Del denarja tudi za gasilce ?

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
rudi
Kraj: Lj. - Črnuče

Odgovor Napisal/-a rudi »

Franci napisal/-a:Fantje, ne ga lomit s takimi katastrofalnimi napakami pa čeprav sti samo dve črki odveč, ampak to je v računovodstvu popolnoma drug pojem.
Drug pojem?
V kolikor nisi davčni zavezanec nisi dobil odločbe o prefixu SI pred davčno številko. Davčne številke tako imajo zavezanci za DDV, ostali pa si jih sicer pišejo, pomenijo pa prav nič.
Prvotno pa je prefix namenjen poslovanju z državami EU, da se zaradi davčnega nadzora ve kam se davek odvaja in kje se plačuje in iz kje zavezanec za plačilo DDV izhaja...
Lep pozdrav

Rudi
Uporabniški avatar
RadioaktivniS
GE: PGD Veliki Kamen
Kraj: Veliki Kamen

Odgovor Napisal/-a RadioaktivniS »

Fantje ni še vse izgubljeno!

V našem društvu bomo šli šele ta teden v boj za teh 0,5% prihodkov naših vaščanov...
Večina ljudi je tako ali tako prelena, da bi napoved za odmero dohodnine oddajala prej kot v zadnjem tednu in ni še veliko zamujenega.
Ogromno ljudi še sploh ne ve, da ta možnost obstaja in kaj to pomeni...
Tako da, hitro zavihat rokave in v akcijo... Če vsak gasilec reče in priporoči svojim prijateljem in znancem, da naj sredstva namenijo gasilskim društvom potem lahko na ta način pokrijemo tričetrt prebivalstva...
Obesite plakate, raznosite letake, objavite v lokalnih časopisih, napišite na svojih spletnih straneh... Za primer si lahko ogledate osnovno spletno stran Karitasa - kako so oni to napisali...
Torej nč čakat - AKCIJA! :lol:
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Aha.. pa še spletna anketa objavljena na spletni strani častnika Finance.

Največ glasovalcev splete ankete, 33,52 odstotka oziroma 420 od 1.253, je odgovorilo, da bodo 0,5 odstotka dohodnine donirali eni od dobrodelnih organizacij. 17,2 odstotka vprašanih bi donirali v športne in rekreativne namene. 16,1 odstotka gasilskim društvom. 15,3 odstoka ljudi ne bi donirali nikomur in bi denar prepustili državi. 10,2 odstoka cerkvi in 7,7 odstotka vprašanih bi doniralo v kulturne namene.

Se pravi, da imamo gasilci še kar precej maneverskega prostora v boju za tistih 15,3 odstotka mislečih, ki bi denar pustili kar v državnem proračunu.

O anketi si lahko več preberete na spletnem naslovu:
http://www.finance.si/?MOD=show&id=179348

Koliko to dejansko pomeni v denarju pa bo treba kakšnega dobrega matematika najdet 8)

LP
Uporabnik001

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

Zdravo,

se popolnoma strinjam z Radioaktivnim S-em... Večina ljudi oddaja davčne napovedi v zadnjih dveh tednih in škoda bi bilo te "zamudnike" zamuditi. V društvu smo se odločili, da damo v tisk letake katere bo pošta raznosila po našem teritoriju... Celotna investicija bo znašala cca. starih 70.000 SIT ampak vseeno na dolgi rok bo povrnjena...

Težko rečem ali bo ta uredba obveljala v prihodnjih letih ampak vseeno se mi zdi škoda ne izrabiti priložnosti, ki se nam ponuja.

Lp,
Aljaž

p.s. Letak bom poskusil prilepiti kasneje
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Ja, enako smo naredili tudi mi. Dali v tisk letake, danes jih je pošta raznosila. Pa že čujem zdaj zvečer od prijateljev, ki so slišali ljudi govoriti "veselic jim pa že ne bomo plačevali", "zakaj tej gasilci rabijo še več denarja", "so pa vsiljivi...".

:cry:

Upam da so bile to samo izjeme.
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Vedno se najdejo eni ki so za in tisti ki so proti. Nč se sekirat, tisti ki niso za, nas ne zanimajo...

Našemu upravniku Petru sem poslal mail z dvema datotekama, kjer so dve verziji letakov, ki bosta krožili po naših krajih.
Ker jih sam zaradi velikosti nisem mogel objavit, sem njega prosil, da to uredi, v kolikor se da... Na ta način si boste še drugi lahko malo pomagali...

Pri nas smo naredili dve verziji... Eno verzijo A4, ki bo šla po domovih preko pošte...

Drugo malo manjšo verzijo letakov pa smo naredili, da jih lahko mi sami gasilci delimo ljudem... se pravi - na osebno priporočilo, naj darujejo za nas.

Upam, da bo lahko Peter to čimprej objavil pa si poglejte, če bo kaj uporabnega tudi za vas.

LP
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

VladoP napisal/-a:Ja, enako smo naredili tudi mi. Dali v tisk letake, danes jih je pošta raznosila. Pa že čujem zdaj zvečer od prijateljev, ki so slišali ljudi govoriti "veselic jim pa že ne bomo plačevali", "zakaj tej gasilci rabijo še več denarja", "so pa vsiljivi...".
Vlado, tudi mi smo se lotili nošenja letakov po našem operativnem območju, ampak raznašali smo jih sami, pa še to nekako tako kot koledarje ( od vrat do vrat ), da smo večini krajanov tudi ustno razložili za kaj sploh gre pri tej zadevi, saj so ljudje glede teh stvari zelo nazaupljivi. Moram povedati, da je bil odziv ljudi dober in večina jih je "obljubila", da bo teh 0,5 % namenila našemu društvu.
Res je, da zahteva ta način raznašanja veliko več časa in truda sploh v kakšnem večjem kraju, ampak jaz upam, da se je takšen način raznašanja pri nas izplačal.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

datoteke
Priponke
A4 letak za dohodnino.doc
(2.97 MiB) Prenešeno 191 krat
Flayer.doc
(2.93 MiB) Prenešeno 153 krat
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Hvala Peter - hiter si bil :lol:

No, vidim, da si vas je že kar nekaj to dol potegnilo... Kar veselo! Pa si priredte po svoje...

Povejte kak se vam zdi?

Flayer je tist manjši letak, da bomo gasilci osebno nagovarjali naše znance, sorodnike, prijatelje, sodelvace, itd... Torej vse za katere ni ravno nujno, da so iz naših krajev ampak bi bili vseeno pripravljeni pomagat.
Letak A4 za dohodnino pa bo razposlan preko pošte samo po našem območju.

LP in obilo uspeha!
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

Skavt napisal/-a:Povprečna bruto plača decemer 06=1261,09 €

1261,09€x12 mesecev= 15133,08€
Obdavčitev 33% = 4993,91€

0,5°od davkov od povprečne plače je 24.9€ (5951.00 SIT)

Če bi se torej 100 članov društva odločilo da v dohodnino napiše naslov in davčno številko društva, bi društvo na leto dobilo 2400€, kar pa se mi ne zdi čisto zanemrljivo!
Napaka pri računanju. Pri povprečni plači 1261,09 EUR je mesečna dohodnina 215,16 EUR, od česar bi naj 0,5 % bilo 12,91 EUR/poslovno leto.

Lep dan še naprej

Martin
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

peters napisal/-a: Mi gasilci,pa spet nič....
Pozdravljeni!
Se ne strinjam čisto s tabo. Na Ptuju smo raznosili 5500 letakov gospodinjstvom, s katerimi smo jih prosili za ''slavnih'' 0,5% dohodnine. Prihodek verjetno ne bo tako bombastičen, kot nekateri to vidijo na tem forumu, če nam bodo prošnje uslišane pa tudi tako zanemarljiv ne.

Lep dan še naprej!

Martin
peters
Kraj: Cerkvenjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a peters »

peters napisal/-a: Ena izmed verskih skupnosti se je že zorganizirala iz samega vrha in je v obliki letakov obvestila vse vernike v vsej državi vse ob istem času in na isti dan komu naj namenijo teh 0,5%.Mi gasilci,pa spet nič.
Verjetno nisi razumel tega stavka:samega vrha

Lep dan
VSI ZA ENEGA,EDEN ZA VSE!
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

MVr napisal/-a: Napaka pri računanju. Pri povprečni plači 1261,09 EUR je mesečna dohodnina 215,16 EUR, od česar bi naj 0,5 % bilo 12,91 EUR/poslovno leto.

Lep dan še naprej

Martin
Ti si vzel predpostavko da plačaš 17% davka jaz pa 33%.Lahko pa si pogledaš kdo ima bolj prav, samo upoštevaj bruto in neto zneske :wink:
lestvica
Z znanjem raste dvom!
Uporabniški avatar
Indijanec
Kraj: Petišovci

Odgovor Napisal/-a Indijanec »

Skavt napisal/-a:
MVr napisal/-a: Napaka pri računanju. Pri povprečni plači 1261,09 EUR je mesečna dohodnina 215,16 EUR, od česar bi naj 0,5 % bilo 12,91 EUR/poslovno leto.

Lep dan še naprej

Martin
Ti si vzel predpostavko da plačaš 17% davka jaz pa 33%.Lahko pa si pogledaš kdo ima bolj prav, samo upoštevaj bruto in neto zneske :wink:
lestvica
Fanta, tako enostavno pa zopet ne gre :lol:
Malo je potrebno odštevanja in prištevanja, potem pa se dobi prava cifra :!:
Ja pa na umo imejta, da se sedaj piše že leto 2007, zato so tudi davčne stopnje drugačne, kot jih vidva navajata.
Samo za primer, če ima nekdo neto mesečno plačo 1261,09 EUR :arrow: plača dohodnino brez olajšav 296,05 EUR na mesec. ker se pa upoštevajo še razne olajšave, je cifra temu primerna. :lol: :oops:

Lestvica za leto 2007
Uporabniški avatar
RadioaktivniS

Nekje v medijih sem zasledil podatek, da naj bi teh 0,5%
v povprečju na povprečnega slovenca s povprečno plačo,
znašalo okoli 8 EUR.

Vendar nič ne vem od kod jim ta podatek... samo to sem slišal...

Kakorkoli - naše društvo ne bo obogatelo pa četudi vsi na našem področju napišejo našo davčno številko. Saj imamo vse skupaj malo več kot 200 gospodinjstev. Velika večina kmetov ali delavcev s podpovprečnimi dohodki... Bomo pa vseeno hvaležni vsakega evra.

LP, Sandi
Odgovori