Anketa-sodelovanje med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Gost
Anketa-sodelovanje med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci
Kakšni se vam zdijo odnosi med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci?
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
SODELOVANJE
Na to temo je bilo že veliko povedanega na tem forumu. Drugače pa je bolj pomembno , da vsi naredimo več za dobro sodelovanje. To bo le v korist družbi in posamezniku.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Menim, da je sodelovanje dobro. Seveda pa se ob intervencijah in vajah izražajo razlike, predvsem v usposobljenosti in opremljenosti.
Prostovoljci morajo vložiti še več truda in se približati znanju in usposobljenosti poklicnih gasilcev, potem pa bodo tudi oni lažje komunicirali na isti ravni.
Fantje so pač bolje opremljeni, a tudi bolje usposobljeni ter nosijo večjo odgovornost. Prostovoljci se še vedno lahko zanesemo na njihovo pomoč, če bo gosto, oni pa nimajo nikogar več.
Veliko lahko naredimo na področju družabnih srečanj, saj tedaj lahko bolje spoznamo eni druge, problemi pa se takrat rešujejo kar sami od sebe.
Prostovoljci morajo vložiti še več truda in se približati znanju in usposobljenosti poklicnih gasilcev, potem pa bodo tudi oni lažje komunicirali na isti ravni.
Fantje so pač bolje opremljeni, a tudi bolje usposobljeni ter nosijo večjo odgovornost. Prostovoljci se še vedno lahko zanesemo na njihovo pomoč, če bo gosto, oni pa nimajo nikogar več.
Veliko lahko naredimo na področju družabnih srečanj, saj tedaj lahko bolje spoznamo eni druge, problemi pa se takrat rešujejo kar sami od sebe.
Niko
PARAMEDIC
Kar se tiče opremljenosti so pri nas PGD bolje opremljena s težko tehniko kot pa mi poklicni gasilci (v mislih imam vozila)
Zaščitna oprema pa je v naši enoti na dosti višji ravni kot pri PGD-jih.
No, v letošnjem letu so se (končno
), začeli opremljati z novimi in varnejšimi zaščitnimi sredstvi (čelade Heros, obleke Bristol...), nekaj bodo (bomo, saj sem tudi jaz član PGD
) morali narediti na ustrezni obutvi in ustreznih rokavicah, vendar to ni cilj te teme
.
Kar se tiče opremljenosti so pri nas PGD bolje opremljena s težko tehniko kot pa mi poklicni gasilci (v mislih imam vozila)