Med prebiranjem raznih tem na forumu sem opazila, da imajo prostovoljci prav poseben odnos do poklicnih gasilcev (npr. kaj v smislu: zakaj so na intervencijo prišli poklicni, če je že itak prisotnoh dovolj prostovoljcev...). V glavnem, dobila sem občutek, da ste na trenutke rahlo nastrojeni drug proti drugemu; na enem polu prostovoljna gasilska društva in na drugem polu poklicne enote; ampak to je zgolj moj občutek
Vem, da bo kdo rekel: Ko gremo na pomoč, ni važno ali smo prostovoljci ali poklicni...ampak nisem si mogla kaj, da ne bi opazila trenj...
Moj namen nikakor ni sprožati kakšnih sporov ali kaj podobnega.
Zanima pa me, kakšno je vaše mnenje oz. odnos do kolegov - torej, prostovoljcev do poklicnih gasilcev (in tudi obratno).
Kako se počutite prostovoljci, ko "vaš ogenj", kot se je nekje nekdo izrazil, pridejo gasit poklicni gasilci?
Se vam zdi, da ste na intervenciji v enakovrednem položaju, kot poklicni gasilci, ali imate mogoče kdaj občutek, da na vas gledajo z viška?
Pa poklicni gasilci, vaše mnenje o prostovoljcih?
Še to: kdo je potem vodja intervencije, ko so na prizorišču prostovoljni in poklicni gasilci hkrati?
Lep pozdrav vsem!!