa tole, da dol padeš![]()
To, da je zdravnica dala masko za umetno dihanje narobe na obraz ponesrečenca raje ne bi govoril ( ne vem ali bi se smejal ali jokal ).
Zanima me pa eno. Kako sta oživljala? Sta se kaj zaščitila?
In predvsem me zanima na kak način si ugotovil da je "prišel nazaj" ?Oseba ni preživela, čeprav je parkrat "prišel nazaj", pozneje sem izvedel, da je šlo za predoziranje
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Ok gremo po vrsti.
Poglej, imam toliko izkušenj in izobraževanja, da si lahko brez skrbi, da vem kako mora biti maska obrnjena na obrazu človeka + oba reševalca sta se strinjala z mano
, pa ni je popravila zdravnica ampak jo je reševalec, ki je bil takrat izven službe, ok?
Pa še nekaj, nič ne obrekujem ampak samo povem kaj se je dogajalo,nobeden ni popolen, tudi zdravniki ne
Zanima te tudi, kako sem ugotovil da je prišel nazaj
Ker sta reševalca to govorila med dogajanjem, večkrat se mu je srce ustavilo, pa spet zagnalo s pomočjo masaže in defibrilatorja, to je vse skupaj potekalo približno uro in pol ( če se dobro spomnim ), potem pa smo ga naložili v rešilca in so ga odpeljali v bolnico Celje.
Reševalec, ki ni bil v službi je zaposlen v NMP nekje na Koroškem in je odšel zraven v bolnico Celje, videl pa sem, da je ponesrečenca oživljal še naprej v vozilu. Zelo požrtvovalno od njega
Edina zaščita so bile gumijaste rokavice, ki jih je imel ta reševalec s sabo, oživljanje samo z masažo, do prihoda rešilca,pa šenkrat bom rekel, da sta bila res hitro na kraju
Poglej, imam toliko izkušenj in izobraževanja, da si lahko brez skrbi, da vem kako mora biti maska obrnjena na obrazu človeka + oba reševalca sta se strinjala z mano
Pa še nekaj, nič ne obrekujem ampak samo povem kaj se je dogajalo,nobeden ni popolen, tudi zdravniki ne
Zanima te tudi, kako sem ugotovil da je prišel nazaj
Ker sta reševalca to govorila med dogajanjem, večkrat se mu je srce ustavilo, pa spet zagnalo s pomočjo masaže in defibrilatorja, to je vse skupaj potekalo približno uro in pol ( če se dobro spomnim ), potem pa smo ga naložili v rešilca in so ga odpeljali v bolnico Celje.
Reševalec, ki ni bil v službi je zaposlen v NMP nekje na Koroškem in je odšel zraven v bolnico Celje, videl pa sem, da je ponesrečenca oživljal še naprej v vozilu. Zelo požrtvovalno od njega
Edina zaščita so bile gumijaste rokavice, ki jih je imel ta reševalec s sabo, oživljanje samo z masažo, do prihoda rešilca,pa šenkrat bom rekel, da sta bila res hitro na kraju
A je že kdo drug klical 112, da si še ti pol klical 113?
lp
dušan[/quote]
Ne, moj klic je bil prvi.
Zakaj ne 112
Ker sem približno pol leta pred tem dogodkom imel slabo izkušnjo s 112

lp
dušan[/quote]
Ne, moj klic je bil prvi.
Zakaj ne 112
Ker sem približno pol leta pred tem dogodkom imel slabo izkušnjo s 112
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
rfireman napisal/-a:Ne, moj klic je bil prvi.
Zakaj ne 112![]()
Ker sem približno pol leta pred tem dogodkom imel slabo izkušnjo s 112![]()
Tole pisanje rfiremana pa bi predlagal v posebno rubriko : "največja bedarija leta !"
Zakaj? ker je prišla iz ust gasilca ! žalostno !
Po tvoje mora tisti, ki je imel slabe izkušnje z 113 in mu ropar plazi po hiši poklicat gasilce na 112 !
Pa prosim, ne oglašaj se ker ni izgovora !!Pa tudi koledareja ne dobiš, ker na njem piše: če potrebujete reševalce ali gasilce pokličite 112 !
( piz... pa sem že rekel , da se ne bom več razburjal
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Lej Oskar
oglašal se bom pa če je tebi všeč ali pa ne
Moja slaba izkušnja z operaterjem na Reco Maribor:
Bil sem priča prometni nesreči na Območju Reco MB, poškodovani dve punci - OTROKA!
Pa sem zahteval reševalno vozilo in mi je rekel operater, da sem blizu reševalne postaje in naj kar sam grem tja in jim povem za kaj se gre.
Ker ni sem imel kaj, sem nesel ta mlajšo punco ( 9 let ) v reševalno postajo, kjer sem na vhodu srečal reševalca, ki je rekel naj jo nesem k zdravnici v drugo nadstropje. In to je vse kar sem dobil pomoči od reševalca, čeprav sem v rokah držal poškodovanega otroka!
Druga stvar pa je ta, da ko sem klical 112, se mi je oglasil Reco LJUBLJANA!, BIL PA SEM NA OBMOČJU RECO MARIBOR!
Oskar, ko sem prebral, da ne dobim koledarja pa sem skočil na drevo in zajokal, nisi edini iz MB ki ga poznam
Moja slaba izkušnja z operaterjem na Reco Maribor:
Bil sem priča prometni nesreči na Območju Reco MB, poškodovani dve punci - OTROKA!
Pa sem zahteval reševalno vozilo in mi je rekel operater, da sem blizu reševalne postaje in naj kar sam grem tja in jim povem za kaj se gre.
Ker ni sem imel kaj, sem nesel ta mlajšo punco ( 9 let ) v reševalno postajo, kjer sem na vhodu srečal reševalca, ki je rekel naj jo nesem k zdravnici v drugo nadstropje. In to je vse kar sem dobil pomoči od reševalca, čeprav sem v rokah držal poškodovanega otroka!
Druga stvar pa je ta, da ko sem klical 112, se mi je oglasil Reco LJUBLJANA!, BIL PA SEM NA OBMOČJU RECO MARIBOR!
Oskar, ko sem prebral, da ne dobim koledarja pa sem skočil na drevo in zajokal, nisi edini iz MB ki ga poznam
Kot prvo poznam vse (čisto vse) na reševalni Slov. Konjice in bom vso zadevo prej ko naprej komentiral tudi preveril!!
OSKAR:
Če enkrat javno objaviš je potem to obrekovanje......Pa še nekaj, nič ne obrekujem ampak samo povem kaj se je dogajalo,nobeden ni popolen, tudi zdravniki ne
OK! Pa tud če je izven službe je reševalec in svoje delo oblada!OK?pa ni je popravila zdravnica ampak jo je reševalec, ki je bil takrat izven službe, ok?
Glede na to da imaš toliko izobraževanja in izkušenj za sabo bi lahko vedel da se srce ne zažene s pomočjo defibrilatorja....večkrat se mu je srce ustavilo, pa spet zagnalo s pomočjo masaže in defibrilatorja,
OSKAR:
Se popolnoma strinjam!Moral bi vedet da s tem izgubljaš dragocene minute, sploh pri reanimaciji če kličeš na napačno številko!!Tole pisanje rfiremana pa bi predlagal v posebno rubriko : "največja bedarija leta !"
Tud tole bi lahko uvrstili pod rubriko "bedarija leta" !!!! Ali pa "laž leta" !!!Pa sem zahteval reševalno vozilo in mi je rekel operater, da sem blizu reševalne postaje in naj kar sam grem tja in jim povem za kaj se gre.
Glede na to, da obstajate takšni profesionalci kot si ti pa naj bo ta dogodek postavljen kot NAJVEČJA LAŽ ali PA NAJVEČJA BEDARIJA LETA!
Itak pa imate vi vse prav drugi pač ne!!!
Itak pa imate vi vse prav drugi pač ne!!!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
zakaj sedaj takšna užaljenost ??
Če si klical policaje , ker je bil človek potreben nujne pomoči reševalcev, je potem to tvoj kiks , kaj je to tako težko priznati ??
Predvidevam da si mlad neizkušen gasilec pa še policaj povrhu !!
Ker pa ne zaupam slovenski pošti ti bom prinesel osebno en koledar v Velenje !
(sicer pa je tudi zaradi tega naš forum tako zanimiv, drugače bi bil dolgčas
)
Če si klical policaje , ker je bil človek potreben nujne pomoči reševalcev, je potem to tvoj kiks , kaj je to tako težko priznati ??
Predvidevam da si mlad neizkušen gasilec pa še policaj povrhu !!
Ker pa ne zaupam slovenski pošti ti bom prinesel osebno en koledar v Velenje !
(sicer pa je tudi zaradi tega naš forum tako zanimiv, drugače bi bil dolgčas
Ne zdi se mi kiks, ker so reševalci bli res takoj na kraju,pa na 113 sem klical tudi zaradi tega,ker kot policist sem moral še zraven študirat na ostale stvari, kar se tiče policije ( možnost povoženja človeka in pobeg s kraja ), pa veliko tudi zaradi tega kar sem že prej napisal v zvezi tistega karambola.
Res da sem mlad ( 30 let ) neizkušen pa ravno nisem, to da pa policajev ne marate sem pa že navajen, nobeden jih ne, razen takrat ko jih rabiš
Pa držim te za besedo, da boš res prišel v Velenje,da se spoznava. Drugače pa sem veliko v Račah tak da se lahk dobima tudi v MB
Res pa je tak zanimivo, ko se malo "primemo" he he he
Res da sem mlad ( 30 let ) neizkušen pa ravno nisem, to da pa policajev ne marate sem pa že navajen, nobeden jih ne, razen takrat ko jih rabiš
Pa držim te za besedo, da boš res prišel v Velenje,da se spoznava. Drugače pa sem veliko v Račah tak da se lahk dobima tudi v MB
Res pa je tak zanimivo, ko se malo "primemo" he he he
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
No vidiš , že malo popuščaš, le še napake nisi priznal.
Poglej, ljudje od uniformirane osebe pričakujejo več kot od civila. In če gasilec ne zna gasiti z gasilnikom ali policaj niti prave pomoči ne zna poklicat potem je to toliko bolj vidno in žalostno. Pa neglede če si bil tam v civilu.
Da pa ne bi skrenili iz teme je na forumu že ta tema o policajih. Vem pa tudi , da vodstvo od vas zahteva, da če vidite požar morate najprej klicat 113 ! preverjeno.
Zdaj samo še preverim ali delaš v Račah ali imaš tam punco ! če je tisto drugo se pazi polanskih pubecov!
Poglej, ljudje od uniformirane osebe pričakujejo več kot od civila. In če gasilec ne zna gasiti z gasilnikom ali policaj niti prave pomoči ne zna poklicat potem je to toliko bolj vidno in žalostno. Pa neglede če si bil tam v civilu.
Da pa ne bi skrenili iz teme je na forumu že ta tema o policajih. Vem pa tudi , da vodstvo od vas zahteva, da če vidite požar morate najprej klicat 113 ! preverjeno.
Zdaj samo še preverim ali delaš v Račah ali imaš tam punco ! če je tisto drugo se pazi polanskih pubecov!
Ono drugo
sem že kontaktiral Račke gasilce da si malo hrbet zavarujem, čeprav sem jim še dolžn gajbo pira he he he he
Napaka ali pa ne, žalostno je to, da sem se jaz prvi tam ustavil in ukrepal kljub temu da je bil dokaj gost promet, niti nobeden mimo vozečih ni niti poklical.
Prokleta žalost
Napaka ali pa ne, žalostno je to, da sem se jaz prvi tam ustavil in ukrepal kljub temu da je bil dokaj gost promet, niti nobeden mimo vozečih ni niti poklical.
Prokleta žalost
Vidiš, glede tega pa smo si sigurno enotni.....rfireman napisal/-a: Napaka ali pa ne, žalostno je to, da sem se jaz prvi tam ustavil in ukrepal kljub temu da je bil dokaj gost promet, niti nobeden mimo vozečih ni niti poklical.
Prokleta žalost
Je pa hudič če se "primejo" poklicni gasilec,policaj in reševalec.....