Prosim za pomoč pri izdelavi predstavitve

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
peters53

Prosim za pomoč pri izdelavi predstavitve

Odgovor Napisal/-a peters53 »

Najprej lep pozdrav.
V našem društvu se je končno začelo premikati v smeri pridobivanja mladine, ker je stanje kar se tiče članstva katastrofalno. Za začetek sem se odločil, da izdelam neke vrste letak za osnovnošolsko mladino, s predstavitvijo delovanja prostovoljnih gasilskih društev in delovanja prostovoljnih gasilcev. Zanima me, če imate že kakšne podoben letak oz. predstavitev gasilcev? Prosil bi za kakšen vzorec oz. idejo. Naslov na katerega lahko pošljete vzorce je peter.skrlj@pgd-divaca.si.

Že v naprej najlepša hvala.

Peter
Uporabniški avatar
mihelj
Kraj: nova gorica

Odgovor Napisal/-a mihelj »

Peter!

Največ novih članov boš pridobil če boš šou sam na šole in naredil neke vrste predstavitev.

Za vabilo pa natisneš plakat A3: PGD Divača, logotip , vabi: ....

Ko prideš na šolo nardiš malo kažina sirena malo vode, IDA,... in boš hitro mel mlade
Na mladih svet stoji !!!
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Mi smo dali v šolo zgibanko, v kateri piše nekaj o našem društvu, o delu mladih in ekaj slik je gor.
Najlažje se pa mlade člane dobi tako, da jim narediš neko predstavitev, kjer lahko tudi sami pozkusijo naprimer gasiti, oblečejo intervencijsko obleko (predvsem tisti najmlajši), vsako leto pa imamo tudi dan odprtih vrat in pa predstavitev na t.i. Žirovski noči, kjer se preko celega dneva odvijajo določene aktivnosti, med njimi tudi predstavitev gasilskih društev.
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
RadioaktivniS
GE: PGD Veliki Kamen
Kraj: Veliki Kamen

Odgovor Napisal/-a RadioaktivniS »

Hej!

Ti povem povsem na preprost način....

Najprej si pripravi program po katerem boš delal...
Nato napiši plakat...
V šoli naredi predstavitev in povej da zbirate prijave...
Naslednji dan po predstavitvi se dogovori z ravnateljem, da da po razredih okrožnico s katero jih obvseti kdaj in kam naj se pridejo vpisat...
..enako pa naj piše tudi na plakatu... kamor pa še napiši kakšno spodbudno reč... da bodo imeli razlog priti...
...dogovori se še s tistimi, ki že hodijo h gasilcem, da naj to čimbolj raztrobijo po šoli in da se naj čim več pogovarjajo o gasilcih ter poskušajo privabiti prijatelje...

Nato se usedi in počakaj do dneva ko ste dogovorjeni... pred gas. domom bodi pol ure prej, tako da vsakega posebej pričakaš... mu nakloniš spodbudno besedo... ga povabiš naprej... mu daš vedet, da je dobrodošel in da je naredil najboljšo odločitev....

...ko otroci pridejo pa bodi eno z njimi... razmišljaj po njihovo, delaj stvari, ki jih oni, pogovarjaja se z njimi... igraj se.. vendar jim pokaži, da si ti glavni in da ko se dela se dela... nikoli pa ne povzdiguj glasu nad njih...

..pa še ena stvar... nikoli se ne posveti samo enemu otroku, ker drugi to opazijo hitreje kot ti!

Ni rečeno, da bo delovalo pri tebi... delovalo je pri meni! Lahko poizkusiš...jaz pa ti želim le obilo sreče!

Lp, Sandi 8)
Odgovori