Šumadinac napisal/-a:Predori proti Grosupljem- mislim da je pretirana tista omejena hitrost- ne vem točno ampak mislim da je 80km/h... Kaka ženska za volanom iz 130-140 km/h na zavoro na 80km/h pa se znajdi če si za njo....(videl na lastne oči)!
Ja ravno na to temo sem hotel že prej nekaj napisati pa ni bilo časa

, sedaj si me pa že prehitel
Tukaj predvidevam, da misliva na isti predor pod Golovcem, kjer stoji zveneči, stacionirani radar

Kateri je v svojem dosedanjem kratkem delovanju zabeležil rekordno število prekrškov

Stvar je v tem, da je tu res omejitev znižana na borih 80 km/h

, vendar je tudi resnica, da je najprej, pred predorom znižana na 100 km/h
In še to, kar sem že prej mislil, po mojem mišljenju je takšna omejitev lahko dvorezni meč

Nesrečo lahko prepreči ali pa celo povzroči
Če bi se vsi udeleženci v prometu držali pravil

, in da se nam nebi nikoli zgodilo, da bi spregledali kašen prometni znak (kar ni mogoče, če si navaden smrtnik), bi zadeva funkcionirala
Tako pa nekdo, ki je prvi upošteva, naslednji pa polnih 130 km/h, in je katastrofa tu

ali pa sodeč iz Šumadinovega prispevka, da spregledaš že prej postavljeno omejitev 100 km/h, in si zopet na istem
Kajti tako nizka omejitev na takšnih cestah je lahko ravno tako rizična kot prevelika hitrost, razlog temu pa je na žalost le kultura voznikov
Tako nizke dovoljene hitrosti, na cestah takšnega razreda, sem do sedaj videl le na Hrvaškem, na cesti katera pelje nad mestom Rijeka

S tem, da je tam še slabše, omejitev 70 km/h in čista ravnina

Vožnja po teh omejitvah ni nič kaj prijetna in sproščujoča, prej bi rekel, da voznika iznervira

zato sem na njihov račun izustil kakšno pikro, kar si pa za naš domači sistem ne upam