Dragi kolegi in kolegice na forumu. Na mojo idejo o predstavitvi in pomoči malim PGD sem pričakoval lep odziv, kar je dokaz , da je ideja dobra.
Vendar ne želim, da bi sedaj izmišljali toplo vodo. Gremo po vrsti.
Vsako spreminjanje naslova: Naša "mala" PGD bi bilo samo lepšanje dejanskega stanja, kar pa ni cilj teme.
Cilj je, opozoriti na društva, ki ne vržejo trodelca 29 sekund, ki ne vabijo EE na obletnice, ki nimajo spletne strani ker je nihče ne naredi, ki gasijo z gumi škornji itd....
Naš namen ni, da bi predstavljalita društva brez njihove privolitve, prav nasprotno,
privolenje si moramo pridobiti. (to sem pozabil v odpiranju teme napisat). Z tem bi jim dali možnost , da se pojavijo
na največjem gasilskem portalu v Sloveniji Gasilci.org. S tem bi jim dali možnost, da opozorijo na svoje probleme in da jim pomagamo kot smo pomagali že mnogim.
In kako najti takšna mala PGD ?
Iskati med tistimi PGD, ki delujejo v manj naseljenimi kraji. Tam kjer je v eni občini 10 društev si itak pomagajo med sabo. Dobro, vemo , da se najdejo društva kjer je predsednik na funkciji že 35 let in ne ve kje je enter na računalniku. Takšnim itak ni pomoči.
Torej pomagati društvom v oddaljenih krajih. Če takšnih društev ni , hvala bogu naj moderator vse skupaj zapre.
Spoštovana Alenka, hvala za nasvete mislim pa, da glede kratke predstavitve ne bo problema, to naši moderatorji obvladajo. Strinjam se, da bo tema zaklenjena in da se odpre posebej tema, kjer bomo
debatirali in predlagali, pomagali ! Vesel bom, če se bo v tej temi pojavila slika Janka Drozga (čalna našega foruma), kako kakšnemu malemu društvo brezplačno servisira 35 let staro rozenbaurce in na koncu še malo pouči strojnike, kako pravilno potegniti vodo iz vaškega ribnika.(samo karikiram)
Počakajmo še za mnenja obeh moderatorjev. Lahko temo prestavimo tudi k rafterju če bo potrebno. Jasno pa je , da brez nas vseh ta tema ne more zaživeti. Gobi iz Vipavske doline namreč ne pozna gasilcev v Halozah in obratno.
Sam osebno si želim , da bi moja ideja zaživela. Če pa niste za to pa lahko še naprej pišemo v
Voščila vse najbolše za 72 rojtni dan našemu dolgoletnemu predsedniku in.......