Gasilska enota 14

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
flames

Odg: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a flames »

Pero napisal/-a:
andrej007 napisal/-a:Slovenija je svobodna! Odločamo se po svoji volji! Niti nevem zakaj in kako lako pgd, gz ali gzs omejuje moje osebno odločitev!
V šovu boš nastopal kot uradna oseba (gasilec), ki zastopa PGD in Občino ter gasilstvo v sloveniji na sploh. To nikakor ne more biti TVOJA odločitev. Tudi iz tega razloga so v pogodbo dali "pravno" varovalo da za prijavo potrebuješ potrjen matični list.

Slovenija je še vedno svobodna, prijavi se na BigBrother al pa kmetijo del X. Ti doben ne brani, tudi nagrade so večje.

Glede kazenskega zakonika, to ni "protipravno" kr gre vse po zakonu. Razen če je kdo koga "podkupil" :wink:
In gasilci smo uradne osebe, ni važno "kdo" nas "sponzorira".....

Me zanima kakšen bi bil odziv, če bi v podobnem šovu iskali "najboljšega" policista....
Pa saj se ne išče najboljšega poklicnega gasilca, discovery channel je recimo imel oddajo "one man army" kjer so iskali najboljšega "operatorja", in so fantje notri imeli kar zanimive izive. Tak šov zelo zanimiv, v našem primeru z gasilsko tematiko.
joe

Odgovor Napisal/-a joe »

Mayamaya napisal/-a:Hmm pa takrat nihce ni zagnal tak vik in krik iz tega; delate ga zdaj, ceprav sploh ne veste/vemo kako bo tale show izgledal.
vidiš pravkar si napisal glavnino problema, nevemo kako bo tole izgledalo. Vendar po izkušnjah s POP TV nič dobrega, oni prodajajo senzacionalizem, škandale, trače. Sam poglej tip člankov na njihovi strani in mi povej kako naj sedaj pričakujemo, da v primeru tega šova tekmovalci nebodo obravnavani z metodami senzacionalistične psihoanalize ?

Kot sem že enkrat prej napisal, obstaja ogromno materiala iz gasilerije, ki bi se ga dalo uporabit z namenom izobraževanja tako gasilcev kot gledalcev. Tudi tu na forumu je kar nekaj odličnih gasilcev, ki bi verjamem bili pripravljeni sodelovat, kot udeleženci, kot mentorji, sodniki koneckoncev. Sam tale šov je zgrešen že v osnovi, ker gasilstvo ni šov in ni tekmovanje kdo je najpogumnejši, najbolj požrtvovalen, borben in zanimiv. Povej mi kako bodo merili najpogumnejšega, kdo je to ? To je lahko v določenih primerih tudi nekdo, ki gre v stavbo brez IDA, pa da ne naštevam in polemiziram o vsemu tam na koncu so dodali 'najbolj zanimiv'. Tole je pa tisto, kar prodajajo oni in kar se klika in s čim se služi. Iz šova gostilna išče šefa bom napisal nekaj naslovov

Finalista šova Gasilci: Enota 14 Marko in Jure sta drug drugemu odprla srce
Finalista šova Gasilci: Enota 14 pogumni gasilcev blaž v joku
Marko: Glavo bom odtrgal Valeriu
Marko objame Valeria in mu zaželi uspešen dan

Si želite tega ?
flames

joe napisal/-a:
Mayamaya napisal/-a:Hmm pa takrat nihce ni zagnal tak vik in krik iz tega; delate ga zdaj, ceprav sploh ne veste/vemo kako bo tale show izgledal.
vidiš pravkar si napisal glavnino problema, nevemo kako bo tole izgledalo. Vendar po izkušnjah s POP TV nič dobrega, oni prodajajo senzacionalizem, škandale, trače. Sam poglej tip člankov na njihovi strani in mi povej kako naj sedaj pričakujemo, da v primeru tega šova tekmovalci nebodo obravnavani z metodami senzacionalistične psihoanalize ?

Jaz mislim da ne upajo. Zakaj ne? Ker če bi pri tekmovalcih(gasilcih) iskali napake,škadandale, ljubezenske težave...bi si televizija zbila ugled. Tok si pa upam trdit da tisti ki se bodo prijavili, in če šov zalaufa, da med njmi ne bodo kakšni pacienti ki nam bi delali sramoto, tok zaupanja do kolegov gasilcev imam. Dejstvo je pa da niti ne vemo kakšen naj bi šov bil, ne vem zakaj GZS ne da ven kako so jim POPtvjevci zadevo predstavili... :?
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

beez napisal/-a: Mislite, da bi akterji v showu tvegali svoj ugled, če bi bili prepričani da bo show slab? In po drugi strani - očitki, da bo POP TV s tem nekaj zaslužil? Podaril bo 25.000 EUR posamezniku in 25.000 EUR društvu. Seveda bodo pri snemanju nastali stroški, ki jih bo komercialna TV pokrila z oglasi. Ampak vseeno - na koncu bo denar dobil delno posameznik in delno društvo.
Tule si zapisal tri skrajno naivne zadeve:
1. O ugledu pri resničnostnih šovih v NIČEMER ne odloča udeleženec, ampak producent. Če se producentu zdi zabavno prikazat nekoga kot nerodnega debila, bo to naredil. Če bo s prikazom ČESARKOLI dosegel, da bo lahko dražje prodajal reklame, bo to prikazal. Producent NI ZAVEZAN NOBENI ETIKI! Zadnje scene okoli MB ravnatelja so to pokazale, obnašanje nekaterih komercialnih medijev je bilo zavezano ZGOLJ PRODAJI REKLAM.
Še enkrat: posameznik nima NOBENE GARANCIJE, da ga na PoopTV ne bodo zlorabili zato, da bodo prodali še več oglasov. Celo obratno, ima garancijo, da če se bo karkoli, kar bo naredil, dobro prodajalo, bodo to prodali. Tudi zmanipulirane in zmontirane prispevke!

2. Blagovna znamka "Prostovoljni gasilec". Nekaj denarja bo dobil gasilec, nekaj denarja društvo. Kot poslovnežu ti je jasno, kaj pomeni ugled blagovne znamke. Blagovna znamka "prostovoljni gasilec" ima v tem trenutku v Sloveniji daleč največji ugled. Bi katera druga blagovna znamka dopustila zlorabo s strani firme, ki bi s tem delal posel? Ne bi, kajneda!

3. Denar. PopTV prodaja svoje oglase po tisoče € za minuto. PopTV tega NIKAKOR ne dela, da bi pomagala gasilcem in vsakdo, ki bi temu verjel, se naj pouči o delovanju medijev. Sam sem seznanjen z njihovim delovanjem, sem pogosto v stiku z novinarji in vem, kakšno je razmišljanje odločevalcev in ljudi na PopTV.
beez napisal/-a: Predstavljajte si, da pridejo na plan posnetki gašenja stolpnice v domžalah, ali gašenja hiše v študi? Ti posnetki obstajajo. To bi nas moralo resnično skrbeti. Ampak med drugim so tudi akterji iz teh intervencij glasni. In vas skrbi novi show? Ste resni?
Naj pridejo! Do zdaj očitno niso, ker znamo očitno gasilci v lastnih vrstah analizirati svoja dejanja in glede na napake korigirati svoja ravnanja v prihodnosti.
beez napisal/-a: Zame je v Sloveniji ena zgreška. Gasilci.org forum z vsemi negativnimi teoretiki, s po 30 let izkušenj iz prostovoljnega gasilstva, 30 občnimi zbori s točko razno in 4imi intervencijami. Pa ne pozabite! VSI, ki ste proti boste show zagotovo show tudi gledali.
Tule si povsem po nepotrebnem žaljiv! Delo v GBL ni mačji kašelj, a kot oba veva, prostovoljni gasilci nimamo izmen, nimamo ruskega turnusa, po intervenciji gremo v službo, tudi če intervencija traja celo noč ali pa deset dni.

Trkanje po prsih si lahko privošči marsikdo od nas. Nihče pa si ne more in ne sme privoščiti uničevanja in brezplačnega komercialnega izkoriščanja blagovne zname "prostovoljni gasilec", nihče!

Ravnanje kolega Dolinarja ne odobravam, prav tako ne odobravam sodelovanja zaposlenih na GBL v pripravi te oddaje.

Če misliš, da ima tvoje mnenje s tvojim podpisom večjo težo, potem lahko moji osebni teži prišteješ še spodnji podpis:
Jože Hanc
VGČ1
PGD Kozarje
Zadnjič spremenil joejoe, dne 25. December 2014, 11:27, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

@flames
govoriš o nečem čisto tretjem. Tudi Bear Grylls med snemanjem hodi v McDonalds pa to nikjer ne zmontirajo, ker to NI resničnostni šov.
Predvidevam da so pri "one man army" nastopajoči oz njihovi nadrejeni imeli pravico do vpogleda v posnetke pred javno objavo in so po potrebi stvari cenzurirali (tako je vedno ko je udeležena vojska). Nič od tega ni resničnostni šov...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Jaz sem se vedno mnenja, da nas na pop-u hocejo prikazat ljudem v najboljsi luci (saj druge moznosti nimajo, gledalci hocejo akcijo; vpogled v "nase poslanstvo") in bom povedal podobno kot Gasper, ene par postov nazaj .. Huje kot sesalni vodi, tekmovanja o vlaganju kumarc, pijancevanja v paradnih uniformah, Planice in podobnega pac res ne more biti:)
Zadnjič spremenil Mayamaya, dne 24. December 2014, 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
flames

Pero napisal/-a:@flames
govoriš o nečem čisto tretjem. Tudi Bear Grylls med snemanjem hodi v McDonalds pa to nikjer ne zmontirajo, ker to NI resničnostni šov.
Predvidevam da so pri "one man army" nastopajoči oz njihovi nadrejeni imeli pravico do vpogleda v posnetke pred javno objavo in so po potrebi stvari cenzurirali (tako je vedno ko je udeležena vojska). Nič od tega ni resničnostni šov...
Seveda da govorim o nečem čisto tretjem, če si za primer navedel iskanje najboljšega policista... :roll:
Saj ne moremo vedeti kako bo ta šov izgledal, dejansko ne vemo še nič. Saj se POPu predstavi določene pogoje? Nikjer ne piše da samo oni lahko postavljajo pogoje...in se zavedajo tega da lahko zaradi tega ostanejo brez oddaje/reality showa.
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

Mayamaya napisal/-a:Jaz sem se vedno mnenja, da nas na pop-u hocejo prikazat ljudem v najboljsi luci (saj druge moznosti nimajo, gledalci hocejo akcijo; vpogled v "nase poslanstvo") in bom povedal podobno kot Gasper, ene par postov nazaj .. Huje kot sesalni vodi, tekmovanja o vlaganju kumarc, pijancevanja v paradnih uniformah, Planice in podobnega pac res ne more biti:)
Koliko denarja bodo dali za uporabo blagovne znamke "prostovoljni gasilec/gasilka"? Komu? Koliko bo po prodaji oglasov ostalo njim? Je to res vseeno?

Če ja, potem takega "oglaševanja" ne rabimo. Prostovoljno gasilstvo je daleč najbolj ugledna dejavnost v Sloveniji. S sodelovanjem s PoopTV lahko le izgubimo, pridobiti ne moremo NIČESAR!
flames

joejoe napisal/-a:
Mayamaya napisal/-a:Jaz sem se vedno mnenja, da nas na pop-u hocejo prikazat ljudem v najboljsi luci (saj druge moznosti nimajo, gledalci hocejo akcijo; vpogled v "nase poslanstvo") in bom povedal podobno kot Gasper, ene par postov nazaj .. Huje kot sesalni vodi, tekmovanja o vlaganju kumarc, pijancevanja v paradnih uniformah, Planice in podobnega pac res ne more biti:)
Koliko denarja bodo dali za uporabo blagovne znamke "prostovoljni gasilec/gasilka"? Komu? Koliko bo po prodaji oglasov ostalo njim? Je to res vseeno?

Če ja, potem takega "oglaševanja" ne rabimo. Prostovoljno gasilstvo je daleč najbolj ugledna dejavnost v Sloveniji. S sodelovanjem s PoopTV lahko le izgubimo, pridobiti ne moremo NIČESAR!
Ne vem če je res tako, do sedaj so nas akr dobro prikazal, če ne celo da smo zaradi medijev na tako dobrem glasu, tudi pri ljudeh ki še niso potrebovali našo pomoč? In kot sem že napisal, oni se zavedajo če bodo gasilce v temu šovu prikazali kot neke šalabajzarje, bodo izgubili gledanost. Se pa strinjam da bi bila tudi za njih to velika reklama in zaslužek. Logično, drugače se sploh ne bi spustili v to...
RescueMajstr

Odgovor Napisal/-a RescueMajstr »

Pred časom so se s tako idejo "kdo je najboljši gasilec" spopadli tudi naši mladinci, češ moja pozicija je bolj pomembna kot tvoja, jaz naredim več kot ti, jaz sem boljši, ipd., vse zelo podobno kot v opisu tega showa... No pa mi je na pamet padla ideja da bi jim zadal nalogo naj pogasijo goreč objekt z različnimi scenariji, izključil pa sem člana za katerega so vsi mislili da je nepomemben člen. Kaj kmalu so spoznali da jim nekdo manjka, v enoti 14 vidim da naj bi nastopali posamično, na koncu pa bi izbrali le enega, torej univerzalca ki je za vse? Menim da bi ga po koncu oddaje morali zaposliti v brigadi kot samostojno enoto, na ta način bi znižali stroške saj bi plačevali samo enega. :roll:
V opisu showa prav tako piše "Prijavite se na najbolj junaški resničnostni šov o pogumu, človeški drami in dobrodelnosti!" , torej mi prostovoljni gasilci ne pomagamo drugim zaradi slave in dernarja, to delo opravljamo s srcem da lahko človeku v najtežjih trenutkih priskočimo pomoč brez kamer in obljubljenega plačila, tako da je ta show v nasprotju z našim prepričanjem, naj gre ta denar v roke socialno ogroženih družin ali družin ki so izgubile svoje domove ob poplavah/požarih/potresih ipd., v tem primeru bi ta show mogoče res prikazal naše poslanstvo v najboljši luči. Sam pa menim, da je trenutno ideja samo visoka gledanost in s tem posledično zaslužku producentov kot v vseh preteklih resničnostnih showih.
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

"V nedeljo smo na POP TV najavili novo oddajo Gasilci: Enota 14 in s tem nepričakovano sprožili tudi negativne odzive in pomisleke v vrstah nekaterih gasilskih združenj. Osnovni namen oddaje je dvig zavedanja Slovencev o vlogi in pomenu prostovoljnih gasilcev, ki bi jim na ta način izkazali čast in spoštovanje, ki si ga zaslužijo,“ so za Žurnal24 povedali na POP TV in dodali, da ostro obsojajo objavo svoje sodelavke Bojane Ksela na Twitterju in da se od njenih izjav popolnoma distancirajo. "Njeno mnenje v nobenem primeru ni stališče naše hiše. S takšnim odnosom, kot ga je slutiti iz njenih izjav, nismo delali niti pri tem niti pri nobenem drugem projektu. Obravnavali jih bomo kot kršenje produkcijskega procesa in tudi ustrezno sankcionirali,“ pravijo.

http://www.zurnal24.si/gasilci-besni-na ... nek-242297
alfa

Re: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a alfa »

Tole sporočilo poptv je tipično medijsko sprenevedanje. Samo pomislite kaj vse se snovalci te neumnosti o nas pogovarjajo za našimi hrbti. In opravičila ni! To je tudi mislila! Biznis in še enkrat biznis z izkoriščanjem ene redke svetle značilnosti tega naroda (prostovoljnim gasilstvom), ki je še ostal kolikor toliko neomadeževan razen par pohlepnih gasilcev-inštruktorjev.
Se pa širijo tudi govorice o neki bajni obljubi honorarja temu Dolinarju in še nekaterim okoli njega. Upam, da bodo tudi dejstva prišla v javnost. Tale gasilec Jure je pa daleč od tovariša, če je to glede zaslužka res.
Uporabniški avatar
Mayamaya

PGD Gasilec
GE: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a PGD Gasilec »

---
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Mayamaya

Tale zadnji stavek ni na mestu. Ravno zaradi takih šovov, ki nas prikazujejo v akciji, lahko privabimo mlade v gasilske vrste. Veš, niso mladi tako naivni; misliš, da jih boš zvabil s tem, da jih boš pošiljal na butasta tekmovanja? No way:)
Odgovori