Krvav začetek motoristične sezone
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
gasilec_25
- Kraj: gornska
Krvav začetek motoristične sezone
V naselju Britof pri Kranju se je zgodila huda prometna nesreča. V trčenju osebnega vozila in motorja so umrle tri osebe. V trčenju so umrli voznik motorja in njegov sopotnik ter voznik osebnega vozila. Nesreči naj bi botrovalo izsiljevanje voznika osebnega vozila ter neprilagojena hitrost voznika motornega vozila. Posredovali so gasilci JZGRS KRANJ.
Več in slike pa na: http://24ur.com/novice/crna-kronika/hud ... ranju.html
Več in slike pa na: http://24ur.com/novice/crna-kronika/hud ... ranju.html
- Sedlar - PGD Britof
- Kraj: Kranj - Britof
- Kontakt:
Odg: Krvav začetek motoristične sezone
Sem bil na kraju in lahko rečem žalostno.
Prilagam nekej slikc (slabša kvaliteta - mobilni telefon)
Prilagam nekej slikc (slabša kvaliteta - mobilni telefon)
Nič ne pomaga ne vem kakšna previdnost, če ti norc na motorju pridrvi s 150 na uro..... Ga enostavno ne vidiš, pa če si še tako pozoren. So naredili takšne preizkuse. Nad 120 km/h ga ne vidiš, pa če ga še tako iščeš. Zakaj pa motoristi na "čoperjih" niso navadno udeleženi v prometnih nezgodah? JOJ JOJ JOJ...
ZAKAJ udrihate vedno po motoristih? Sam sem vozil motor kar nekaj let, in vem kako se avtomobilisti obnašajo do motoristov. Veliko- krat je kriv šofer avta da se zgodi nesreča v katero je udeležen tudi motorist, ampak kriv je....?
Tudi sam sem kot motorist imel pred 17. leti prometno in posledice čutim še danes - kriv pa sem bil ....po policiskem zapisniku jaz, v resnici pa avtomobilist ker je prehitro pripeljal ON !!!
NEVEM zakaj začnejo avtomobilisti ki v vzratnem ogledalu zagledajo motorista ZAVIRATI, SPUSTIJO ,,GAS,,, MENJAJO PASOVE, NONSTOP GLEDAJO V OGLEDALO naprej pa pozabijo in BUUM že je avto v avtu, motorist pa v njih....
Ja še več bi lahko našteval ampak stalno je kriv motorist.....PA NI!!!
Tudi sam sem kot motorist imel pred 17. leti prometno in posledice čutim še danes - kriv pa sem bil ....po policiskem zapisniku jaz, v resnici pa avtomobilist ker je prehitro pripeljal ON !!!
NEVEM zakaj začnejo avtomobilisti ki v vzratnem ogledalu zagledajo motorista ZAVIRATI, SPUSTIJO ,,GAS,,, MENJAJO PASOVE, NONSTOP GLEDAJO V OGLEDALO naprej pa pozabijo in BUUM že je avto v avtu, motorist pa v njih....
Ja še več bi lahko našteval ampak stalno je kriv motorist.....PA NI!!!
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Ne bom zagovarjal ne ene ne druge(avtomobiliste, motoriste)! Previdnost je potrebna povsod! koliko nesreč se zgodi ko je udeležen samo voznik avtomobila, pa ne zganjamo tak cirkus, čeprav bi ga morali, kakor pa, ko je prisoten samo motorist, ki zaradi svoje napake zleti s ceste. Takrat se začne na veliko govorit o neprimernem cestišču, robnikih, ograjah, in ostalih udeležencih, ki moramo bit pozorni na motoriste.
Pred vsako sezono se na veliko opozarja na motoriste torej jih smatramo drugače, kot ostale udeležence v prometu, ki so skozi na cesti.
Vsak ki je udeleženec na cesti pa naj si bo to voznik motorja, avtomobila, kamiona, kolesa ali pa samo pešec naj ima v glavi kaj sme in kaj ne sme, saj gre za njegovo varnost in varnost drugih.
Vsaka žrtev na cestah pa je seveda odveč, velikokrat po nepotrebnem!!!
Pred vsako sezono se na veliko opozarja na motoriste torej jih smatramo drugače, kot ostale udeležence v prometu, ki so skozi na cesti.
Vsak ki je udeleženec na cesti pa naj si bo to voznik motorja, avtomobila, kamiona, kolesa ali pa samo pešec naj ima v glavi kaj sme in kaj ne sme, saj gre za njegovo varnost in varnost drugih.
Vsaka žrtev na cestah pa je seveda odveč, velikokrat po nepotrebnem!!!
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Moja nedavna izkušnja glede motoristov je takšna ...
V nedeljo sem se peljal s kombijem po svojem pasu. Na blagem ovinku je iz nasprotne smeri pripeljal motorist, ki ovinka ni zvozil po svojem pasu, ampak je šel dobre pol metra čez črto! Komaj sem se mu umaknil. Že tako sem znorel, pa se je na naslednjem ovinku zgodilo skoraj podobno, le da je takrat motorist prehiteval seveda spet na moj pas - v škarje torej!! Ne trdim, da so vsi motoristi takšni, ampak takole na prvo žogo bi rekel, da jim kar po vrsti peša kultura vožnje. Razumem, da je fajn potegnat ampak tam, kje se to da - recimo na odprtih cestah, na praznih avtocestah...
Najbolj me pa razjezi, ker se potem vidi v policijskem zapisniku - "voznik izsilil prednost". Pa kako lahko nekdo trdi, da si motoristu izsilil prednost, če pa se je v naselju peljal 100 km/h ali še hitreje. Po moje on izsiljuje prednost vsem po vrsti....
I
V nedeljo sem se peljal s kombijem po svojem pasu. Na blagem ovinku je iz nasprotne smeri pripeljal motorist, ki ovinka ni zvozil po svojem pasu, ampak je šel dobre pol metra čez črto! Komaj sem se mu umaknil. Že tako sem znorel, pa se je na naslednjem ovinku zgodilo skoraj podobno, le da je takrat motorist prehiteval seveda spet na moj pas - v škarje torej!! Ne trdim, da so vsi motoristi takšni, ampak takole na prvo žogo bi rekel, da jim kar po vrsti peša kultura vožnje. Razumem, da je fajn potegnat ampak tam, kje se to da - recimo na odprtih cestah, na praznih avtocestah...
Najbolj me pa razjezi, ker se potem vidi v policijskem zapisniku - "voznik izsilil prednost". Pa kako lahko nekdo trdi, da si motoristu izsilil prednost, če pa se je v naselju peljal 100 km/h ali še hitreje. Po moje on izsiljuje prednost vsem po vrsti....
I
Rok Ušen, GČ I. st.
Kdo je kriv in kdo ne, je nsmiselno razglbljat, enkrat eni enkrat drugi.
Sedlar, ker vidim da si bil v bližini prometne nesreče me zanima, če si opazoval tehnični poseg kolegov iz Kranja. Namreč na SPIN-u je možno zaslediti, da je bila ena oseba vkleščena v vozilu ena pa pod vozilom. Zanima me kako so se zadeve lotili gasilci, verjamem da po navodilih NMP (zdravnika), ampak vseeno kaj jim je bila prioriteta (reševati osebo iz vozila ali pod vozilom)?
Sedlar, ker vidim da si bil v bližini prometne nesreče me zanima, če si opazoval tehnični poseg kolegov iz Kranja. Namreč na SPIN-u je možno zaslediti, da je bila ena oseba vkleščena v vozilu ena pa pod vozilom. Zanima me kako so se zadeve lotili gasilci, verjamem da po navodilih NMP (zdravnika), ampak vseeno kaj jim je bila prioriteta (reševati osebo iz vozila ali pod vozilom)?
Pozdrav iz pod kamniških planin 
Več o tem nam bo lahko povedal (nihče ne bo zameril če ne, ker je prav gotovo to težko razlagati) Tomaž, če je bil slučajno v tej izmeni ali je kaj zvedel od sodelavcev. Samo za inf.; sopotnik na motorju je bil Erduan Braimi,7kratni državni prvak v boksu. 
- Sedlar - PGD Britof
- Kraj: Kranj - Britof
- Kontakt:
Žal ti ne morem veliko povedat o tehničnem posegu, ker sem prišel kasneje.dobovsek napisal/-a:Kdo je kriv in kdo ne, je nsmiselno razglbljat, enkrat eni enkrat drugi.
V nedeljo se je v Razdrtem (občina Postojna) zgodila tudi nesreča motoristov. Eden ni zdelal ovinka, drugi je vozil po levem robu in buuum.
Andy pridi si pogledat obnašanje motoristov k nam, če je pri vas vse ok. Vožnja po levem delu pasu, nepravilno razvrščanje, prehitevanje po polni črti, vožnja po nasprotnem pasu,ekstremne hitrosti,.....
Na planinskih ridah imajo gledalci vse to možnost gledati celo sede iz klopc.
Darko
Andy pridi si pogledat obnašanje motoristov k nam, če je pri vas vse ok. Vožnja po levem delu pasu, nepravilno razvrščanje, prehitevanje po polni črti, vožnja po nasprotnem pasu,ekstremne hitrosti,.....
Na planinskih ridah imajo gledalci vse to možnost gledati celo sede iz klopc.
Darko
darko stara cesta od Postojne proti morju je pa res splošno znana po motoristih. Ker se je bedno peljat z motorjem po avtocesti, stara c. (sploh ta omenjena) pa je za motoriste pravi raj, sploh za tiste s cestaki, ki hočejo "naterati svoj motor do daske".
In vsako leto se jih tam nekaj ubije. Večinoma zaradi neprilagojene hitrosti, niso pa vedno krivi samo motoristi. Pri tem mnenju pa se pridružujem Andy-ju, ker sama kot redna sopotnica na 1100 kubični mašinci dobro vem kako znajo vozniki avtomobilov izsiliti prednost in se nasploh "butasto" obnašati..
Zdaj se je brezveze kregat kdo je kje kriv, dajte bit samo bolj strpni do tistih z drugačim prevoznim sredstvom. Sama vem, da če vidim motorista v vzratnem ogledalu, se pač umaknem na desno stran cestišča, da lahko brez problema zapelje mimo. In vem, da tudi ko sem na motorju, niti slučajno ne dovolim, da bi bil zaradi te vožnje ogrožen kdo drug. In dejstvo je, da si na motorju 100x bolj ranljiv kot pa v avtu, zato dajmo/te vsi skupaj paziti na cesti, da se takšne stvari ne bodo več dogajale.
Ti nesrečni motoristi pa naj počivajo v miru..
In vsako leto se jih tam nekaj ubije. Večinoma zaradi neprilagojene hitrosti, niso pa vedno krivi samo motoristi. Pri tem mnenju pa se pridružujem Andy-ju, ker sama kot redna sopotnica na 1100 kubični mašinci dobro vem kako znajo vozniki avtomobilov izsiliti prednost in se nasploh "butasto" obnašati..
Zdaj se je brezveze kregat kdo je kje kriv, dajte bit samo bolj strpni do tistih z drugačim prevoznim sredstvom. Sama vem, da če vidim motorista v vzratnem ogledalu, se pač umaknem na desno stran cestišča, da lahko brez problema zapelje mimo. In vem, da tudi ko sem na motorju, niti slučajno ne dovolim, da bi bil zaradi te vožnje ogrožen kdo drug. In dejstvo je, da si na motorju 100x bolj ranljiv kot pa v avtu, zato dajmo/te vsi skupaj paziti na cesti, da se takšne stvari ne bodo več dogajale.
Ti nesrečni motoristi pa naj počivajo v miru..
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
Zakaj bi se jim umikali vozijo naj po CPP tako kot ostali udeleženci v prometu, saj niso čisto nobena izjema rajši se začnite umikati intervencijskim vozilom na nujni vožnji.amaterka napisal/-a: Sama vem, da če vidim motorista v vzratnem ogledalu, se pač umaknem na desno stran cestišča, da lahko brez problema zapelje mimo.
LP! Jan

Kje pa je bilo govora o neumikanju pred intervencijskimi vozili?
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
In zaradi tega potem pride do nesreč takih in drugačnih ker nekateri preveč upoštevajo "nenapisana vozniška pravila"amaterka napisal/-a:Zato, ker zraven CPP pravil obstajajo še nenapisana vozniška pravila na cesti.
LP! Jan

Aja pardon, to pride z leti, zdaj sem komaj videla s kom se kregam