Kandidatura invalidsko upokojenega člana za poveljnika PGD

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
anton56

Kandidatura invalidsko upokojenega člana za poveljnika PGD

Odgovor Napisal/-a anton56 »

Poznam primer, ko invalidsko upokojeni član PGD Kandidira za poveljnika PGD.

1. Trenutno (še) aktualni poveljnik.
2. Starost 54 let.
3. Splošna šolska izobrazba: IV. stopnja, poklic: strojni ključavničar.
4. Gasilska izobrazba: vodja enot, GČ II. stopnje.
5. Pred dvema letoma dvakrat doživel srčni infarkt.
6. Ima vgrajen srčni spodbujevalec (angleško pace maker).
7. Je invalidsko upokojen.

Jaz o zadevi mnenje imama, zanima pa me kakšno mnenje in stališča do tega imate Vi dragi forumovci.

Anton Rančigaj
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: Kandidatura invalidsko upokojenega člana za poveljnika

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Jah, vsi bi radi Tito bli,sej ni edini :-!
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
ivotrade
GE: Gornja Radgona
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a ivotrade »

Poznam podoben primer.
Zadnjič spremenil ivotrade, dne 17. Marec 2013, 20:05, skupaj popravljeno 1 krat.
IGE Magna Steyr
tone56

Odgovor Napisal/-a tone56 »

Ja, da dopolnim informacije v zvezi te teme. Včeraj 07.03.2013 sem uradno z priporočeno poštno pošiljko z povratnico poslal vprašanje v zvezi te teme na GZS. Me prav zanima, če bom sploh dobil uradni odgovor, vključno z mnenjem GZS.
Če bo kaj prišlo iz GZS bom seveda v vednost vsem prišpičil na forum.

Možno, da bodo z GZS odgovor dali po Kongresu :D. Namreč iz prakse sodeč vem, da, ko so predkongresne aktivnosti, se odgovorni izogibajo dajati odgovore, razumljivo, vsak nevšečen odgovor zbija volilne točke #-o .

Anton Rančigaj
MartinV

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Pozdravljeni!

Gospodje, govorite v nedoločniku. Zakaj ne napišete konkretno, za koga gre ali vsaj, v katerem društvu se to dogaja? Verjemite, da bi bilo potem takšnih primerov na terenu manj.

Lep dan!

Martin
s secnik

Odgovor Napisal/-a s secnik »

Ivotrade,
kakšno gasilsko izobrazbo pa ima ta kandidat za poveljnika?Zagovarjam stališče,da če ima kandidat vse pogoje po PPGS,potem se nimamo kaj pritoževati.Če je res nesposoben oziroma ne sledi novostim,potem boste z lahkoto našli protikandidata in ga tudi izvolili.Problem je le gasilska izobrazba,saj so z zahtevano V. st onemogočili precej dobrih gasilcev.

LP Srečo
tone56

MartinV napisal/-a:Pozdravljeni!

Gospodje, govorite v nedoločniku. Zakaj ne napišete konkretno, za koga gre ali vsaj, v katerem društvu se to dogaja? Verjemite, da bi bilo potem takšnih primerov na terenu manj.

Lep dan!

Martin
Ja, me je Martin izval pa mu naj bo, ja gre za PGD Černelavci iz Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota (GZMO Murska Sobota). Imena in priimka pa nebi napisal, nenazadnje je Slovenija ena sama mala vas in, če se malo potrudite in, če vas zanima lahko sami hitro ugotovite ime in priimek aktualnega poveljnika in hkrati kandidata za novi mandat. So mi kolegi zaupali, da so v torek na UO PGD Černelavci izjavili, da bodo od GZMO M. Sobota dobili neko posebno soglasje, me prav zanima na podlagi katerega predpisa bo dovoljena izjema.

Anton Rančigaj
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Kandidatura invalidsko upokojenega člana za poveljnika P

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Anton, pa niste vi člani tega društva?
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

To bi bolj pasalo v temo,saj ni res, pa je....

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

V pogojih za poveljnika je tudi zdavnisko potrdilo ... Ce ga ima veljavnega potem je lahko cene pa ...
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

s secnik napisal/-a:Ivotrade,
kakšno gasilsko izobrazbo pa ima ta kandidat za poveljnika?Zagovarjam stališče,da če ima kandidat vse pogoje po PPGS,potem se nimamo kaj pritoževati.Če je res nesposoben oziroma ne sledi novostim,potem boste z lahkoto našli protikandidata in ga tudi izvolili.Problem je le gasilska izobrazba,saj so z zahtevano V. st onemogočili precej dobrih gasilcev.

LP Srečo
Srečo se strinjam s tabo glede zahtevane izobrazbe in onemogočanja dobrih gasilcev,toda v PPGS točka 9.4 se nanaša na določbe točke 4.43 ,s tem pa se že vse skupaj malo omili ,seveda samo do trnutka ko bodo naši veljaki zopet našli rešitev ,ki bo v dobro samo enim ,ki gledajo na gasilerijo z rezervo oziroma jim je gasilstvo odskočna deska za izpolnjevanje prenekaterih osebnih interesov.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

In vse tiho je bilo!
Mrtinc

Odgovor Napisal/-a Mrtinc »

Moje mnenje je da oseba s srčnim spodbujevalnikom ni zdravstveno sposobna, vendar pa nisem zdravnik. Če pa vseeno dobi zdravniško spričevalo pa more dobiti še 5 glasov podpore od operativnih gasilcev.
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Katero PGD pa ne premore pet ovc????

LP

Janez
tone56

Odg: Re: Kandidatura invalidsko upokojenega člana za poveljn

KUMBY napisal/-a:Anton, pa niste vi člani tega društva?
Pozdravljen KUMBY, očitno me poznaš, nenazadnje me lahko poznaš preko mojih prijateljev iz GZ Šentjur.

Ja dobro vprašanje. Ja res je, pred časom sem bil res član PGD Černelavci, celo nekaj lepih let poveljnik tega društva. Od kar pa ima to društvo za predsednika upokojenega policista, ki je sicer ob delu doštudiral pravo (VI. stopnja splošne izobrazbe), bil na zadnje do upokojitve policijski inšpektor za promet na PU Murska Sobota, je pa društvo postalo policijska postaja. Zamislite si, da je oseba predsednik, poleg tega pa, da si je neformalno še prilastil funkcijo poveljnika, tajnika in pooblaščenega administratorja (uporabniško ime in geslo za obdelavo podatkov v VULKANU) in še kaj in, da je večina društvene dokumentacije vključno z društveno administrativno tehniko (računalnik, printer, .......) v njegovi privat hiši, kljub temu, da je dovolj prostorskih možnosti v prostorih društva. Potem pa si zamislite kako to izgleda.

Zamislite si kaj to pomeni, da tajnik (tajnica) društva opravlja edino delo, da piše samo zapisnike na sejah Upravnega odbora PGD in še tega dokončno oblikuje sam predsednik društva. Vse bi mi bilo jasno, če tajnica nebi bila sposobna oseba, je izobražena z VII. stop. spl. šolske izobrazbe, visoki upravni delavec, bila uspešna predsednica KS, je uspešna predsednica Kulturno turističnega društva v vasi, kot poklic je na Mestni občini MS delala na javnih naročilih, sedaj zaposlena v SB M. Sobota kot vodja splošnega sektorja splošne bolnišnice. Trenutno tudi članica sveta v MO Murska Sobota. No potem pa si zamislite kakšen je to režim dela. No pa povejte, če je to normalno.

Ja takoj, ko so me odžagali z funkcije gasilskega regijskega poveljnika za Pomurje sem v takrat matičnem društvu PGD Černelavci imel le status prostovoljni gasilec - operativec in tega imel do 21.01.2013, ko sem izstopil iz PGD Černelavci. Preprosto sem se naveličal tega nadutega predsednika, kot že rečeno, ki je v eni osebi predsednik, poveljnik, tajnik in administrator društva, ki se vpleta v delo poveljnika ........., da ni bilo vaje ali kakšne druge delovne akcije kjer nebi bil on najpametnejši, skratka vtika se v slednjega člana društva, pa to normalen človek ne more prenašati in jaz sem rajši odšel. A ja pozabil sem povedati, da aktualni predsednik nima nobene gasilske izobrazbe in, da je v PGD Černelavci stopil leta 1996, da pa si je glede na status, ki si ga je samovoljno prilastil kar sam brez kakršnega koli dokumenta in sklepa poveljstva v evidence VULKAN vpisal status "prostovoljni gasilec - operativec", na gasilski delovni obleki in na uniformi pa (po moje) nepooblaščeno nosi čin Gasilec II. stopnje.

Ja aktualni poveljnik, ki je zardi bolezni srca invalidsko upokojen pa kandidira še naprej, je pa tak in tak bil samo marioneta predsednika. Poleg tega pa še pri enem in drugem dela pijača svoje.

Anton Rančigaj
Odgovori