Samoaktiviranje
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
urko45
Samoaktiviranje
Pozdravljeni!
Zanima me kako je z samoaktiviranjem na intrvencijo?
Kje se lahko aktiviraš?
Kakšne imaš odgovrnosti?
Ali te lahko vodija intrvencije odstrani z mesta intrvencije ce si se sam aktiviral na intrvencijo?
Kako lahko društvu preprečiš samoaktivacijo-izvoz?
Prosim če mi lahko pomagate in odgovorite pri teh vprašanjih lahko tudi na zs.
hvala
Lp
Kje se lahko aktiviraš?
Kakšne imaš odgovrnosti?
Ali te lahko vodija intrvencije odstrani z mesta intrvencije ce si se sam aktiviral na intrvencijo?
hvala
Lp
Odg: Samoaktiviranje
če imaš kakšno tako ali podobno izkušnjo jo opiši in bo lažje podebatirati glede samoaktivacije.mi smo ravno včeraj imeli primer, ko je zagorel osebni avto in je krajan klical našega člana on še nekaj nas ostalih in smo šli v pomoč.Skupaj z GB Lj. zadevo pogasili na ReCO pa obvestili in povedali, da smo opravili aktivacijo in izvoz po obvestilu krajana.
di-du-di-du
Če gre za dogodek na teritoriju ki ga pokrivate ali pa da naletite med recimo kondicijsko vožnjo na požar, nesrečo ali drug dogodek in ReCO še ni aktiviral nobene enote (ni bil o tem obveščen) je popolnoma samoumevno da če vas je dovolj za izvoz da izvozite oziroma priskočite na pomoč, seveda o tem obvezno potrebno obvestiti ReCO, ter ga obveščati kot se to počne na "navadnih" (beri: proženih prek pozivnikov) intervencjah.urko45 napisal/-a:Pozdravljeni!
Kje se lahko aktiviraš?
Kakšne imaš odgovrnosti?
hvala
Lp
Če pa bi se želeli samoaktivirati na nek dogodek kjer so že gasilske enote je pa EDINI ki odloča o dodatnem aktiviranju vodja intervencije in mislim da ima VI vso pravico enoto na kulturen način odsloviti če njihova pomoč ni potrebna. Enota po mojem mnenju telefonsko ali preko UKV obvesti ReCO ali VI da so v pripravljenosti v gasilskem domu če bo potrebna njihova pomoč.
Včasih pa zna biti problem pri teh samoaktivaciha sploh nekaterih gasilskih društvih oziroma njihovih članih saj se jim bolj gre za to da "so bili" tam kot pa da pomagajo sočloveku, sploh pri nekaterih mlajših in manj izkušenimi gasilci... Tudi sam sem imel to "svetlo obdobje"
73 de S55X
http://www.pgd-mozirje.si
-
urko54
in kje lahko dobim kakšne uradne dokumente o tem samoaktiviranju?
hvala
Lp
hvala
Lp
Ni glih so samoaktiviranju ... ampak preberiurko54 napisal/-a:in kje lahko dobim kakšne uradne dokumente o tem samoaktiviranju?
hvala
Lp
Pravila gasilske službe,
Posebna pravila gasilske službe prostovoljnih gasilcev
oboje v kombinaciji z malo zdrave kmečke pameti
Me pa vseeno zanima kaj te dejansko najbolj moti pri samoaktiviranju, to da se vaše društvo ni samoaktivirali na nek dogodek ali da se je eno društvo samoaktiviralo na nek dogodek.
Veliko lažje je govoriti na nekem primeru kot pa posplošit....
73 de S55X
Re: Samoaktiviranje
Malo patetično ampak zadeve jaz razumem nekako tako, pelješ se iz šole/službe in slučajno imaš v avtu zaščitno obleko, in pelješ se skozi vas, nakar zagori nekaj, na kraj ravno pride gasilska enota in jih je slučajno premalo(nemogoče vrjetno), ali pa iz notranjega napada pride nekdo ki je zmatran, ti si ravno tam in nimajo drugih, pa se samoaktiviraš, oblečeš v zaščitno obleko katero maš ravno sabo in jim priskočiš na pomoč....?
Lp, Luka
Kjer je problem, je tudi rešitev.
Odg: Re: Samoaktiviranje
Ne bo ravno tako enostavno. Brez dovoljenja vodje intervencije se ne smeš tako "samoaktivirati". Zate je zadeva zelo enostavna, za vodjo intervencije pa žal ne. Kaj če se ti recimo nekaj zgodi, še posebej v notranjem napadu? Prožil te ni nihče, vodja pa tudi ne ve, ali si zavarovan, zdravstveno in fizično usposobljen ipd. Drugače je, če pomagaš razviti kako cev, to lahko stori vsak občan, ampak naprej od trojaka pa so zadeve, brez dovoljenja vodje intervencije, prepovedane, oz. toplo odsvetovane.Gorilla napisal/-a:Malo patetično ampak zadeve jaz razumem nekako tako, pelješ se iz šole/službe in slučajno imaš v avtu zaščitno obleko, in pelješ se skozi vas, nakar zagori nekaj, na kraj ravno pride gasilska enota in jih je slučajno premalo(nemogoče vrjetno), ali pa iz notranjega napada pride nekdo ki je zmatran, ti si ravno tam in nimajo drugih, pa se samoaktiviraš, oblečeš v zaščitno obleko katero maš ravno sabo in jim priskočiš na pomoč....?
LP David
Saj pravim, zelo patetična in utopična zgodbica ki je seveda nemogoča ampak tako si jaz razlagam samoaktivacijo. Sprašujem pa se tudi zakaj bi bila samoaktivacija sploh potrebna (Ljudje kličejo ReCO, ReCO aktivira enote, enote izvozijo...) in pa če ne narediš s samoaktivacijo več škode kot koristi?
Lp, Luka
-
RescueMajstr
Mislim da je samoaktivacija smiselna bolj v pomenu da si z gasilskim vozilom nekje na poti in imaš slučajno seboj opremljeno enoto nakar se pelješ mimo goreče hiše/vozila itd. pri kateri ni še nobene gasilske enote. Pokličeš na ReCo pojasniš situacijo in pričneš z gašenjem.
V tvojem primeru si sam z zaščitno obleko v avtu, vodja intervencije pa podatkov o tebi nima in bi bilo zelo neodgovorno od vodje da bi te izpostavljal nevarnim situacijam ko sploh ne ve o tvojih zdravstvenih in fizičnih sposobnostih kot je napisal David.
Drugi primer samoaktiviranja bi bil v primeru da občan pokliče poveljnika oz člana gasilskega društva, ta se potem lahko odloči za samoaktivacijo v primeru da ima poleg sebe dovolj ljudi in izvozi ter na ReCo sporoči da izvaža na intervencijo po klicu občana.
V tvojem primeru si sam z zaščitno obleko v avtu, vodja intervencije pa podatkov o tebi nima in bi bilo zelo neodgovorno od vodje da bi te izpostavljal nevarnim situacijam ko sploh ne ve o tvojih zdravstvenih in fizičnih sposobnostih kot je napisal David.
Drugi primer samoaktiviranja bi bil v primeru da občan pokliče poveljnika oz člana gasilskega društva, ta se potem lahko odloči za samoaktivacijo v primeru da ima poleg sebe dovolj ljudi in izvozi ter na ReCo sporoči da izvaža na intervencijo po klicu občana.
Jaz tu bol mislim da gre za samoaktivacijo društva torej enote kot cele ne posameznika...Gorilla napisal/-a:Saj pravim, zelo patetična in utopična zgodbica ki je seveda nemogoča ampak tako si jaz razlagam samoaktivacijo. Sprašujem pa se tudi zakaj bi bila samoaktivacija sploh potrebna (Ljudje kličejo ReCO, ReCO aktivira enote, enote izvozijo...) in pa če ne narediš s samoaktivacijo več škode kot koristi?
smo pa že meli primer da smo se samoaktivirali ko je prišel občan v nedeljo v gasilski dom in reko da je enega zasipalo ko so nekaj kopali za hišo...
Vijolčno sveti se nebo !
Odg: Re: Samoaktiviranje
Vsekakor je mišljeno kot samoaktivacija v smislu samoaktiviranja operativne enote PGD, ki jo mora odobriti poveljnik matičnega PGD ali v njegovi odsotnosti namestnik poveljnika in nikakor vsak gasilec, veteran ali bognedaj pripravnik. Izvoz se po protokolu javi na ReCO, kar ti zelo prav pride tudi v primeru kakršnih koli morebitnih - bog ne daj - poškodb na tej "samoproženi" intervenciji.Gorilla napisal/-a:Saj pravim, zelo patetična in utopična zgodbica ki je seveda nemogoča ampak tako si jaz razlagam samoaktivacijo. Sprašujem pa se tudi zakaj bi bila samoaktivacija sploh potrebna (Ljudje kličejo ReCO, ReCO aktivira enote, enote izvozijo...) in pa če ne narediš s samoaktivacijo več škode kot koristi?
Samoaktiviraš se lahko kvečjemu v smislu samostojne odločitve, da greš pospravit po garaži gasilskega doma oz. oprat avtomobile. Take samoaktivacije bi bile dosti bolj potrebne dandanes, mislim, da ti tudi nebi nihče nič branil, hehe.
Pred leti, takle čas, so se fantje iz Tacna peljali mimo, pa videli, da gori hiša, javili so na center in gasili.
Zato vsakič, ko se peljete z gasilskim vozilom, imejte osebno zaščitno opremo seboj!
Zato vsakič, ko se peljete z gasilskim vozilom, imejte osebno zaščitno opremo seboj!
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Tudi prinas imamo takšne probleme. Samo da prinas ni tak samoaktiviranje kot vi mislite.
Preko sistema intrvencije. net se manjši PGD, ki prestreže RIC aktivira na naše intervencije. Mislim halloooo zdaj me pa zanima ali mu lahko preprečiš to samoaktiviranje na takšen način?
V sistemu intrvencije.net pa itak lahko 12 RICEV vpišeš notri. Mislim da bi tudi tukaj morala država urediti take zadeve...
hvala za odgovore
Lp
Preko sistema intrvencije. net se manjši PGD, ki prestreže RIC aktivira na naše intervencije. Mislim halloooo zdaj me pa zanima ali mu lahko preprečiš to samoaktiviranje na takšen način?
V sistemu intrvencije.net pa itak lahko 12 RICEV vpišeš notri. Mislim da bi tudi tukaj morala država urediti take zadeve...
hvala za odgovore
Lp
sistem intervencije.net ni noben uraden sistem aktiviranja. Tako da kar lepo obvestite njihovega poveljnika, da naj lepo to popravijo, ker oni dejansko niso aktivirani na intervencijo.... zanima me idino kako pol ReCO to "sprejme", ko javljajo izvoz, on pa jih sploh ni aktiviral.
Še vedno velja da je društvo aktivirano, samo v primeru tihega alarmiranja preko pozivnikov (in ne sistema intervencije.net), ter preko proženja sirene in seveda s klicem.
Država nima tukaj nič z tem, najbolje jih je opozorit mogoče pa sploh ne vejo da imajo vpisane napačne RICe. Tudi sami smo imeli podobno nevšečnost, ko je imelo sosednje društvo vpisane naš RIC, namesto RIC zveze.
lp
Še vedno velja da je društvo aktivirano, samo v primeru tihega alarmiranja preko pozivnikov (in ne sistema intervencije.net), ter preko proženja sirene in seveda s klicem.
Država nima tukaj nič z tem, najbolje jih je opozorit mogoče pa sploh ne vejo da imajo vpisane napačne RICe. Tudi sami smo imeli podobno nevšečnost, ko je imelo sosednje društvo vpisane naš RIC, namesto RIC zveze.
lp
Mislim pa da bi to moralo podjetje ki se ukvarja s tem kot dodatno pomoč za aktiviranje preko telefonov moralo tudi preprečiti takšne zadeve. RIC nimajo napačno vpisan ampak je to vse tako urejeno da so oni seznanjeni z vsem in hodijo na vse pozare čeprav jih reco ne aktivira. Ali je dovoljena takšna samoaktivacija?
lp
lp