Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.
M-Coky napisal/-a:
Izdaja evidenčnega lista velja za vse vrste odpadkov v katalogu odpadkov in ne zgolj za nevarne odpadke. Torej, tudi če zbiralec prevzame odpadno embalažo, zamaške...mora izdati evidenčni list....embalažo pa lahko prevzamejo pri pravnih in fizičnih osbebah le
podjetja, ki imajo poleg dovoljenja tudi pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo, kar ureja uredba.
Pozdravljeni!
Se ne strinjam čisto s tabo. Primer: za odvoz mešanih komunalnih odpadkov se ne izdaja (oz. mi ni poznan primer, ali pač?) evidenčnega lista.
V zvezi zamaškov pa je dejstvo takšno, da lahko zamaške tretiraš tudi kot surovino in ne kot odpadek (preverjeno dovoljeno). V tem primeru se izogneš marsikaterim problemom.
M-Coky napisal/-a:
Izdaja evidenčnega lista velja za vse vrste odpadkov v katalogu odpadkov in ne zgolj za nevarne odpadke. Torej, tudi če zbiralec prevzame odpadno embalažo, zamaške...mora izdati evidenčni list....embalažo pa lahko prevzamejo pri pravnih in fizičnih osbebah le
podjetja, ki imajo poleg dovoljenja tudi pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo, kar ureja uredba.
Pozdravljeni!
Se ne strinjam čisto s tabo. Primer: za odvoz mešanih komunalnih odpadkov se ne izdaja (oz. mi ni poznan primer, ali pač?) evidenčnega lista.
V zvezi zamaškov pa je dejstvo takšno, da lahko zamaške tretiraš tudi kot surovino in ne kot odpadek (preverjeno dovoljeno). V tem primeru se izogneš marsikaterim problemom.
Lep dan še naprej.
Martin
SPOŠTOVANA PRIJATELJA MVR IN M-COKY
dajta si vidva odpret svojo temo in tam natepavajta kje se rabijo kakšni papirji in kje jih ne rabimo. Mi ki DELAMO na akciji in zbiramo plastične zamaške imamo že vse papirje porihtane in zbranih 1500 kil zamaškov in nam pustita to temo da si bomo vpisovali kilažo in kje je kdo pristopo k akciji in koliko zamaškov bo potovalo v Črno na Koroškem.
Hvala za razumevanje.
Vodja akcije
ANDY
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
Jutri bodo našo akcijo predstavili na televiziji:
program RTS
oddaja ŽIVA
ob 17 uri
v oddaji bom sodeloval kot gost, kjer bom akcijo opisal in pozval še k boljšemu odzivu.
Držimo pesti!!!
DNE 23.5.2007 SMO TUDI MI V PGD PRAGERSKO PRIČELI Z ZBIRANJEM ZAMAŠKOV ZA METODA KOT SEM NAPOVEDALV SREDINI MESECA. NA ZBIRNA MESTA SEM ŽE DOSTAVIL PREPOZNAVNE ŠKATLE NA RAZLIČNIH LOKACIJAH KJER SE LAHKO ODLAGAJU ZAMAŠKI.
Slike naših škatel so na voljo na naši spletni strani foruma pod temo dobrodelna akcija!
ZBIRNA MESTA SE BODO DOPOLNJEVALA GLEDE NA ZANIMANJE IN PODPORO S TERENA.
DANES 31. SMO DOSTAVILI PRVO POŠILKO 14 ŠKATEL NA UPRAVO VRTCEV OTONA ŽUPANČIČA, KI SO PRISTOPILI K IZVAJANJU AKCIJE.
SKUPAJ BOMO V VRTCIH TAKO IMELI 34 ŠKATEL IN S TEM POKRITO VSAJ ENO ZBIRNO MESTO V NEKDANJI SKUPNI OBČINI SLOVENSKA BISTRICA.
OB TEJ PRILIKI POZIVAM VSE, KI BI ŽELELI SPREJET V HRAMBO ŠKATLO ZA ZBIRANJE ZAMAŠKOV ME LAHKO POKLIČEJO IN SE DOGOVORIMO !
PRVI ODZIVI NA AKCIJO SO POZITIVNI IN TAKO NA NAŠEM OBMOČJU PRIČAKUJEM KAR DOBER ODZIV. VEČ V ŠTEVILKAH BOM POVEDAL IN NAPISAL, KO BOMO PRVIČ PREGLEDALI IN SPREZNILI ŠKATLE.
Kaj je mogoče kdo gledal oddajo Živa z Andyjem?
Ali mogoče kdo ve kje bi se dal pogledati ta posnetek ker sem ga zamudil in me zanima kaj je bilo povedanega (sem vse preiskal pa nisem našel nič).
Če kdo kaj najde naj prosim sporoči.
Ali mogoče kdo ve kje bi se dal pogledati ta posnetek ker sem ga zamudil in me zanima kaj je bilo povedanega (sem vse preiskal pa nisem našel nič).
LP
Pozdravljen !
Mislim, da bi se dal posnetek dobiti pri meni, ga je moj sosed snemal, pa upam, da ga še ima !
Bom preveril in javim jutri !
lp
Ko odpovejo že čisto vsi, nastopimo mi gasilci operativci !
LP
Pozdravljen !
Mislim, da bi se dal posnetek dobiti pri meni, ga je moj sosed snemal, pa upam, da ga še ima !
Bom preveril in javim jutri !
lp
Ja posnetek o reklamiranju akcije v odaji ŽIVA na RTS-u z Andy-jem imam in se ga da dobiti !
041 / 372- 421
Ko odpovejo že čisto vsi, nastopimo mi gasilci operativci !
Ponovno bomo peljali zamaške v Črno na Koroškem in sicer v ČETRTEK 14.6.2007 izpred zavoda poklicnih gasilcev v Mariboru.
Kilaža ki ste jo posredovali in tudi pripeljali zamaške je nekje okoli 1200 kilogramov. Koliko je to volumensko bi težko rekel tako da se ne ve koliko KG zamaškov bo šlo na zadnjo pot - zaradi volumna ( kubikaže ) tovornjaka.
Naj povem tudi to da se pripravlja prispevek za oddajo TEDNIK, kakor tudi članek v SLOVENSKIH NOVICAH.
Prilagam še nekaj fotk:
Priponke
Danes smo z zbiranjem pričeli tudi na naši enoti (PGE Celje), čeprav vem, da ne moremo zbrati ogromne količine zamaškov, se bomo kljub temu čim bolj potrudili....
ANDY napisal/-a:Ponovno bomo peljali zamaške v Črno na Koroškem in sicer v ČETRTEK 14.6.2007 izpred zavoda poklicnih gasilcev v Mariboru.
Tako kot smo obljubili tako smo naredili. Zjutraj ob 8 uri smo se dobili: OKI, TIMI, ANDY, MARKO in DENIS ter ŠOFER tovornjaka in ga naložili do zadnjega kotička, ter se podali na pot.
Po prispetju na cilj smo avto zvagali nato pa na praznjenje škatel in kontejnerov. Potem pa zopet na tehtanje da se vidi razlika.In v tej ,,rundi,, je bila očitna saj smo pripeljali v podjetje ki nam odkopuje zamaške kar 1950 kil. Zelo sem vesel in vas pozivam da še naprej pridno zbiramo zamaške in z tem EURE za MATODA.
Skupaj sedaj prodanih zamaškov je 2650 kil kar znese 795 EU
Fotke sledijo!