Ti bom kar jaz napisal, čeprav mi ni všeč da se kar nekako Vsi gostje skrivate za imenom GBL, ti niti ne bom povprečno odgovoril.gbl napisal/-a:Janeza pa Šumadinca pa Icota vas moram še jaz mal pikent k ste lih ekstremisti ja dejstvo je, da je prostovoljnih gasilcev preveč. Včasih ko ni bilo tehnike in primerne opreme so gasili z vedri in tam je bilo potrebno veliko število gasilcev in vaščanov, da so rdečega petelina okrotili. Sedaj pa živmo v čedalje hitreje razvitem svetu , ker se tehnika razvija s tako hitrostjo ,da jo človek še komaj dohaja, da pa jo lahko dohaja se mora učiti in delati z opremo vsak dan in ne samo ob prostih uricah upam da razumete kaj sem s tem hotel povedati. Gregata potperam ko govori da bi bilo bolje 10000 izurjenih gasilcev kot pa 40000 vseh živih falotov na kup zmetanih. Ja gospod Janez pol se pa dogaja na intervencijah da ni dosti opreme sploh zaščitne kot tudi dihalcev za posredovanje v zadimljenih prostorov kot si tudi sam dobro nasrkal ker je bolje metati za toliko nepotrebnih oblek vozil gasilskih domov ko pa prideš na intrevencijo maš pa v vozilu dva boga dihalca ja kje pa je pol podpora kje pa je pol rezervna reševalna ekipa pa tko naprej ne bom preveč razvlekel. Dejstvo je in ostaja da se mora tudi v gasilstvu reorganizirati stvari Janez ne živimo več v 60 letih ampak 2005 in je že skrajni čas da do sprememb pride ker že zelo zamujamo , kar se pa tiče prostovoljcev se ni treba bati da bi kdaj izumrli ali pa da jih nebi potrebovali pa še kako samo vprašanje kakšne prostovoljce na pol slečene, na pol zaščitene , na pol izobražene itd.. Sam primer izračun da bi pri 30000 zaščitnih oblekah manj kot jih potrebujemo prišparali toliko denarja kakšno drugo nujno tehniko lahko s tem denarjem kupimo , ki pa tudi nadomesti kar nekaj nepotrebnih gasilcev , ki bi se po nepotrebnem izpostavljali ali pa da bi saj tistim 10000 kupili kvalitetno zaščitno opremo ne pa da se oprema nabavlja od vsakega k ma pet minut časa sam da je pocen pa da jo imajo vsi na kvaliteto pa pozabljate ne ja tko je dones to....... Drugače je pa to moje mnenje , ki razmišljam tudi malo drugače seveda pa če bi se vsi strinjali z mano al pa bli istega mišljenja kam pa pridemo pol ne nekje v sredini pa je tista prava pot lep pozdrav Jenezu pa mi ni treba nič napista nazaj k itak vem da me boš skurcal tko da brez veze da mi pišeš k to že itak pričakujem.
Že samo to da se nihče razen Mareta oz. Ježeka ne želi registrirati kot uporabnik foruma je dejstvo da se z nami ne moreš družit. Ker je očitno nekje v nekaterih glavah kratica GBL zakon.
Poglej kako privlačno deluje forum, samo res mora vsak imeti kanček strpnosti, naš "Ico" je res extremist, čeprav po srcu zelo dober človek,
Nisem pozabil Micko, gorenska naveza iz GARS Jesenice je človek ,ki je zgled dobrega sodelovanja med prostovoljnimi gasilci in poklicnimi kolegi.
S čim me boš razveselil ti gost iz GBL Ljubljana...
LP Marko NOVAK