Avtomobilizem

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Mitja Gregorič napisal/-a:Previdno in srečno !!!

pa pazi nanj!

:twisted:
Hvala Mitja. Zaenkrat vozim "družinskega" MB A150 (slika), v prihodnje pa upam na lasten avto, morda kakšnega puntota ali fiesto. :)
Priponke
a-class-front-side.jpg
Cogito, ergo sum.

Slika
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Nova Fiesta ST je super. :P
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

O ja! Jaz bi bil zadovljen že s Fiesto 1.4 16V, kakršno smo imeli pri nas pred Mercedesom. Mi je zelooooo žal, da smo jo prodali. Res super avto. 8)
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

Tole je pa moj "wagen". Peugeot 106 1.0 (37KW=50KM), letnik 1999. Airbag, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik stekel, gasilnik S3, malce večji komplet prve pomoči in še kakšna malenkost. Sliši tudi na ime podpoveljniško vozilo, pije malo, vozi se dobro in udobno. Ker je majhen se ga da parkirati v vsako "luknjo" v centru LJ. Pa še poceni sem ga dobil, zraven pa tudi status "Gorenjca"- KR tablice (Radovljica) naredijo svoje. :P
Priponke
Sneguljčica
Sneguljčica
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

No tako kot ste nekateri vrženi na hitre in športne avtomobile , tako sem jaz vržen na avtomobile 4x4 pogon ali bolje rečeno Đipe.
Sam namreč vozim Nissana Terrano II ,pa čeprav je starejši letnik mi dobro služi. Morda je še kdo med forumovci, ki je prav tako navdušen nad štiri pogonci ?
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
stipi

Odgovor Napisal/-a stipi »

Jaz osebno vozim Mercedes Benz 190D, oče pa vozi za potrebe podjetja Mazdo B2500. Imamo pa še Mercedes Benz 220 CDI.

Lp Stipi
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Zakaj me že dolgo ni bilo na tem forumu je odgovor v temu sem se podal bolj v avtomobilistične vode in iz moje astrce zaenkrat ustvaru tole.
Priponke
Moja astra prvič.JPG
Moja Astra mesec marec 2007 (2).JPG
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

Dobro si jo zrihtal =D>.
Cogito, ergo sum.

Slika
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

dobra je, kar tako pust ker če boš še kj dodal bo kičasta postala(sploh s kakšnimi nalepkami)
Uporabniški avatar
gasilec3
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a gasilec3 »

Vredi si jo zrihto jaz bi ti jo kr kupo :-k
Grega S.
Kraj: Rače pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a Grega S. »

lep pozdrav pa se še jaz malo oglasim na to temo o avtomobilizmu čeprav je že nekoliko časa vse tiho bi vam rad sporočil internetno stran za preverjanje podatkov o avtomobilu, ki ga bodisi kupujete ali pa ga že imate. Potrebujete le številko prometnega dovoljenja in registrsko številko.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Lep pozdrav!
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Kaj pravite na nove kazni. Glede višine se popolnoma strinjam. Predvsem pa mislim na to, ko nam zapiskajo pozivniki in oddrvimo proti gasilnemu domu! V naselju bo kaj hitro 100% prekoračitev, padem na radar in ...

24ur - Visoke kazni za prekrškarje
No brain - No tumour
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič

Carleone napisal/-a:Kaj pravite na nove kazni. Glede višine se popolnoma strinjam. Predvsem pa mislim na to, ko nam zapiskajo pozivniki in oddrvimo proti gasilnemu domu! V naselju bo kaj hitro 100% prekoračitev, padem na radar in ...

24ur - Visoke kazni za prekrškarje
V Nemčiji imajo ponekod prostovoljni gasilci rumene tablice, ki jih ob alarmu namontirajo na avto in tako opozarjajo nase (poleg varnostnih utripalk). Ni slaba ideja, vendar vprašanje kako bi se to obneslo na naših cestah.

Kar se pa tiče kazni, pa ne vem, če bodo kaj spremenile.
Priponke
tablica za na streho
tablica za na streho
Cogito, ergo sum.

Slika
Tine Žen
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Tine Žen »

ko smo že ravno pri kaznih na temle linku se da videti kam so namontiral stacjonarne radaje oz kje naj bi se nahajal ali saj ohišja ja treba bo začet vozit po omejitvah :wink:

http://www.avto-magazin.si/stanje-na-cestah/radarji/
Uporabniški avatar
Carleone

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Luči si lahko namontiramo, ma če ni zakonsko zapisano, nevem kako bo pomagalo pri policajih... Vsekako bi bilo treba predebatirati in kaj premakniti na tem področju. Mislim da smo na forumu dovolj močni da kaj naredimo!
No brain - No tumour
Odgovori