Gasilska enota 14

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
ssecnik

Odg: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a ssecnik »

In kaj ti misliš,da bo en "resničnostni" šov pripeljal podmladek.Če bo prikazano v šovu ustrezalo realnosti POVPREČNEGA gasilca,ne bo nikogar,ker bodo rekli,da je pri gasilcih živ dolgčas.Če pa bodo stvari naspidirali,ja potem bo pa že kdo prišel,samo ko bo videl realno stanje bo dejal,da smo ga nategnili.
Pa ga ne bomo mi,nategnil ga bo POP,posledice bomo pa mi nosili.Seveda je nekaj enot v Sloveniji,katere si lahko obetajo korist pri članstvu,vsaj 90 % bo pa na slabšem.Ni slabše stvari,kot mlademu nadebudnežu z zavajanjem in potvarjanjem realnosti ubiti vso voljo.Takemu se bo priskutilo vsako prostovoljno delo,ne le gasilci.

LP Srečo
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Zakaj ziv dolgcas, saj nimajo vse enote samo po 2 intervenciji letno?
ssecnik

A sem ti napisal POVPREČNEGA ?MI,kot osrednja enota v občini,smo jih letos imeli 19 (zaradi žledu in poplav je bilo veliko več izvozov,okoli 100),dve leti nazaj pa 4(štiri),povprečje je pa okoli 15.Malo več kot ena na mesec.In koliko je društev,ki imajo eno,dve na leto,ali pa celo nič?Seveda je potrebno tudi v taki enoti delati vaje in vse drugo,kar zahteva pripravljenost enote.A bodo to prikazali v šovu?
Sicer sem gledal do sedaj samo eno oddajo in to na prošnjo sodelavca,ki je na Kmetiji prišel v finale,pa sem mu direkt povedal,da se mi zadeva gabi.Kaj misliš,kako bo to zgledalo,ko bodo nekoga tunkali v drek in zahrbtno metali ven?A je to naš princip dela,naše poslanstvo,zadeva bo MORALA biti ravno nasprotna našim načelom tovarištva,da bo zadovoljila drhal.
Kar se pa tiče pogobe s producentom mi je ta sodelavec namignil take svinjarije,da mu nisem mogel verjet.

LP Srečo
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Mayamaya napisal/-a:Jaz sem se vedno mnenja, da nas na pop-u hocejo prikazat ljudem v najboljsi luci (saj druge moznosti nimajo, gledalci hocejo akcijo; vpogled v "nase poslanstvo") in bom povedal podobno kot Gasper, ene par postov nazaj .. Huje kot sesalni vodi, tekmovanja o vlaganju kumarc, pijancevanja v paradnih uniformah, Planice in podobnega pac res ne more biti:)
No glede tega, da nas na popu želijo predstaviti v najboljši luči so že pokazali ob poplavah v Železnikih. Se kdo spomni Slaka in njegove konfliktne oddaje v živo, dva dni po poplavah? Našli so najbolj konfliktno in z vsemi sosedi skregano osebo, ki je udrihala po vseh reševalnih enotah, vsepovprek, Slak ji je pa držal štango in še provociral zraven. Vse za boljšo gledanost in boljši rejting in nič drugega.
In še vedno mislite, da so se tako spremenili? Res nimamo spomina, res, vse samo za pet minut slave...

No če bo pa pop ukrepal proti svoji sodelavki? Naj sporočijo, kako so ukrepali, koliko je morala plačat in je tudi plačala v humanitarne namene in ali so jo odpustili. Potem bom verjel, prej ne.

O ja, še bodo prosili za slike iz intervencij, ampak iz mojih rok nobene slike več...

Še to, stari prdec ja... Prostovoljni gasilec od leta 1981, poklicni gasilec od leta 1992, poveljnik gasilske zveze in namestnik vodje izmene, v Spinu vpisan kot vodja intervencije 460 x ...
ssecnik

Tomaž,
tale tovariš Mayamaya še vedno govori o paradnih uniformah,kar pomeni,da mu tudi osnove niso znane.
Kar se pa tiče POP-a,ja dlako že menjajo,spodaj pa še večji mrhovinar.

LP Srečo
flames

Odgovor Napisal/-a flames »

tomaz napisal/-a:
Mayamaya napisal/-a:Jaz sem se vedno mnenja, da nas na pop-u hocejo prikazat ljudem v najboljsi luci (saj druge moznosti nimajo, gledalci hocejo akcijo; vpogled v "nase poslanstvo") in bom povedal podobno kot Gasper, ene par postov nazaj .. Huje kot sesalni vodi, tekmovanja o vlaganju kumarc, pijancevanja v paradnih uniformah, Planice in podobnega pac res ne more biti:)
No glede tega, da nas na popu želijo predstaviti v najboljši luči so že pokazali ob poplavah v Železnikih. Se kdo spomni Slaka in njegove konfliktne oddaje v živo, dva dni po poplavah? Našli so najbolj konfliktno in z vsemi sosedi skregano osebo, ki je udrihala po vseh reševalnih enotah, vsepovprek, Slak ji je pa držal štango in še provociral zraven. Vse za boljšo gledanost in boljši rejting in nič drugega.
In še vedno mislite, da so se tako spremenili? Res nimamo spomina, res, vse samo za pet minut slave...

Po žledu in poplavah so nas kar lepo predstavili, ravno zaradi medijev smo pri ljudeh v tako dobri luči. Slak je tut svojga denarja vreden, dobro da je na PLANET TV,pri tem šovi itaq nebi sodeloval...ali drugače skakal v besedo :wink:
joejoe
GE: PGD Kozarje

Re: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a joejoe »

Na Gašperjevem blogu je zapis, ki med vrsticami verjetno pove več, kot je sam želel.

1. Oddajo so pripravljali že več mesece
2. Piše v prvi osebi množine, kar pomeni, da je bil zraven

Naj pove on in vsi ostali iz GBL, ki so zraven, kolikšna je njihova finančna udeležba v tem projektu. Koliko so dali denarja zraven in koliko denarja bodo dobili. Odkritost pri tovrstnih informacijah je nujna podlaga pri razumevanju njihovih mnenj. Povsem jasno je, da bom zagovarjal projekt, pri katerem sem sodeloval od začetka in si od njega obetam finančno nagrado. Tako finančno nagrado je tudi povsem legitimno zahtevati. A je pač treba to jasno povedat, ne pa se skrivat za moraliziranjem "mi smo si nekaj novega zmislili in smo carji, vi nas pa zajebavate".

Govor o tem, koliko bo PopTV komu "podaril", je prav tako povsem brez pomena, če je to pri celi zadevi drobiž (in je, by the way).

Gašper in ostali avtorji oddaje pozabljajo, da smo gasilci posebni ravno v tem, da vedno delujemo kot ekipa. Ponavljam svojo trditev, da so tule avtorji oddaje uporabili tržno fantastično pozicionirano znamko "prostovoljni gasilec", nad njeno uporabo pa v končni fazi ne bodo imeli nobene kontrole.

Iz mešanja profesionalne, prostovoljne in komercialne aktivnosti nekaterih fantov v slovenski gasileriji je zadeva zdaj prišla na plano in se pokazala v najslabši obliki. Mogoče pa je prišel čas za čiščenje.
bbk12

Re: Gasilska enota 14

Odgovor Napisal/-a bbk12 »

Berem komentarje, pa mi je bilo najbolj zanimivo tisto obmetavanje kdo ima več intervencij, kdo je dlje gasilec...Vsi pa ste pozabili bistvo, kaj bo rezultat po koncu tega "tekmovanja", nek naj naj gasilec. In kaj čemo z mi z njim, kaj v gasileriji pomeni en posameznik????. Vsak, tisti z 2 intervencijama ali 50 ve, da sam ne more narediti nič. V gasileriji individualizem ne pomeni nič, naš posel temelji na tovarištvu in sodelovanju, če to ne drži me prosim podučite katero operativno nalogo lahko naredi sam en gasilec.
Takega gasilca-individualista, jaz osebno sigurno ne bi hotel imeti v svoji enoti.
Če je televiziji za dvig popularnosti in ugleda našega dela, zakaj ne naredijo poglobljenega dokumentarca o našem delu?? Pa bi bila GZS sigurno za, pa tudi nagrad ne bi bilo treba podeljevati? Vsi vemo, da za to, ker se to ne prodaja.
Poglejte oddaje na drugih kanalih (NetGeo.., Discovery, History..), pa ni potrebe, da so reality show-i, pa boste videli, da vse temeljijo na dramatizaciji in ustvarjanju takšnih in drugačnih kriz.
Tudi pri tem šovu ne bo nič drugače.
Psihologi bodo izbrali nekaj kolerikov, nekaj sangvinikov, nekaj flegmatikov, potem bodo na nekaj umetnih krizah razgalili njihove osebnosti ter statistično obdelali, na koga bolj pada javnost. To tako gre.
Kot sem že napisal mene moti ta individualizacija in neka umetna tekmovalnost med osebami, ki si morajo predvsem zaupati.
Osebno mislim, da je odziv edino GZS pravilen, ker mi v gasiltvu ne rabimo Chuck Norrisov...
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

joejoe napisal/-a:Na Gašperjevem blogu je zapis, ki med vrsticami verjetno pove več, kot je sam želel.

1. Oddajo so pripravljali že več mesece
2. Piše v prvi osebi množine, kar pomeni, da je bil zraven
Spoštovani kolega Jože,

prosim za citat mojega bloga, kjer navajam omenjeno - očitno ne znam brati.
In verjemi - nisem zraven. Zakaj me je zbodel ta negativizem sem jasno povedal v blogu.

Lep večer.

Gašper
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

flames napisal/-a:Po žledu in poplavah so nas kar lepo predstavili, ravno zaradi medijev smo pri ljudeh v tako dobri luči. Slak je tut svojga denarja vreden, dobro da je na PLANET TV,pri tem šovi itaq nebi sodeloval...ali drugače skakal v besedo :wink:
Ko je bila prva obletnica poplav v Železnikih, je bil spet prispevek o tej katastrofi. Spet eno samo nabijanje: Nič ni narejenega, nobeden nič ne dela, no nekaj so res naredili, ampak ne veliko... Isti večer tudi prispevek o istem dogodku na nacionalki: V tem času so naredili to in to, to in to, v tem letu jih pa čaka še to in to...
In prispevek ni Slak delal.
No če bi se dva gasilca ob žledu grdo pogledala, bi bila v prvi minuti. Volk dlako menja, nravi ne.
gasilcek

Odgovor Napisal/-a gasilcek »

Prihajam iz osrednje enote in enote širšega pomena.Letno imamo malo pod 200 intervencij.Tako da je kar nekaj fantov z tisoč intervencijami v svoji gasilski karieri.Lepo sodelujemo z društvi v zvezi z občino županom prebivalci občine.Včasih se med seboj tudi spremo okoli kakšne stvari,tudi z županom ampak smo prijatelji se pogovorimo ni jeze zamer.Nimamo najbolšega pa najslabšega gasilca ne v društvu ne v zvezi.Zato ker en brez drugega ne moremo.Povejte mi kdo je boljši.Domač gasilec ki pride na prometno nesrečo v domači vasi. Naredi požarno zaščito,drži kontakt z ponesrečencii jim nudi prvo pomoč ali nekdo od gasilcev koncesionarjev kateri bo zarezal v vozilo.Oba pa vesta,da za to da je intervencija uspela delo starejših gasilcev kateri skrbijo za opremo.Da je izpravna.Da so dihalci v avtomobilih in v rezervi u nulo.Da so agregati izpravni,da reflektorji delajo baterije.Da so ukv postaje polne.Da imamo dovol absorbena penila upojnih čreves.Da mladinci pri večjih intervencijah poskrbijo za pijačo prehrano,dazačutijo da jih rabimo.Da so tastari v ponos mladim,jih z velikim veseljem izobrazujejo učijo gasilstva.Gasilstvo ni tekma,je način življenja.Tega moramo učiti pa pokazati ljudem ne dirke po kletkah rezanja b stebrička ne tekmovalnosti.Najbol hrabri so tisti fantje ki zaupajo v oprem, ljudi ki jo vzdržujejo in tovariše ob sebi.To pa pomeni tut spit kak pir po intervencijah delu v domu.Povedat en drugemu kar ti leži na duši.Pa ni zamer.Kaj ti novo vozilo v garaži ko
pa ni dobrih voznikov ni strojnikov. ni junak samo tisti na ročniku jih je kar nekaj umes. Med prebivalci imamo renome mi in vsa ostala društva.Zato nas zelo moti ta gasilska dirka in ne dovolimo takega predstavljanja gasilstva.Jure je pa verjetno pozabil kaj je to prostovoljstvo.So pač med nami tudi taki,ki jin je svet edino denar.Ne prijateljsto izkren pogled v oči prijateljem sosedom.In mislim da takim fantom ni mesta med gasilci ne prostovolci ne polkicnimi,ne GZS ne na ICZR.Naj prodaja svoje znanje pod svojim imenom in svojim računom naše ime ter nas naj pa ne meša v ta drek.
ߣ€

Odgovor Napisal/-a ߣ€ »

gasilcek napisal/-a:Prihajam iz osrednje enote in enote širšega pomena.Letno imamo malo pod 200 intervencij.Tako da je kar nekaj fantov z tisoč intervencijami v svoji gasilski karieri.Lepo sodelujemo z društvi v zvezi z občino županom prebivalci občine.Včasih se med seboj tudi spremo okoli kakšne stvari,tudi z županom ampak smo prijatelji se pogovorimo ni jeze zamer.Nimamo najbolšega pa najslabšega gasilca ne v društvu ne v zvezi.Zato ker en brez drugega ne moremo.Povejte mi kdo je boljši.Domač gasilec ki pride na prometno nesrečo v domači vasi. Naredi požarno zaščito,drži kontakt z ponesrečencii jim nudi prvo pomoč ali nekdo od gasilcev koncesionarjev kateri bo zarezal v vozilo.Oba pa vesta,da za to da je intervencija uspela delo starejših gasilcev kateri skrbijo za opremo.Da je izpravna.Da so dihalci v avtomobilih in v rezervi u nulo.Da so agregati izpravni,da reflektorji delajo baterije.Da so ukv postaje polne.Da imamo dovol absorbena penila upojnih čreves.Da mladinci pri večjih intervencijah poskrbijo za pijačo prehrano,dazačutijo da jih rabimo.Da so tastari v ponos mladim,jih z velikim veseljem izobrazujejo učijo gasilstva.Gasilstvo ni tekma,je način življenja.Tega moramo učiti pa pokazati ljudem ne dirke po kletkah rezanja b stebrička ne tekmovalnosti.Najbol hrabri so tisti fantje ki zaupajo v oprem, ljudi ki jo vzdržujejo in tovariše ob sebi.To pa pomeni tut spit kak pir po intervencijah delu v domu.Povedat en drugemu kar ti leži na duši.Pa ni zamer.Kaj ti novo vozilo v garaži ko
pa ni dobrih voznikov ni strojnikov. ni junak samo tisti na ročniku jih je kar nekaj umes. Med prebivalci imamo renome mi in vsa ostala društva.Zato nas zelo moti ta gasilska dirka in ne dovolimo takega predstavljanja gasilstva.Jure je pa verjetno pozabil kaj je to prostovoljstvo.So pač med nami tudi taki,ki jin je svet edino denar.Ne prijateljsto izkren pogled v oči prijateljem sosedom.In mislim da takim fantom ni mesta med gasilci ne prostovolci ne polkicnimi,ne GZS ne na ICZR.Naj prodaja svoje znanje pod svojim imenom in svojim računom naše ime ter nas naj pa ne meša v ta drek.
Zadnjič spremenil ߣ€, dne 25. December 2014, 15:35, skupaj popravljeno 1 krat.
ߣ€
miha1234

Odgovor Napisal/-a miha1234 »

Zelo žalostno je kam pripelje pohlep po €€. Podoba gasilca v šovu bi prikazali popolnoma izkrivljeno,ker pripadnosti gasilstvu in tovarištva se ne da prikazati v nekaj minutnem kadru saj bo za producenta nezanimiv. Gasilci iz GBL ki pomagajo pri tem projektu POP TVju pa vidijo samo €€ ,ki bodo kapnili v žep. Kot je vidno iz supervizorja so dečki kar podjetni saj polek OD-ja ki ga zaslužijo , kar dobro lupijo GBL s svojimi sp in doo-ji.Da to delajo v GBL me ne moti ,ker to delajo z vednostjo vodstva in župana. Na raču ugleda prostovolnih gasilcev pa naj tega ne počnejo. Izgleda da so vodilni v GBL izgubili kompas in ne vidijo kam to pelje!
gasilcek

Odgovor Napisal/-a gasilcek »

Bo v oddaji viden ponos 15 letnega fanta ko mu rečeš ti maš ob 13 kaj časa prvi pa drugi razred šole bi prišel pa bi jim avte razkazu.Pride uro prej pa s kamero.Boš snemu bi atku u pa dediju pokazu je reku.Ja pa razložu je vozni park pa opremo pa vsi mladci so bli vesel.Ne ne manka nam mladine take ki vedo za kaj so pri gasilcih.Bodo pa razočarani po šovu če po kateri prišel.Ni pa vsak za vse treba mu je najdet delo ki mu odgovarja.Pol bo pa dober.Mamo fanta pri osemnajstih,ni motorja da ne popravi,za višinska dela pa ni se ne počuti sto % je slab mogoče?Imamo tudi nekaj alpinistov(reševanje z višin) noben ni šofer z c so slabi!? Ni pa ne bo najbolšega pa nevem kaj še.Tudi voditelj Jure verjetno ni supermen.koliko jih je na njegovi izmeni?!Oziroma kolikim je šef.
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Danasnja mladina ni vec taka, kot je bila vcasih. Zdaj jih ne bos vec pridobil s tem, da bodo lahko prodajali srecke na veselicah; ravno s takimi showi kot bo ta, jih lahko pritegnemo ..mislite, da jih boste pritegnili s haceto?
Odgovori