Bo Maribor ostal brez poklicnih gasilcev???
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tona, hvala, zelo lepo napisano in takšno "delegiranje" je potem odraz stanja enote. Žala še vedno velja pregovor, da slab general z dobro vojsko lahko obstane, obratno seveda ne gre. In tudi tokrat je pregovor potrjen.Tona napisal/-a:Tako kot prejšnji je bil tudi ta postavljen politično . Dober , lojalen , ritolizniški kader pa ja moraš nekam dat , saj ni važna sposobnost
Pa mislim, da to ni edina enota v Slovenji, ki ima probleme z direktorjem, saj se je o tem pisalo tudi na primorski strani. In sedaj si predstavljajte, ko je nek veleum v predlog zakona o gasilstvu napisal, da bodo poveljniki javnih gasilskih služb direktorji javnih zavodov
Rad bi videl, da bi me vodil nekdo, ki ne zna pošlihtati tistega, kar je v njegovi pristojnosti, se pravi, poskrbeti za normalno delo svoje enote. Kako bo pa skrbel za ostale, če doma nima pospravljeno
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Politično jih je bilo postavljenih že kar nekaj zato je tako kot je veči del jih je prišel iz bivšega Tama,ker drugje jih niso vzeli in so jih morali nekam potisnit sedaj pa morajo delat kot jim ukažejo.Dokler bomo imeli v Mariboru tako občinsko vodstvo ne bo bolje,vedno pa bomo neupravičeno krivili Ljubljano.Res pa je ,da je krivda tudi na strani države,ker ne uredi teh stvari in gasiltvo vzame iz pristojnosti občine. Upam ,da mi ne bo kdo mahal z kakšno sivo stvarjo 
Kaj se čaka, življenje je kratko !
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Za mene je Maribor še vedno drugo mesto v Sloveniji, kdo je kriv da ni višje se ve.
Z ukinitvijo poklicne enote v tako velikem mestu bi bila velika napaka župana ki pa samo še za odstrel. To pa so politični veljaki ki nimajo pojma v gasilstvu in se sploh ne zavedajo posledic ki lahko doletijo kogar koli.
Fantje jaz sem z vami, če ne bo šlo drugače boste mogli še uporabiti kakšen drug medij za prikaz problematike, mogoče pa se bojo Mariborčani mal zbudil in vas podprl.
Z ukinitvijo poklicne enote v tako velikem mestu bi bila velika napaka župana ki pa samo še za odstrel. To pa so politični veljaki ki nimajo pojma v gasilstvu in se sploh ne zavedajo posledic ki lahko doletijo kogar koli.
Fantje jaz sem z vami, če ne bo šlo drugače boste mogli še uporabiti kakšen drug medij za prikaz problematike, mogoče pa se bojo Mariborčani mal zbudil in vas podprl.
Ta hudi PGD VRBJE.
Žalostno, žalostno!
Ampak mislim, da na koncu le ne bo tako hudo kot se kaže. Saj poznate pregovor o vroči juhi. Vidim pa, da si nekateri že manejo roke, če bo prišlo do te realizacije, ali pa mu poklicni gasilci pomagajte na direktorski stolček svojega zavoda, saj vam obljublja nebesa in blazne miljone - očitno je zelo sposoben in šee bolj samozavesten
Pa še plače se vam znajo dvignit
Ampak mislim, da na koncu le ne bo tako hudo kot se kaže. Saj poznate pregovor o vroči juhi. Vidim pa, da si nekateri že manejo roke, če bo prišlo do te realizacije, ali pa mu poklicni gasilci pomagajte na direktorski stolček svojega zavoda, saj vam obljublja nebesa in blazne miljone - očitno je zelo sposoben in šee bolj samozavesten
Pa še plače se vam znajo dvignit
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice
Slišati je bilo,da je nekaj denarja,ki je bil namenjen za gasilstvo ministrstvo za obrambo namenilo za protiteroristično delovanje in,da je zato tudi manj denarja v gasilstvu nasploh.Moje mišlenje pa je, da se gasilci vsak dan bojujemo z mini terorizmom države do nas.
Kaj se čaka, življenje je kratko !
V svoji prostovoljni in poklicni karieri sem zamenjal na poklicni enoti veliko direktorjev.
Da ta direktor je kot vsi ostali bil "nastavljen" in bil je prvi direktor, ki je imel vsaj kanček posluha za človeka, dal je plače redno, za vse drugo pa je zahteval od svojih velikih šefov denar:
Stažni potopi in delovanje potaplaške služe, dajte denar, nič, ni stažnih potopov!
Odpove 30 let stara lestev, dajte denar za popravilo, nič, lestev stoji !
Pri strehi teče in zamaka, dajte denar za popravilo občinske hiše, nič, zamaka dalje.
In tako dalje.......
Očitno se je uprl v korist Zavoda svojim velikim botrom.
In če se ne motim je že bivši direktor.....
Vseeno je bil boljši kot tisti ki je na veliko nabavljal, plače pa smo imeli kot snažilke v TAM u v stečaju!!!
Kaj se pa občine tiče danar da, poglejte si na spletni strani proračun MO Maribor.
Ker pa financiranje ni direktno se za prostovolce in poklicne nekje izgubi.
Kje se izgubi pa boste fantje in Župan morali skupaj pogledat.
Mislim pa da se v Sloveniji eni še vedno gredo CZ, ki požira denar delo pa mi gasilci.
O taksi ki je prav tako na spletni strani se je po Mariboru govorilo pri poklicnih je bilo rečeno: prostovoljci so vam požrli!
Pri prostovoljcih pa: poklicni so vam požrli.
Eni in drugi so se jezili na druge, štajerc, ki je mlad in zaletav, pa je eden od teh, ki takšne finte prijemlje in jih tudi ne skriva, ter razpihuje cirkuse.
Zadnič po nekem sestanku, pa smo šli poklicni in prostovoljci na pivo pa smo ugotovili, da takse sploh nihče ni dobil ampak jo je "muca popapala."
Mislim da imate sedaj vsaj malo predstave tudi drugi, zakaj je Maribor, kot poje Predin, tak nor. Ljubljana pa je kriva le toliko, da dovoljuje anarhijo!
Da ta direktor je kot vsi ostali bil "nastavljen" in bil je prvi direktor, ki je imel vsaj kanček posluha za človeka, dal je plače redno, za vse drugo pa je zahteval od svojih velikih šefov denar:
Stažni potopi in delovanje potaplaške služe, dajte denar, nič, ni stažnih potopov!
Odpove 30 let stara lestev, dajte denar za popravilo, nič, lestev stoji !
Pri strehi teče in zamaka, dajte denar za popravilo občinske hiše, nič, zamaka dalje.
In tako dalje.......
Očitno se je uprl v korist Zavoda svojim velikim botrom.
In če se ne motim je že bivši direktor.....
Vseeno je bil boljši kot tisti ki je na veliko nabavljal, plače pa smo imeli kot snažilke v TAM u v stečaju!!!
Kaj se pa občine tiče danar da, poglejte si na spletni strani proračun MO Maribor.
Ker pa financiranje ni direktno se za prostovolce in poklicne nekje izgubi.
Kje se izgubi pa boste fantje in Župan morali skupaj pogledat.
Mislim pa da se v Sloveniji eni še vedno gredo CZ, ki požira denar delo pa mi gasilci.
O taksi ki je prav tako na spletni strani se je po Mariboru govorilo pri poklicnih je bilo rečeno: prostovoljci so vam požrli!
Pri prostovoljcih pa: poklicni so vam požrli.
Eni in drugi so se jezili na druge, štajerc, ki je mlad in zaletav, pa je eden od teh, ki takšne finte prijemlje in jih tudi ne skriva, ter razpihuje cirkuse.
Zadnič po nekem sestanku, pa smo šli poklicni in prostovoljci na pivo pa smo ugotovili, da takse sploh nihče ni dobil ampak jo je "muca popapala."
Mislim da imate sedaj vsaj malo predstave tudi drugi, zakaj je Maribor, kot poje Predin, tak nor. Ljubljana pa je kriva le toliko, da dovoljuje anarhijo!