plača poklicnega gasilca

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Pero

Odg: plača poklicnega gasilca

Odgovor Napisal/-a Pero »

Tukaj ni govora o moji prihodnosti ,pač pa o VAŠI. Tak da nevem kaj te zaj jaz zanimam, oz ti grem na jetra.
Tak kot tu pišete o plačah , verjami da z 7 stopnjo ne bom poklicni gasilec, ampak bom v svojem fohu in bom lepo zaslužil. Kolikor jaz vem , vaši direktorji niso gasilci (po večini?) in imajo malo višjo izobrazbo, tak da , nevm kdo bi cilal na vodjo izmene če je lahko šef ? :lol:

p.s. to je moj zadni odgovor na provokacije neregistriranih uporabnikov. Če mislite kaj napisat, se registrirajte !

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
zelenc

Odgovor Napisal/-a zelenc »

No pol pa se brigaj za svoje delo in ne naše! Mi pridemo če nas rabijo, kar pa delamo ko ni intervencij pa te ne rabi več zanimat! Pa tudi kaj delajo pok. gasilci po drugih evropskih državah NAS ne zanima, zato vse tvoje "znanje" obdrži za sebe!

Aja, pa moja plača znaša nekje 800 do 850€ neto brez prevoza in prehrane!

LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

zelenc napisal/-a:No pol pa se brigaj za svoje delo in ne naše! Mi pridemo če nas rabijo, kar pa delamo ko ni intervencij pa te ne rabi več zanimat! Pa tudi kaj delajo pok. gasilci po drugih evropskih državah NAS ne zanima, zato vse tvoje "znanje" obdrži za sebe!

Aja, pa moja plača znaša nekje 800 do 850€ neto brez prevoza in prehrane!

LP
Ja najbolš da se zapreš v voz. in postaviš mine okoli zavoda, da nobenega ne bo nič zanimalo :bang:
Kolega ti si javni uslužbenec :alright:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Kaj če bi se vsi skupaj malo umirili ? Naslov teme je PLAČA POKLICNEGA GASILCA in ne kdo kaj , kje , kdaj , oziroma kot je v zadnjem času navada na tem forumu kdo koga . Vedno manj je v veljavi geslo tega foruma : Skupaj spreminjamo na bolje . Lepo bi bilo če bi se tega vsi zavedali . Moje mnenje glede plače poklicnih gasilcev : Premajhna , glede na vse kar ta služba prinaša .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Pero

Ja se strinjam Tona. Samo če bo vsak napisal to kaj ti : "Premajhna , glede na vse kar ta služba prinaša", potem bi imeli tukaj 200 postov, spremenilo pa se nebi nič, čeprav se vsi strinjamo s tem. Če hočeš spreminjati (kot praviš geslo foruma) rabiš nove ideje, drugačne pristope, konstruktivno debato ...

lp
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Pero samo toliko kot prvo še za družbo nisi kaj dost naredil ,ker se šolaš in po tvojem razmišlanju ti do sedaj šola ni kaj dosti dala vsaj tako zgleda.Drugače pa če že hočes vi ste imeli v celem mescu toliko intervencij kot mi v enem dnevu.
Atleti pa naj trenirajo atletiko,ker za gasilca vsaj večina ne bi bila primerna ker gasilec mora imet pač pravo srce,da naredi stvari ki jih marsikateri atlet ne bi, verjetno tudi ti ne ,ker drugače bi tvoje razmišlanje bilo na višjem nivoju.
Ko praviš o hot fire treningih mi jih toliko ne rabimo ,ker imamo vsake toliko časa realnega ne rečem pa,da za vas niso potrebni.In še toliko v moji okolici so naprimer društva kot Ptuj ali Slovenska Bistrica ki so v svojem delu pravi profesinalci in takšne bom vedno cenil.
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Hecu pa toliko nikoli si nismo minirali pristopa in smo zmeraj odprti vsak pa tud ne more s..t po nas,ker si tega s svojim delom ne zaslužimo.
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

V objavi "
svajgerm » 23. april 2009, 7:54
" je nekaj takšnih sočnih, da predlagam, da se odpre nova tema, ker me ima, da bi tudi jaz izlil svoja čustva in mišljenja okoli relacije poklicni- prostovljni gasilec.

Ampak tega tukaj ne bom počel.

Ali bi mogoče jaz zdaj končno lahko izvedel, koliko dopusta pripada gasilcu, ki začne z delom v gasilski enoti?
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

svajgerm napisal/-a:Hecu pa toliko nikoli si nismo minirali pristopa in smo zmeraj odprti vsak pa tud ne more s..t po nas,ker si tega s svojim delom ne zaslužimo.
Če si zaposlen v javnem zavodu, potem ti moram na žalost odgovorit: JA VSAK LAHKO S... po vas, če z vami ni zadovoljen...žal je tako, čeprav se absolutno strinjam s tabao, da si tega nikakor ne zaslužimo!! Tereba bo začet razmišljat malo drugače...so taki cajti veš :wink:
Benetek

plača poklicnega gasilca

Odgovor Napisal/-a Benetek »

Tole bo malo ne vmesno, ampak bo treba Perota ozemljiti :D

Pero kaj tebi je koncesija stopila v glavo!-ostali vaši fantje so ok, ti pa nekaj pametuješ...

To kar si predlagal, je že pri nas uveljavljena praksa 50 let.

In kak se počutiš, ko dežuraš na tunelih?-po moje da slabo, ker nič kaj koristnega ne počneš! :evil: , razen izobraževanj in čakanja na intervencijo...

In če si že tako ekonomsko naravnan je to opravičeno, da PGD izvozi z 4 vozili na zapiranje vode v stanovanju ??? :oops:
ferdo

Odgovor Napisal/-a ferdo »

Ferdo zaposli se pa boš mel dopusta koliko hočeš
Uporabniški avatar
Pero

Benetek napisal/-a: To kar si predlagal, je že pri nas uveljavljena praksa 50 let.
Ja zato pa se tule kregamo 3 strani ? Za nekaj kar je v uveljavi v praksi že 50let ? hahahah seveda ....

Glede koncesije. Dajte razumet da plača gasilca v naši državi nima nič v zvezi z GASILSKO STROKO. Če bi imela, bi vsi, ki so isto usposobljeni imeli iste plače po vseh enotah, pa temu zdaleč ni tako ?!! Plača je ekonomski pojem! Toliko kot je velik žakelj, toliko se razdeli. Pa če imate 100 intervencij ali pa 1.
Zato pa vodi zavod Direktor (več ali majn sposoben), ne pa najvišji gasilski častnik .... Torej odvisna od tega, koliko kdo spravi v žakelj (s takšnim ali drugačnim "proizvodnim" delom, ostalo je več ali majn fiksno).

Torej še enkrat, kaj ima to veze z mano , ali pa mojo gasilsko izobrazbo ? Preprosto se počutite napadene (za stvar, ki je v uvlejavi že 50let ? ). Potem pa tukaj mene "ozemljujete" z 300 drugimi stvarmi (poklicni vs. prostovoljci, itd..). Resno ne razumem zakaj ste vsi tako sovražno nastorjeni, če ste vse pogruntali, je vse v redu in vsi delate kot mravljice...

Sploh pa se ne znate normalno pogovarjat. Večina vas ne zna napisat par konkretnih argumentov, sestavit normalni komentar, in blatite tule. Če že kaj napišete ker se počitite ogrožene, pa se sploh ne držite teme. Objavljate pod skrivnimi imeni, neregistrirani, itd..
Res to lepo kaže vašo inteligenco in razgledanost. Če bi kdo od vsa poslušal(si zapomnil) kakšno uro psihologije v šoli, potem bi videli, da z vsakim postom sami sebi jamo kopljete...

p.s. Kot sem že napisal. Če hoče kdo moje odgovore na druga vprašanja, ki niso povezani z to temo, naj odpre novo, pa se bomo še tam pogovorili (če boste zmogli).

LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

V delu, kjer plača nima veze z stroko bi se strinjal z Perotom. Še ne dolgo tega, sem nekje prebral, da zdaj ko imajo pa poklicni gasilci višjo osnovno izobrzbo je pa tudi kvaliteta boljša :^o Ko pa točno vsi vemo, da se je osnovna stopnja dvignila izključno zaradi plač in ne zaradi zahtevnosti samega poklica.
Seba112
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Seba112 »

Sem bil nekaj časa odosten in sem vido da je naš pero napisal spet nekaj pametnih na forum. Pero žal ti moram odgovorit ker enostavno izzivaš. Kar se tiče plač je tak da smo poklicni gasilci oz. celotn javni sektor razdeljeni v plačilne razrede in smo plačani glede na razred v katerega spadamo in bruto osnovna plača znaša kolko je meni znano za celotni javni sektor enako. In jaz ne morem dobit plače po produktivnosti če meni pač pripada osnova glede na moj plačilni razred.
Pero razloži ti meni kaj je primarna naloga poklicnega gasilca. Zakaj je v zavodu 24ur na dan dežurnih neko število ljudi? Zakaj smo ti ljudje hodli pol leta v gasilsko šolo? Zato da se gremo proizvodnjo in nekaj proizvajamo ali zato da nudimo pomoč občanom, ki nas potrebujejo kadar pride do nesreče? Razloži mi prosim to. Ti pa bi rad da smo plačani po produktivnosti. Ja kaki te? Kaj ti želiš občanom nesreče da bi mi čim več delali pol pa bi bli po produktivnosti plačani? Al bi rad da odpremo proizvodnjo nevem česa? Razloži mi še to. Malo se včasih zamisli kaj pišeš.
Še glede izobrazbe gasilcev. Pri nas majo gasilci tudi 7stopnjo izobrazbe tak da prosim ne nas žalit ker verjetno mamo več znanja kot ti. Sicer pa mam raje 2stopnjo izobrazbe pa sem praktik pa znam marsikaj nardit kot pa nek teoretik ko ne ve kaj je križni kaj pa ravni izvijač.
Pero je napisal:
Opisal si 3/4 izmene , pa vidim da čast porabite za vse drugo razen izobraževanje in fizično kondicijo, tako kot ste prej vsi trdili (na žalost ? ali pa samo nekateri ?)...
Pero mislim da si ti slabo prebral kaj sem napisal. Še ti enkrat citiram
Seba112 je napisal:
Če mene vprašaš kako bi naj potekal dan poklicnega gasilca, bi bilo takole. Čez cel dan bi se izobraževal na področju gasilerije in se fizično pripravljaj ( v mislih imam fitnes in podobno) samo tako smo lahko fizično, psihično in tehnično najbolj optimalno podkovani da lahko pomagamo ljudem v stiski.
Na žalost je tak da nimamo časa se samo izobraževat in da moramo delat še kaj druga. Upam da si si zdaj boljše prebral kaj sem mel takrat, ko sem to napisal, v mislih.
Pero o določenih zadevah se najprej prepričaj kako potekajo nato pa piši in pametuj na forumu. Če pa maš take briljantne ideje kako povečat gasilcem plačo z "proizvodno" potem pa se prijavi na kak razpis ko bojo kje jemali nove direktorje pa potem porihtaj zadeve da bojo meli v zavodu proizvodnjo nevem česa in da bojo imeli nevem kako visoke plače. Ko ti bo pa to ratalo Pero pa se ti opravičim za vse moje besede pa vsakič ko te vidim se ti priklonem. Dokaži to svojo teoretično znanje in ga pretopi v praktično. Pa da te vidim frajera kateri bi iz poklicnih gasilcev nardil delavce v proizvodnji :) Mogoče pa te vzame kateri direktor za svojega pomočnika. Takšno znanje če ga znaš pretopit v prakso se drago plača verjami. :) Kar veselo na delo pa želim ti obilo uspeha.
Uporabniški avatar
Pero

Citiral sem tvoj delovni dan ki si ga napisal , ne ostalih postov, kako bi naj bilo ...

Čisto simpl tak kot si napisal. Imate osnovno plačo, in za to plačo delate svojo službo. Ker vam pa ta služba (opravljanje gasilskih opravil), k sreči!, ne zavzame celotnega delovnega dneva, lahko preostali čas uporabite za usposabljanje ter "proizvodno" delo za DODATEN zaslužek. Logično je, da se proizvodno delo prekine, ko pride do intervencije, to piše že v mojem prvem postu...

Malo preštudiraj, vsak mora imeti srednjo šolo, in zakaj ne bi tudi uporabljal znanja, ki se ga je naučil v 4 letih (recimo da ima poklicno) , če že obvlada tisto kaj se je naučil v pol leta v gasilski ?

Bi pa kot sem omenil, bilo najbolj optimalno da bi gasilci samo posredovali na intervencijah, in se izobraževali in usposabljali cel delavnik. Ampak kot rečeno, tega zaradi razmer še dolgo ne bo .....

Si pa lepo napisal ugotovitev, da pač direktorji zavodov niso (vsaj ne povsod, da se nebo spet kdo oglašal..) briljantni organizatorji in managerji....

LP
Zaklenjeno