poklicni gasilec

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Jaz sem imel sošolca, ki si je šolanje plačal sam. Kje pa je dobil, če jo je, pa ne vem. :oops: . Bom ga poklical, pa vam javim.

lp

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Tudi jaz poznam primer, ko si je nekdo šolanje plačal sam, pa mu to ni nič pomagalo, da bi se zaposlil kot poklicni gasilec. :oops:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Rok Ušen
GE: Savinjska

..

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

No to vprašanje se mi je porodilo, ker bi v Savi radi zaposlili osebo z gasilsko šolo. ...
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja po teji logiki, bi morali bit taki primerki, ki plačajo iz svojega žepa, zelo iskano blago in imet veliko prednost pri zaposlitvi pred ostalimi.... Ker delodajalcu v tem primeru ni potrebno plačevat šolanja??? Če je pa to res tako, pa nevem.....?
CEVAR
Kraj: Kranj- Bitnje

Odgovor Napisal/-a CEVAR »

LP!

Veliko je že napisanega o poklicnem gasilstvu, a nikjer pa nisem zasledil kakšne so kaj plače v tem poklicu. Kot sem slišal so plače od 350 do 400eur neto, z dodatki baje okol 650-700eur. Sedaj bi pa enega prosil če mi to lahko pove iz prve roke če to ni skrivnost.
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Milek »

Plače pa res niso skrivnost... Slabe so :oops: Zneske ki si jih navedel več ali manj držijo.
Uporabniški avatar
13-PGD CERKLJE
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a 13-PGD CERKLJE »

Zanimiv članek ko je debata ravno okoli denarja.....

http://www.gorenjskiglas.si/novice/pril ... k&id=14245

LP!Jan
Slika
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

hec napisal/-a:Ja po teji logiki, bi morali bit taki primerki, ki plačajo iz svojega žepa, zelo iskano blago in imet veliko prednost pri zaposlitvi pred ostalimi.... Ker delodajalcu v tem primeru ni potrebno plačevat šolanja??? Če je pa to res tako, pa nevem.....?
Ni pa še rečeno, da bodo "pravi" gasilci ! :wink: :cry: :lol:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

13-PGD CERKLJE napisal/-a:Zanimiv članek ko je debata ravno okoli denarja.....

http://www.gorenjskiglas.si/novice/pril ... k&id=14245

LP!Jan
Če se Kranjski gasilci lahko pohvalijo z res vrhunsko opremo in usposobljenostjo se žal s plačami res ne morejo. 700 neto ,dejte se hecat.
Žalostno in sramotno za državo v kateri smo.

OKI ,ko sem jaz končeval šolanje na vojkovi 91 leta je ravno konec maja šlo podjetje ,ki me je tja poslalo v stečaj. Šolanje sem končal, že zaradi ocen so mi takrat to omogočili v vodstvu šole.Čeprav jo je podjetje v stečaju plačalo šele naslednje leto. S poklicem gasilca sem iskal službo ampak politika zaposlovanja je bila že takrat omejena.Šola ni bila prednost.
Da povežem misli Heca in ostalih, sam sem bil na kar nekaj razgovorih o službi v poklicnih enotah ampak ko sem spoznal plačno politiko in rezultat le te sem se "zgrozil" pa gasilec s srcem gor ali dol. Doma družina pričakuje evre ne "srčnega" gasilca. Tako pač je. Se plača razlikuje od enote do enote ampak povsod je SLABA.

No ja, smo malce zašli ,in ne me narobe razumet ampak plača poklicnih gasilcev je res sramotna.

lp Marko
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Jah pač imamo javni sektor kot ga imamo. Ta prenese bolj slabe plače...
Osebno sem bil tudi šokiran, ko sem izvedel koliko imajo plače ameriški marinci, po večini temnopolti polpismeni iz dna družbene lestvice :shock: Pri nas ti pa prvo nabijejo 100 nepotrebnih pogojev za napredovanje, na koncu mesca pa še vedno šteješ drobiž :D Pa kaj čem o tem zgubljat besed.... danes stavkajo Cariniki, jutri bojo policisti...pa naj še gasilci!
Odgovori