Benetek napisal/-a:
To kar si predlagal, je že pri nas uveljavljena praksa 50 let.
Ja zato pa se tule kregamo 3 strani ? Za nekaj kar je v uveljavi v praksi že 50let ? hahahah seveda ....
Glede koncesije. Dajte razumet da plača gasilca v naši državi nima nič v zvezi z GASILSKO STROKO. Če bi imela, bi vsi, ki so isto usposobljeni imeli iste plače po vseh enotah, pa temu zdaleč ni tako ?!! Plača je ekonomski pojem! Toliko kot je velik žakelj, toliko se razdeli. Pa če imate 100 intervencij ali pa 1.
Zato pa vodi zavod Direktor (več ali majn sposoben), ne pa najvišji gasilski častnik .... Torej odvisna od tega, koliko kdo spravi v žakelj (s takšnim ali drugačnim "proizvodnim" delom, ostalo je več ali majn fiksno).
Torej še enkrat, kaj ima to veze z mano , ali pa mojo gasilsko izobrazbo ? Preprosto se počutite napadene (za stvar, ki je v uvlejavi že 50let ? ). Potem pa tukaj mene "ozemljujete" z 300 drugimi stvarmi (poklicni vs. prostovoljci, itd..). Resno ne razumem zakaj ste vsi tako sovražno nastorjeni, če ste vse pogruntali, je vse v redu in vsi delate kot mravljice...
Sploh pa se ne znate normalno pogovarjat. Večina vas ne zna napisat par konkretnih argumentov, sestavit normalni komentar, in blatite tule. Če že kaj napišete ker se počitite ogrožene, pa se sploh ne držite teme. Objavljate pod skrivnimi imeni, neregistrirani, itd..
Res to lepo kaže vašo inteligenco in razgledanost. Če bi kdo od vsa poslušal(si zapomnil) kakšno uro psihologije v šoli, potem bi videli, da z vsakim postom sami sebi jamo kopljete...
p.s. Kot sem že napisal. Če hoče kdo moje odgovore na druga vprašanja, ki niso povezani z to temo, naj odpre novo, pa se bomo še tam pogovorili (če boste zmogli).
LP