Avtomobilizem

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Avtomobilizem

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Tukaj je že tema o Fičkih, sam pa to temo odpiram z namenom, da se v njej zadržimo vsi ljubitelji avtomobilizma.

Sam se udeležujem rallyjev, gorskohitrostnih dirk in pa občasno tudi dirk v pospeševanju. Zaenkrat le kot gledalec, moja velika želja pa je, da bi nekoč odpeljal vsaj eno dirko.

Drugače pa imam trenutno dva avtomobila, oba sta znamke Opel in model Astra. Na zunaj nista skoraj nič posebnega, v enem izmed njiju pa se pod pokrovom motorja skriva cel kup konjičev, ki jih zaenkrat še ne dam. Drugi avto pa bo šel verjetno v prodajo.

Pa še ena slika rumene strele in rdeče ptice. :P Narejena s telefonom, zato slabša kakovost.

Upam, da boste tudi ostali napisali kakšen prispevek v tej temi. :)
Priponke
rumena strela & rdeča ptica
rumena strela & rdeča ptica
Uporabniški avatar
amaterka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a amaterka »

Ljubiteljica avtomobilizma, ja defenitivno, čeprav sem še velika amaterka na tem področju. 8)

Obožujem dobre in hitre avtomobilčke, močne mašine, hitro vožnjo in vse kar seveda spada zraven.

Prilagam sliko mojega avtiča - VW Corrado 1.8 16V

Lep, kajne? :wink:
Priponke
Corrado 1.8 16V
Corrado 1.8 16V
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
Vrsho
moderator
moderator

Corrado je tudi meni všeč, predvsem zato, ker jih ni veliko na cesti. Sicer pa nevem veliko o zgodovini tega modela, predvidevam pa da je bil delan na osnovi Golfa.

Kako pa to, da imaš GO tablice? Si ga kupila pred kratkim? 8)
Uporabniški avatar
amaterka
Kontakt:

Ne, v bistvu je predhodnik Corradota po obliki zagotovo VW Scirocco - pri tem modelu se lepo opazi predhodnica Corradotove sexy ritke, podoben zunanji izgled ipd. Čeprav je Corrado seveda veliko bolj izpopolnjen, ker je pač novejši. Čeprav imajo ti 1.8 16V modeli res not enake mašine kot golfi, to ne velja za G60 model in še VR6 menda. Je pa res še bolj privlačen zaradi tega, ker jih je tako malo videti na cesti. No, jaz sem se v njega zaljubila že nekaj let nazaj, ker je bil moj brat lastnik enega lepega primerka, ampak on si je potem dal vgraditi v njega še neke turbine in ga tako navil na 342 konjev, tako, da je avtič res bil ubijalsko hiter. Ampak se mu je potem nekaj pokvarilo, dal je nazaj staro mašino in ga prodal... Žalostno, ker sem vedno nekako upala, da ga bom kupila od njega, ko se ga bo naveličal, pa ni bilo nič iz tega. In potem nekega dne (ene 3 mesece nazaj) se moj fant, pod pretvezo, da gre službeno na teren, odpelje v Novo Gorico in se zvečer vrne domov z besedami:"Lubika, Corradota sem ti kupil". Mislim, da je opisovanje mojega veselja ob tem in govoričenje kako super fanta imam popolnoma nepotrebno, uresničil mi je sanje. In zato ima avto še vedno GO tablice, ker ga je kar tam registriral.. Je pa vse skupaj velika sreča, ker je avto res odlično ohranjen in tudi homologiran (spuščen za 3 cm, športni amortizerji). V bližnji prihodnosti načrtujema zamenjavo sprednje maske, nove felne, zvočni sistem... To bo eden izmed najlepših Corradotov v Sloveniji :lol:

No, Vrsho, mislim da si sedaj ti na vrsti, da še kaj napišeš o svoji rumeni streli in rdeči ptici :wink:

lp 8)
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

amaterka napisal/-a:
Obožujem dobre in hitre avtomobilčke, močne mašine, hitro vožnjo in vse kar seveda spada zraven.
Tu jaz sem bil isti , dokler nisem prišel v službo na gasilsko enoto, potem pa mi je po kakšnem mesecu tehničnih intervencij vse minilo !! :roll: :D :D :cry:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vrsho
moderator
moderator

Zares podorben in odličen opis! Na Scirocco-ta se nisem spomnil, čeprav včasih še srečam kakšnega na cesti a te avtomobile bi lahko preštel na prste ene roke.

No zdaj pa še malo o mojih dveh ljubicah. Rumeno Astro sem kupil 2 leti nazaj od enega možakarja iz Črnomlja. Avto je bil že takrat spuščen in imel druge feltne. Na žalost ni bilo nič homologirano. Srce avtomobila je motor 1.6 16v s 101 konjem, oznaka Sport na avtu pa pomeni da ima nekaj dodatne opreme kot običajne Astre tega letnika, recimo športni sedeži, druga sklopka in še kaj bi se našlo. Skratka ta sport verzija Astre naj bi bila nadaljevanje zelo znane GSI, ki so se izdelovale z motorji 1.8 16v, 2.0i in 2.0 16v. No pri rumeni streli (tak nadimek so ji dali kolegi) sem jaz dodatno zamenjal le še izpuh, ki ga je naredil mojster DeVito in je kompleten iz inoxa. V notranjosti pa se skriva kar soliden žvočni sistem. Trenutno je avto na serijskih platiščih in se bo verjetno kmalu prodajal.

Slika

In sedaj še rdeča ptica. Ponosen lastnik tega vozila sem od letošnjega valentinovega. Kupil sem ga od znanca in vem, da je avto dobro vzdrževan in je za njega lepo skrbel. Na zunaj se ne razlikuje veliko od rumene Astre pa tudi notranjost je podobna. Na zadnji strani se blešči napis Opel Astra 1.8 16v. Kar pa je veljalo le nekaj časa, saj je pred nekaj časa šel avto na operacijo na Opelkliniko v Mursko Soboto, kjer so mu zamenjali srce. Od takrat ga poganja Oplov šest valjni motor s prostornino 2.500 ccm, dyno meritve (meritve moči) pa so pokazale, da iz sebe iztisne 203 konje. Ja avto je res prava pošast in vožnja z njim je užitek. Seveda pa so poleg motorja na avtu še druge zavore, izpuh, vzmetenje... Pred kratkim pa sem rdečo ptico obul v 16 colska platišča s kvalitetnimi gumami. Drugih predelav avto skoraj 100% ne bo doživel, saj mi je všeč diskreten styling in pa zverina pod pokrovom motorja.

Slika

Upam, da se bo še kdo drug ojunačil in ne bo to samo najina tema.
Uporabniški avatar
amaterka
Kontakt:

Te 16-ke na rdeči ptici pa lepo zapolnijo prostor
Kar pa se mašine tiče... vauu - 203 konje, lepo :lol: mora pa bit vožnja hudičev užitek in verjamem, da ti ni lahko pri registraciji oz. zavarovanju :lol:

In mislim, da bi tej astri lepo pristajal tudi kak fancy spojler ali dva :wink:

@Oki: Vem, da pri teh.reševanju vidiš "stranske učinke" hudih motorjev in drznih voznikov in prav tako tistih, ki pač žal niso imeli sreče. Ampak če bi se ljudje ozirali na vse kaj se nam lahko zgodi, verjetno ne bi noben sploh sedel za volan oz. sploh šel iz hiše. Tveganje je povsod..

Če ti je posredovanje pri prometnih nesrečah preprečilo ljubezen do hitrih avtomobilov in adrenalinske vožnje, zakaj ti potem vsakodnevne novice o mrtvih in hudo ponesrečenih gasilcih povsod po svetu ne preprečijo ljubezni do gasilstva? :roll:

No, vidiš..

lp
Vrsho
moderator
moderator

Amaterka, glede registracije ne bom preveč pisal tukaj, raje pod zasebno... :lol:

Bo pa ostala samo s serijskim spojlerčkom, ki je na zadnjih vratih. Se držim načela volk v ovčji podobi.

Kar se pa tiče nesreč pa lahko samo rečem, da se lahko ubiješ s 50 ali pa 300 konji v avtu. Sam pa se vedno držim načela - vozimo previdno. Kar pa ne pomeni, da se je potrebno voziti počasi, sem pristaš dinamične vožnje.
Uporabniški avatar
13-PGD CERKLJE
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a 13-PGD CERKLJE »

amaterka napisal/-a:
@Oki: Vem, da pri teh.reševanju vidiš "stranske učinke" hudih motorjev in drznih voznikov in prav tako tistih, ki pač žal niso imeli sreče.

Predvsem niso imeli pamti tam kjer bi morala biti :!: :!:
Vrsho
moderator
moderator

13-PGD CERKLJE napisal/-a:Predvsem niso imeli pamti tam kjer bi morala biti :!: :!:
Mislim, da je imela amaterka v mislih predvsem tiste, ki so nedolžni in umrejo v nesreči. Tako je pred kratkim umrla tudi ena punca, ki je živela v moji bližini. Bila je sopotnica v vozilu in je na žalost dobila take posledice, da je na kraju nesreče umrla. :(

Naj počiva v miru.
Uporabniški avatar
policaj
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a policaj »

Vrsho zelo lepa avta.
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nejč »

Policaj daj napiši ti malo kakšne so kaj kazni za takšne, ko imajo radi brzino :D :D
Uporabniški avatar
amaterka
Kontakt:

NOVE, VIŠJA KAZNI ZA PREKRŠKE (VELJAJO OD 01.01.2006):

KAZNI ZA PREKORAČITEV HITROSTI SO NASLEDNJE:

V NASELJU
- do 10 km/h: 10.000 SIT + 1 kazenska točka
- od 10 do 20 km/h: 30.000 SIT + 3 kazenske točke
- od 20 do 30 km/h: 60.000 SIT + 3 kazenske točke
- za več kot 30 km/h: najmanj 120.000 SIT + 5 kazenskih točk s prepovedjo vožnje za določen čas
- za več kot 50 km/h: visoka denarna kazen + 18 kazenskih točk (odvzem vozniškega dovoljenja)

IZVEN NASELJA (ne velja za avtocesto)
- do 20 km/h: 10.000 SIT
- od 20 do 30 km/h: 20.000 SIT + 1 kazenska točka
- od 30 do 40 km/h: 40.000 SIT + 3 kazenske točke
- za več kot 40 km/h: najmanj 60.000 SIT + 5 kazenskih točk s prepovedjo vožnje za določen čas

NA AVTOCESTAH IN CESTAH, REZERVIRANIH ZA MOTORNI PROMET
- do 20 km/h: 10.000 SIT
- od 20 do 30 km/h: 20.000 SIT
- od 30 do 40 km/h: 30.000 SIT + 1 kazenska točka
- od 40 do 50 km/h: 40.000 SIT + 3 kazenske točke
- za več kot 50 km/h: 60.000 SIT + 5 kazenskih točk s prepovedjo vožnje za določen čas

PREGLED NEKATERIH DRUGIH KAZNI ZA PREKRŠKE:
- prehitevanje po desni na avtocesti ali cesti, rez. za motorna vozila:40.000 SIT
- neustavljanje pred prehodom za pešce: 50.000 SIT + 4 kazenske točke
- nepravilno parkiranje: 10.000 SIT oz. 20.000 SIT (odvisno od vrste prekrška)
- zapustitev odklenjenega vozila: 10.000 SIT
- neoznačitev vozila z varnostnim trikotnikom pri okvari ali nesreči: 20.000 SIT
- izrabljene pnevmatike: 100.000 SIT
- manjkajoča zimska oprema: 30.000 SIT
- vožnja brez prižganih luči ponoči ali v predoru: 30.000 SIT
- vožnja brez prižganih luči podnevi: 10.000 SIT
- umazani žarometi: 10.000 SIT
- uporaba mobilnega telefona ali maske med vožnjo: 20.000 SIT
- preglasen radio: 20.000 SIT
- neuporaba varnostnega pasu: 20.000 SIT
- manjkajoča zimska oprema med 15.11 . in 15.3.: 30.000 SIT
- neočiščena stekla in vzvratna ogledala: 30.000 SIT
- vožnja skozi rdečo luč: 60.000 SIT
- vožnja skozi rumeno luč: 30.000 SIT

KAZNI ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA:
- do 0.5 promila, če voznik kaže znake vinjenosti: 30.000 SIT + 3 kazenske točke
- od 0.5 do 0.8 promila: 40.000 SIT + 4 kazenske točke
- od 0.8 do 1.1 promila: 60.000 SIT + 5 kazenskih točk
- nad 1.1 promila: najmanj 120.000 SIT + 10 kazenskih točk
- nad 1.5 promila: visoka denarna kazen + 18 kazenskih točk (odvzem vozniškega dovoljenja)

<--- evo ti Nejča :wink:

@13-PGD CERKLJE: Tako kot je napisal Vrsho - v mislih sem imela tiste, ki niso popolnoma nič krivi v prometni nesreči. Na žalost jo ponavadi taki odnesejo še s hujšimi posledicami kot tisti, ki jo povzročijo..

@ Vrsho: Volk v ovčji podobi - I like it :wink: :lol:

lp
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Evo eno rdečo ptico :D

Slika

Slika

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Vrsho
moderator
moderator

Janez a je ta avto še v Topolah? Sem videl, da se je prodajal na Avto.netu. Motor je pravi - 1.8t, serijskih 180 konjev pa še čip in smo že čez 200. :) Super avto sam za moj okus že na meji glede zunanjosti. :lol:
Odgovori