Očitno pa župan razmišlja drugače?????
Bo Maribor ostal brez poklicnih gasilcev???
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Bo Maribor ostal brez poklicnih gasilcev???
Danes je v Slovenskih Novicah napisan obširni članek o težavah Mariborskih poklicnih gasilcev! Ko sem prebral celotno zadevo sem res bil šokiran!
Kako se resnično občina takšna kot je Maribor tako mačehovsko obnaša do poklicnih gasilcev!!
Vsakemu človeku, ko se pelje malo po Mariboru je jasno, da takšno mesto potrebuje dobro opremljeno poklicno enoto, ki lahko učinkovito posreduje ob različnejših nezgodah!!!

Tehnika nam lajša življenje!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Bom malo molariziral.
Zadeve okoli gasilcev v sistemu zaščite in reševanja se bodo izboljšale ko:
- bodo gasilske enote financirane od države in bodo opremljene v skladu z pravili o opremljanju (katere se bodo morala še definirati glede na specifiko določenih področij v državi)
- ko bo številko poklicnih gasilcev na izmeno v skladu z zahtevami o ogroženosti določenega področja ne od dobre volje župana
- ko se bodo vse enote ZARE združile v poklicnih gasilskih centrih (tu mislim predvem gasilce, jamarje, gorske reševalce, reševalce pri železniških nesrečah, veterinarje, enote CZ ..).
- ko se bo prostovoljno gasilstvo vključevalo v delo poklicnih gasilcev (skupna izobraževanja, skupna nabava opreme, prenos znanja od poklicnih na prostovoljce)
- ko se bodo prostovoljna društva formirala glede na potrebe (kvaliteta proti kvantiteti)
Takrat se bo vzpostavil sistem, kjer ne bo preveč folklore in bo zagotovljena maksimalna pokritost naše države pri večjih nesrečah.
Slovenija je velika za eno četrt večjega mesta. Tudi sistem ZARE mora biti formiran glede na to.
Zadeve okoli gasilcev v sistemu zaščite in reševanja se bodo izboljšale ko:
- bodo gasilske enote financirane od države in bodo opremljene v skladu z pravili o opremljanju (katere se bodo morala še definirati glede na specifiko določenih področij v državi)
- ko bo številko poklicnih gasilcev na izmeno v skladu z zahtevami o ogroženosti določenega področja ne od dobre volje župana
- ko se bodo vse enote ZARE združile v poklicnih gasilskih centrih (tu mislim predvem gasilce, jamarje, gorske reševalce, reševalce pri železniških nesrečah, veterinarje, enote CZ ..).
- ko se bo prostovoljno gasilstvo vključevalo v delo poklicnih gasilcev (skupna izobraževanja, skupna nabava opreme, prenos znanja od poklicnih na prostovoljce)
- ko se bodo prostovoljna društva formirala glede na potrebe (kvaliteta proti kvantiteti)
Takrat se bo vzpostavil sistem, kjer ne bo preveč folklore in bo zagotovljena maksimalna pokritost naše države pri večjih nesrečah.
Slovenija je velika za eno četrt večjega mesta. Tudi sistem ZARE mora biti formiran glede na to.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Huh tudi jaz sem bil presenečen nad tem branjem. Sprašujem pa se nekaj v članku so omenjeni butalci in če so mariborski gasilci butalci kaj je potem župan?? ...no raje ne bom napisal mislim si pa svoje.
Sicer pa Mariborčani ne dajte se, noben režim ni mogel uničiti gasilske organizacije še ta je ne bo.......
lp AleŠ
Sicer pa Mariborčani ne dajte se, noben režim ni mogel uničiti gasilske organizacije še ta je ne bo.......
lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Gasilske organizacije verjetno res ne, lahko pa poklicno enoto. Sicer so Slovenske novice pač Slovenske novice in je vsako stvar potrebno deliti z najmanj 3, je vendarle zelo resna zadeva, če župan res ne bi hotel podpisati pogodbe, kar pa mislim, da je praktično nemogoče.SUXic napisal/-a: Sicer pa Mariborčani ne dajte se, noben režim ni mogel uničiti gasilske organizacije še ta je ne bo.......
lp AleŠ
Pri toliko intervencijah in to zelo uspešnih, kot jih lahko sledimo v zadnjem času na mariborskem koncu se takšne enote ne more ukinjati, predvsem pa ni dovolj, da župan po uspešno opravljeni intervenciji da za pijačo. To je premalo, bo moral storiti še kaj več.
Prav pa je, da so gasilci opozorili preko medijev na problem, saj če lestev v poklicni enoti ne more izvoziti, potem je to zadnji klic na pomoč in sicer javnosti, da enkrat za spremembo oni pomagajo gasilcem.
Bojim se pa, da se gre župan čisto politiko, ki mi zelo diši po politiki ene izmed naših sosednjih občin. S pritiski na javnost in ustrahovanjem občanov pritisniti na druge občine, da sofinancirajo poklicno enoto, saj je mesto Maribor "kao" ne zmore.
Če sem se v tej svoji trditvi zmotil, naj mi pa kdo dokaže nasprotno.
Saj, ko bo županu gorelo pod ritjo, si bo najbrž premislil.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Janez ne dolgo nazaj je bila predstavljena problematika zastarelosti voznega parka tudi v VEČERU tako, da zadeva le ni tako nedolžna sicer pa poznam s kakšnim avtoparkom razpolagajo poklicni gasilci iz Maribora!
Samo mislim, da gre tukaj za širši problem in ne samo za problem z vozili!!
Tehnika nam lajša življenje!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Verjamem, vozni park pa sem imel priliko videti. Nočem jemati volje Mariborčanom, ampak v primerjavi z, recimo, Kranjem, so res reveži, tako, da vsaka čast, kako "sflikajo" intervencijo do intervencije.Dušan napisal/-a:Janez ne dolgo nazaj je bila predstavljena problematika zastarelosti voznega parka tudi v VEČERU tako, da zadeva le ni tako nedolžna sicer pa poznam s kakšnim avtoparkom razpolagajo poklicni gasilci iz Maribora!Samo mislim, da gre tukaj za širši problem in ne samo za problem z vozili!!
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
-
JZZPR MARIBOR
JA JA JE RES
Fantje vse je res kaj piše v SN
Pa še enkrat potrdim! Zastarela tehnika, vozni park, zaščitna sredstva,potapljaštvo vse je v K....u
No vsaj plače so bile redno izplačane do sedaj.
Vse je res
L.P iz MB
Pa še enkrat potrdim! Zastarela tehnika, vozni park, zaščitna sredstva,potapljaštvo vse je v K....u
No vsaj plače so bile redno izplačane do sedaj.
Vse je res
L.P iz MB
Prvo kot prvo lahko rečem, da ta župan nima "pošlihtanih" vseh koleščkov v glavi. Ima dost jajc da se upa igrati z življenji ljudi tistih, ki so ogroženi in tistimi, ki jih rešujejo. Če lahko uporabim besede soforumovca: Tega človeka je za postavit pred steno....(potem pa mislim da veste kaj sledi).
Pred tednom dni sem bil na obisku na JZZPR Maribor in moram reči, da sem dobil občutek da fantje živijo en z drugim in za Maribor bi bila prav gotovo katastrofa če se ukine njihova poklicna enota.
Samo moje mnenje in za tem trdno stojim
Pred tednom dni sem bil na obisku na JZZPR Maribor in moram reči, da sem dobil občutek da fantje živijo en z drugim in za Maribor bi bila prav gotovo katastrofa če se ukine njihova poklicna enota.
Samo moje mnenje in za tem trdno stojim
......dream until your dream come true......
Bobby
Bobby
problem
Znotraj mariborskega Zavoda so mnogi problemi... ki jih morata rešiti občina in država....
Mene pa pri tem boli predvsem to:
- JZZPR MB ima enoto za reševanje na in iz voda.... URSZR tega ne sofinancira.... plačujejo pa biseri državni Potapljaški klub MB, ki ti zbere par ljudi šele čez 4 do 24 ur!!!! in Ti biseri potapljači ti poberejo državno doto za zaščito za Podravje, pa še enega niso rešli takoj - medtem ko so mariborski poklicni gasilci na licu mesta takoj!!! Sramota!
In kar je Bobby rekel: "Prvo kot prvo lahko rečem, da ta župan nima "pošlihtanih" vseh koleščkov v glavi. Ima dost jajc da se upa igrati z življenji ljudi tistih, ki so ogroženi in tistimi, ki jih rešujejo."
Glede tega samo nekaj: - plan alarmiranja je v MB izdelan idealno! Ampak se ga v JGS MOM ne držimo! Zadnji primer: torek, 10.5.2005:
- 17.43 - mimo Ljubljanske ceste drvita dve vozili JZZPR MB (kar pomei, da so poklicni alarm prejeli najpozneje ob 17.40)
-17.55 - alarmiranje PGD MB-M za ALK-30
-17.59 - ALK-30 PGD MB-M je na kraju dogodka (vendar je po nalogu vodnika ne uporabimo) - ker je - taktično pametno (in se je vse izvedlo tako, kot treba) - izvedel napad brez avtolestve (če lahko kje drugje v Sloveniji prostovoljci dosežete tak čas - ala vera!!!!)
Torej, Bobby, ne igra se z življenji ljudi župan, ampak samozadostnost poklicnih gasilcev, ki ne upoštevajo plana alarmiranja... Res je, da je v bistvu brez zveze alarmirati PGD za en keson.... toda koliko škode bi se pa lahko preprečilo, če bi PGD-ji bili pravočasno alarmirani ob TAM-u (8.7.2004), ZZV MB (13.3.2005) in še bi lahko našteval!!!! Bogu hvala, da tega ne bere noben tip, ki je s kakšne zavarovalnice!!!
kaj me pa najbolj glede Zavoda boli.... lani je preljuba država preko MORS razpisala za preko 2,4 miljarde tolajrev projektov.... JZZPR MB z več desetletnimi izkušnjami in obilico strokovnjakov bi "kamot" lahko "pojedel" par milijonov... pa direkotr sploh pojma ni imel, da je ta razpis sploh obstajal!!! Jaz bi v Zavod pripeljal miljone evrov.... in drugi tudi... pa kaj, ko ti ne pustijo!!!! Rajši pustijo, da nekaj razpade pod oblastjo enega tipa (ki mu je župan dal to funkcijo v zahvalo, ker je bil šef njegovega volilnega štaba), kot da bi to rastlo - v blagor ljudstva.... ne glede na politično farbo!!!
pa brez zamere!
lp
bp
Mene pa pri tem boli predvsem to:
- JZZPR MB ima enoto za reševanje na in iz voda.... URSZR tega ne sofinancira.... plačujejo pa biseri državni Potapljaški klub MB, ki ti zbere par ljudi šele čez 4 do 24 ur!!!! in Ti biseri potapljači ti poberejo državno doto za zaščito za Podravje, pa še enega niso rešli takoj - medtem ko so mariborski poklicni gasilci na licu mesta takoj!!! Sramota!
In kar je Bobby rekel: "Prvo kot prvo lahko rečem, da ta župan nima "pošlihtanih" vseh koleščkov v glavi. Ima dost jajc da se upa igrati z življenji ljudi tistih, ki so ogroženi in tistimi, ki jih rešujejo."
Glede tega samo nekaj: - plan alarmiranja je v MB izdelan idealno! Ampak se ga v JGS MOM ne držimo! Zadnji primer: torek, 10.5.2005:
- 17.43 - mimo Ljubljanske ceste drvita dve vozili JZZPR MB (kar pomei, da so poklicni alarm prejeli najpozneje ob 17.40)
-17.55 - alarmiranje PGD MB-M za ALK-30
-17.59 - ALK-30 PGD MB-M je na kraju dogodka (vendar je po nalogu vodnika ne uporabimo) - ker je - taktično pametno (in se je vse izvedlo tako, kot treba) - izvedel napad brez avtolestve (če lahko kje drugje v Sloveniji prostovoljci dosežete tak čas - ala vera!!!!)
Torej, Bobby, ne igra se z življenji ljudi župan, ampak samozadostnost poklicnih gasilcev, ki ne upoštevajo plana alarmiranja... Res je, da je v bistvu brez zveze alarmirati PGD za en keson.... toda koliko škode bi se pa lahko preprečilo, če bi PGD-ji bili pravočasno alarmirani ob TAM-u (8.7.2004), ZZV MB (13.3.2005) in še bi lahko našteval!!!! Bogu hvala, da tega ne bere noben tip, ki je s kakšne zavarovalnice!!!
kaj me pa najbolj glede Zavoda boli.... lani je preljuba država preko MORS razpisala za preko 2,4 miljarde tolajrev projektov.... JZZPR MB z več desetletnimi izkušnjami in obilico strokovnjakov bi "kamot" lahko "pojedel" par milijonov... pa direkotr sploh pojma ni imel, da je ta razpis sploh obstajal!!! Jaz bi v Zavod pripeljal miljone evrov.... in drugi tudi... pa kaj, ko ti ne pustijo!!!! Rajši pustijo, da nekaj razpade pod oblastjo enega tipa (ki mu je župan dal to funkcijo v zahvalo, ker je bil šef njegovega volilnega štaba), kot da bi to rastlo - v blagor ljudstva.... ne glede na politično farbo!!!
pa brez zamere!
lp
bp
Re: problem
Štajerc, kar sem jaz napisal v zgornjem postu se ni nanašalo na sistem alarmiranja, ker le-tega ne poznam ampak sem z njim mislil na opremo, osebno zaščitno in skupno(vozila).Štajerc napisal/-a:Znotraj mariborskega Zavoda so mnogi problemi... ki jih morata rešiti občina in država....
Glede tega samo nekaj: - plan alarmiranja je v MB izdelan idealno! Ampak se ga v JGS MOM ne držimo!......
.......Torej, Bobby, ne igra se z življenji ljudi župan, ampak samozadostnost poklicnih gasilcev, ki ne upoštevajo plana alarmiranja... Res je, da je v bistvu brez zveze alarmirati PGD za en keson.... toda koliko škode bi se pa lahko preprečilo, če bi PGD-ji bili pravočasno alarmirani ob TAM-u (8.7.2004), ZZV MB (13.3.2005) in še bi lahko našteval!!!! Bogu hvala, da tega ne bere noben tip, ki je s kakšne zavarovalnice!!!.........
Župan se resnično igra z življenji.....
Fantje jaz sem z vami, držte se
lp
......dream until your dream come true......
Bobby
Bobby
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt: