poklicni gasilec

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

Suzanca: A trije so prišli naprej? Na nadaljevalne fizične preizkuse? Pa 3 bodo vzeli. Mar ni to čudno? :D :D :D
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

beez napisal/-a:Suzanca: A trije so prišli naprej? Na nadaljevalne fizične preizkuse? Pa 3 bodo vzeli. Mar ni to čudno? :D :D :D
Mislim ti pa znaš zakomplicirat stvar ej...v ponedeljek je bilo na razgovoru in fizičnih testih (tek, dvigovanje uteži, trebušnjaki, plezanje,...) 25 kandidatov. V torek so jih na nadaljne teste (plavanje) povabili 7. In od teh 7 so izbrali 3 katere bodo vzeli.
Treba se je pač sprijaznit da so vzeli tiste tri ki so jih. Že na začetku bi se mogli pripravit na najslabše, saj ste vedeli da ne bodo vzeli vseh 25.

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Življenje gre dalje....dečki....

Mogoče pa le en dan.....

:wink:

Korajžno
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
motorka

Odgovor Napisal/-a motorka »

Eni ste vsaj prišli na prvo testiranje , mene kljub poslani prošnji sploh niso obvestili.Na GBL pa itak sprejemajo samo žlahto.Kar poglejte si seznam zaposlenih na njihovi spletni strani.
beez

Odgovor Napisal/-a beez »

motorka napisal/-a:Eni ste vsaj prišli na prvo testiranje , mene kljub poslani prošnji sploh niso obvestili.Na GBL pa itak sprejemajo samo žlahto.Kar poglejte si seznam zaposlenih na njihovi spletni strani.
Res.

Ostajam pa prostovoljni gasilec. Za vedno. Ker sem gasilec po srcu. Pač ne po poklicu. Kaj hočemo.

Srečno vsem.

B.
Zadnjič spremenil beez, dne 25. December 2014, 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
tinčk
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tinčk »

Pa ne morte, kar tko hitro obupat! :x

Moja želja do tega poklica je prevelika, da bi se po prvem neuspelem poiskusu predal!
Za začetek sem bil že zadovoljen, da so me sploh povabili v 1. krog!
Sem pa preveč trmast da bi takoj odnehal!
Zdej vem zakaj se gre, in bo drugo leto toliko lažje.

Doumnevam pa da na GBL-ju nebi izbrali recimo nekega sorodnika, tam zaposlenega gasilca, če nebi izpolnjeval pogojev in bi na fizičnih testih " popušiu "! Kaj ti pomaga bratranc, če je pa nesposoben!?
Verjetno vedo komu bojo plačo dal!!

LP, Tine!
Takle mamo!!
poklicni

Odgovor Napisal/-a poklicni »

Po mojih informacijah sta bila lani sprejeta kar dva, ki nista prav dobro opravila s fizičnimi testi, toliko o tem komu dajejo plačo... Poleg tega pa imajo nekateri starejši zaposleni na gbl kar konkretne trebuščke, ki jim na intervencijah verjetno zelo koristijo...

Iz tega sledi:

GBL = veze
unknown

Odgovor Napisal/-a unknown »

kje si pa našel seznam zaposlenih na strani? :?
obveščeni!

Odgovor Napisal/-a obveščeni! »

Fantje, ne nakladajte brez argumentov. V GBL sem že krepko čez 20 let, v zadnjih 10 - 15 letih je veliko sinov, sorodnikov in znancev zaposlenih odpadlo že v prvem krogu in v vašo tolažbo: 7 kandidatov v drugem krogu ni v sorodstvu z nobenim zaposlenim in vseh sedem je dobrih, glede na potrebe pa moramo izbrati 3!!! (ali 4) :twisted: ...... tudi zetorstvo z zaposlenimi vam nič bolj ne odpira vrat v GBL, vsi, ki niste imeli sreče in imate pogoje pa se vidimo čez eno leto! :shock:
pripravnik

Odgovor Napisal/-a pripravnik »

če hočeš k poklicnikom, moraš spolnjevati predvsem en pogoj - ne smeš biti protovoljc :(
ne vem sicer zakaj, mogoče se pa poklicniki bojijo da bo prišel kdo ki je bolj sposoben od njih :wink:
tudi na primorskem je bilo že nekaj razpisov in za GRC Ajdovščina se je govorilo da se je na razpise prijavilo kar nekaj prostovoljcev, ki pa so vsi po vrsti odleteli :twisted:
:arrow: in potem, kaj se čudimo, če ni pravega sodelovanja med prostovoljci in poklicniki... pri razpisih bi moral biti pogoj da si prostovoljc z nekim dolčenim stažem :idea: saj le tako veš v kaj se spuščaš
obveščeni!

Odgovor Napisal/-a obveščeni! »

tudi predhodna trditev za GBL ne drži. V izmeni, kjer se nahajam je od 32 fantov 26 aktivnih v PGDjih,od teh 5 v GZ svoje občine....
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

pripravnik napisal/-a:če hočeš k poklicnikom, moraš spolnjevati predvsem en pogoj - ne smeš biti protovoljc :(
ne vem sicer zakaj, mogoče se pa poklicniki bojijo da bo prišel kdo ki je bolj sposoben od njih :wink:
tudi na primorskem je bilo že nekaj razpisov in za GRC Ajdovščina se je govorilo da se je na razpise prijavilo kar nekaj prostovoljcev, ki pa so vsi po vrsti odleteli :twisted:
:arrow: in potem, kaj se čudimo, če ni pravega sodelovanja med prostovoljci in poklicniki... pri razpisih bi moral biti pogoj da si prostovoljc z nekim dolčenim stažem :idea: saj le tako veš v kaj se spuščaš
Pripravnik kje si pa to zbrskal...še mene čudijo ti podatki :twisted: prvič slišm te zgodbice :lol:

Imam pa občutek, kam pes taco moli 8)

Tvoja zadnja trditevni ni na mestu, nekaj vmesnih pa tudi ni resničnih :wink:

Resno te bom vzel, ko se boš podpisal :twisted:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Fantje kolikor sem seznanjen je po nekaterih poklicnih enotah drugače. V Sežani naprimer so fantje povedali, da težko prideš zraven če nisi prostovoljni gasilec...tako da ne moremo metati vseh v isti koš....

lp AleŠ :wink:
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Ne vem zakaj se tako sekirate iztopite iz društva pa boste takoj sprejeti :lol:
Kaj se čaka, življenje je kratko !
poklicni

Odgovor Napisal/-a poklicni »

Mislim kaj si bojo eni še vse zmislili tukaj gor. Pripravnik ti si vse ved pomojem še več veš kot mi k smo tam zaposleni, tale s tem če si prostovoljec pa ne moreš postati poklicni ja izjava leta pa najbolj neumen se mi pa zdi k takim bedakom folk tuki gor verjame, se še sam čudim kako sem sploh prišel v GBL pa vsi moji sodelovci v moji izmeni k so bili prostovoljci pa še poveljniki v svojih društvih so mislim a se bo našla še kakšna cvetka tuki gor, da se še malo vam nasmejimo v GBL vašim pripombam pa izjavam ja drugače pa opazam da ste sami strašni strokovnjaki že saj tko se hvalite pa še za tiste, ki hočete postati poklicni ne ZABAVKO kako mislis delati v poklicni enoti če jih že v naprej obsojaš, žališ se delaš pametnejšega od njih itd... misliš da oni rabijo takega med svoje vrste, če še nisi slišal je to timsko delo, tko da te čaka težka pot če misliš da te bodo sploh še kje hoteli med njih vzeti.
Odgovori