Ugled Gasilcev

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

sabirman napisal/-a:Janez le zakaj nam pol pravijo pjančki? Ravno zaradi takih osebkov kot si ti...

vem da mi boste zbrisal post ampak vseeno
Zakaj bi ga pa brisali, mene nič ne moti, ker govorim o realnosti. Ostali pa bolj v stilu zdravljenih alkoholikov.

LP

osebek Janez :twisted:
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

hm...Janez,...pošteno sem jaz že nekajkrat napisal-in to si ti tudi že bral, lahko pa napišem še enkrat.
Tudi sam sem že spil pivo v uniformi,nič ne rečem, ampak to samo na kakem občnem zboru, kjer so prisotni samo gasilci, po vaji pa ne, ker se vedno preoblečem, če pa je situacija taka, da sm na kakem tekmovanju(kjer so prisotni tudi negasilci, pa fotografi itd.), in je poskrbljeno za malico kot je bilo pri vas, pa z užitkom popijem ledeni čaj, vodo ali kaj podobnega...

Lp pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Šumadinac napisal/-a: kjer so prisotni samo gasilci, po vaji pa ne, ker se vedno preoblečem, če pa je situacija taka, da sm na kakem tekmovanju(kjer so prisotni tudi negasilci, pa fotografi itd.), in je poskrbljeno za malico kot je bilo pri vas, pa z užitkom popijem ledeni čaj, vodo ali kaj podobnega...

Lp pa srečno
No vidiš, saj bova kmalu skupaj. Na obeh vajah, kjer so nastali posnetki, so bili prisotni samo gasilci in malica je bila samo za gasilce, potem so se vsedli v tovornjak, šli vsak v svoje orodišče, se preoblekli v svojo obleko in šli domov ali pa še na enega, kakor jih je bila volja.

Zato jaz pišem, da je trapasto napadati nekoga, ki na neki gasilski slovesnosti drži kozarec v roki, ja kaj pa bo držal drugega.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

eno je , ce zram hrane popijes eno pivo. Ali pa recimo na obcnem zboru, ko so sami gasilci, spijes kak kozarec vina.
Drugo pa je ko gres iz tekmovanja, prides v gostilno pa narocis gajbo pira.
Al pa da se po vaji, skoraj stepes za svoj pir, ker ti pripada, in bognedaj da bi dobil sok. (na zalost se to se vedno dogaja)

Zal se to se dolgo nebo spremenilo, mogoce cez par desetletij, ko pride nova generacija...
(da nebo kdo mislo, mi po vaji pijemo vodo)

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

biti na veselici v uniformi v znak pripadnosti :shock: -zakaj le v tem ne vidim nobenega smisla.alkohol in uniforma-ne gre skupaj pa vendar če je mera prava ne bo hudega da se ga pa naliješ kot čeber in poleg še povzročaš težave :roll: .slikanje v uniformah in potem razkazovanje slik v smislu "matr smo ga sral" ni primerno :oops: :cry:.človek doživi marsikaj v družbi gospoda Alkohola :!: imel sem primer-naš član praznoval 50let rojstva dogovorimo se v društvu za obisk le tega z gasilskim vozilom in špricanjem osebka-članice imajo manjšo predpripravo(mogoče zaradi treme :?: )-pridemo na dvorišče ga pošpricamo in kot smo bili dogovorjeni in kot se tudi spodobi sem kot nadrejeni-PP-odredil zbor gasilcev-eni od gasilk to ni bilo po godu in me je obdelala v smislu"kaj si ti meni da me boš komandiral,kaj misliš da si če si gas.častnik,....... :o v gasilstvo vstopiš in izstopiš prostovoljno,ko pa si v gasilstvu se pa moraš držati pravil,ki jih le to narekuje :!:
di-du-di-du
tinčk
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tinčk »

Moderatorja prosim, da objave Janeza Koncilije malo preučijo!!!!
Nebi tukaj kaj smo ljudje, ki ne pijemo alkohola!!!

LP, Tine!
Takle mamo!!
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

gasilec ki ne pije pira ni pravi gasilec :twisted:
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Janez Koncilija napisal/-a:
sabirman napisal/-a:Janez le zakaj nam pol pravijo pjančki? Ravno zaradi takih osebkov kot si ti...

vem da mi boste zbrisal post ampak vseeno
Zakaj bi ga pa brisali, mene nič ne moti, ker govorim o realnosti. Ostali pa bolj v stilu zdravljenih alkoholikov.

LP

osebek Janez :twisted:

Nekaterim pa alkohol že škodi :roll:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

sabirman napisal/-a:
Nekaterim pa alkohol že škodi :roll:
Bo že držalo, zato bom raje počakal, da kakšen bolj trezen še kaj napiše :? .

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
sabirman

No ja če si te zdi da je to čist uredu da se hvališ po medmrežju kako se vidi pivo in tko naprej zame in še za marikoga ni normalno...
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Pri nas je bila zadnjič obč. vaja pa je bilo pivo in sok. Mislim pa da ni dvoma kaj je šlo bolj v promet, pa še zato niso alkoholiki.

Drugo pa je, ko se nekdo zjutraj ob 9.00 naliva s pivom na predstavitveni vaji za tekmovanja. Sliko pa boš našel nekje med Tekmovanji v temi Nova gasilska disciplina, morda boš še celo koga poznal. 8)
Uporabniški avatar
sabirman

Si mislil tole? Nevem koga naj bi poznal :lol:

datoteke/posvetstar_e_002.jpg
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

sabirman napisal/-a:Si mislil tole? Nevem koga naj bi poznal :lol:

Ja tole. Pa spet si površno prebral, ker piše vmes ena beseda "morda", sicer pa ni bilo namenjeno extra tebi.
Uporabniški avatar
sabirman

pes napisal/-a:
sabirman napisal/-a:Si mislil tole? Nevem koga naj bi poznal :lol:

Ja tole. Pa spet si površno prebral, ker piše vmes ena beseda "morda", sicer pa ni bilo namenjeno extra tebi.

spet sem površno prebral kje sm pa prej falil :D Ja uredu ni problema :lol:
Kitty K
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kitty K »

Naj povem še moje žensko, laično stališče do gasilcev. Od nekdaj si gasilca predstavljam kot kmečkega fantiča z rdečimi lički, pogosto tudi s kakšnimi parimi kilogrami preveč, z mastno kranjsko klobaso ali čevapčiči v ustih, ob strani pločevinka piva ter seveda s skoraj nepogrešljivimi brki (med starejšimi gasilci). Kar je v večini dokazal tudi gospod v nekaj postih pred mano s fotografijami.

Kaj naj si mislim ob pogledu na take ljudi? Naj si mislim, da je to skupina izredno pametnih, sposobnih in dobrih ljudi pri mizi? Ali da je to skupina vaških pijančkov in mularije, ki se zbirajo ob poceni pivu enkrat tedensko, poročeni pa mogoče le zato da imajo nekaj ur mir pred ženo? Naj si mislim, kako močni, vestni in dobrosrčni ljudje so to, sedaj sem veliko bolj prepričana v svojo varnost v primeru nesreče? Ali naj si mislim, teli bodo še popili svoje pivce, pojedli svojo klobasco malce poležali, da se jim usede in se potem počasi odkotalili proti kraju nesreče? Naj si mislim, da je človek s 100 kilami, obsegom trebuha 150 cm, s klobaso med zobmi in s kolonjsko z vonjem piva, zmožen najhitreje in najprimerneje ukrepati v primeru nesreče? Ali naj si mislim, da bo preden bi pritekel na kraj nesreče, doživel srčni napad zaradi izrednega telesnega napora in povečanega holesterola v krvi?
Seveda z vprašanji pretiravam, ampak vse skupaj ni prav daleč od resnice.

Mislim, da k sedanjemu ugledu gasilcev pripomorejo tudi veselice, ki so postale že sopomenka za slovensko »pijanico«.

Seveda, je taka situacija večinoma pri prostovoljcih in srčno verjamem, da se na brigadah primerno odločijo za svoj kader in da se le ta kader nato zaveda svoje odgovornosti poklica.
V času, ko pa je gasilec (prostovoljni) lahko vsakdo, ki si želi pivo in klobaso ter druženje s »sotrpini« tega sveta, brez kakršnihkoli drugih meril, razen vprašljive dobrosrčnosti in osnovnega znanja o gašenju, posebno pa brez spoštovanja do kolegov, ki se zavedajo svojih dolžnosti za ustvarjanje ugleda gasilcev, bo ugled ostal tak kakršen je.

Glede ozdravljenih alkoholikov pa tole Bolje biti ozdravljen alkoholik kot pa alkoholik čakajoč, da ti odmre še zadnja siva celica! Če si »ozdravljen« vsaj dokažeš, da imaš še vsaj malo ponosa in da ti je mar ne le zase ter za svoje zdravje temveč za ljudi okoli tebe, ki jim na tak ali drugačen način koplješ jamo.

Zelo me veseli, da se nekateri počasi zavedate, kaj počnete s svojim obnašanjem in kažete svoj intelektualni napredek, drugi pa si še naprej kopljite jamo, saj veste kaj pravijo »Kjer Bog dal ni, tudi hudič ne more vzeti«, pa naj se gre za ponos ali kaj drugega.

Katja K.
Zaklenjeno