Prvi na vasi - zadnji v mestu ?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
miro33
Odg: Prvi na vasi - zadnji v mestu ?
Da se nebom spušal v vaše intervencije, ko gre gasit požar v tunelu skupinica "poklicnih" gasilcev...na drugi strani, avstrijski seveda pa cela brigada gasilcev...pa mi zdaj povej kdo je tukaj komandos!!!
Vrjamem da bi tud ti kdaj rabo pomoč prostovoljcev al pa si/ste med poklicnimi res sami supermeni...
Vrjamem da bi tud ti kdaj rabo pomoč prostovoljcev al pa si/ste med poklicnimi res sami supermeni...
Dobr tistih 5% primerljivih je mogoče malo več, tam od 10-15% Je pa dejstvo da se to ne da primerjat in se verjetno to odraža tudi pri vpoklicu za intervencije! Prostovoljci so vsekakor potrebni iz več vidikov. Poznam pa tudi primere, ko se je znanje in sposobnost poklicnih kolegov, lahko primerjalo z člani PGD, ampak ti ljudje so bili vsak dan po 6 ur v gasilskem domu in jemali to zadevo kot šiht
to pa je res verjetno tistih 5% prostovoljcev in nič več!
- gasilec 45
- Kraj: MARIBOR
LP.Spremljam vašo-našo temo na forumu pa imam eno vprašanje za COMENDATORETA in SVAJGERMA.
Zanima me ali sta samo poklicna gasilca ali svoj prosti čas namenjata tudi prostovoljstvu
lp.
Zanima me ali sta samo poklicna gasilca ali svoj prosti čas namenjata tudi prostovoljstvu
lp.
-
Gost
Prvo vsem skupaj lepo pozdrav!
Dolgo časa sem razmišljal ali naj kaj napišem ali ne, saj bom imel v tej temi opravka z VELIKIMIali pa z SUPERMENI al pa mogoče z BATMANI oz. z takimi ki vejo VSE so NAJBOLJŠI ,NEZMOTLJIVI ali pa še mogoče kaj in sem se bal da mogoče tudi kaka slovnica ne bo pravilna ker sem samo tisti mali tretje razredni PROSTOVOLEC
!!!
Zelo zanimivo bi bilo spoznat v živo ta dva gospoda ki imata toliko proti nam,ker to bi bilo verjetno nekaj ne ponovljivega in velika čast
!
No in če že nismo za nič dobri kot je naprimer gašenje in po vaše zahtevne in zelo nevarne intervencuje pa nevem zakaj nismo dovolj dobri za oskrbovajne vas z vodo ki jo vozijo recimo ljudje mali gasilčki prostovoljčki ki vozijo recimo špedicijo in naredi na eni službeni furi tolko kilometrov vzratno ali pri obračanju ko se vi VELIKI nebote peljali naprej ne v službi in ne privat do konc življenja pa če oni zdaj nehajo vozit!!!!
No pa obilo sreče še naprej pa da bi čim manj delali!
Pa nismo jezn ,če nas bote pa po pomoti kdaj poklicali pa bomo z veseljem prisli in vam probali pomagat po naših najboljših močeh!
Pa lep vikend!
Dolgo časa sem razmišljal ali naj kaj napišem ali ne, saj bom imel v tej temi opravka z VELIKIMIali pa z SUPERMENI al pa mogoče z BATMANI oz. z takimi ki vejo VSE so NAJBOLJŠI ,NEZMOTLJIVI ali pa še mogoče kaj in sem se bal da mogoče tudi kaka slovnica ne bo pravilna ker sem samo tisti mali tretje razredni PROSTOVOLEC
Zelo zanimivo bi bilo spoznat v živo ta dva gospoda ki imata toliko proti nam,ker to bi bilo verjetno nekaj ne ponovljivega in velika čast
No in če že nismo za nič dobri kot je naprimer gašenje in po vaše zahtevne in zelo nevarne intervencuje pa nevem zakaj nismo dovolj dobri za oskrbovajne vas z vodo ki jo vozijo recimo ljudje mali gasilčki prostovoljčki ki vozijo recimo špedicijo in naredi na eni službeni furi tolko kilometrov vzratno ali pri obračanju ko se vi VELIKI nebote peljali naprej ne v službi in ne privat do konc življenja pa če oni zdaj nehajo vozit!!!!
No pa obilo sreče še naprej pa da bi čim manj delali!
Pa nismo jezn ,če nas bote pa po pomoti kdaj poklicali pa bomo z veseljem prisli in vam probali pomagat po naših najboljših močeh!
Pa lep vikend!
-
Saso11
Jaz bom samo toliko pripomnil, da okoli našega mesta v radiju 70km ni nobene poklicne enote pa za vse vrste intervencij poskrbimo sami. Nobena intervencija ni popolna in odlična pa ni važno ali si prostovoljec ali profesionalec. Zato pa je naše delo tako raznoliko in se učimo celo življenje.
Ni pomembno ali si poklicni ali prostovoljni gasilec to delo moraš imeti rad in ga opravljati s srcem.
Pa lep pozdrav.
Ni pomembno ali si poklicni ali prostovoljni gasilec to delo moraš imeti rad in ga opravljati s srcem.
Pa lep pozdrav.
s to razliko, da gredo poklicni po končani izmeni domov, prostovoljci pa ''dežuramo'' 24/7/356(366
).
-
comendatore
- Kraj: jesenice
saj sem jasno napisal, profiji( v našem primeru GARS) za resne zadeve, za vse ostalo(požarne straže, prevozi vode,...) pa PGD.
Nevem zakaj je v Ljubljani, kjer imajo največ intervencij a leto praksa drugačna? Preprosto so ugotovil, da je tako bolje in pika.
C.
C.
-
Gost
Zakaj pa ste pobrisali ,da bi vsaj Mr. prfekt prebral!! 
V kolikor se bo tema sprevrgla v prepiranje in provociranje, kar se običajno zgodi - jo bo potrebno zakleniti.
V kolikor se bo tema sprevrgla v prepiranje in provociranje, kar se običajno zgodi - jo bo potrebno zakleniti.
No to pa ne bo držalo, lahko potrdim iz prve roke.comendatore napisal/-a:saj sem jasno napisal, profiji( v našem primeru GARS) za resne zadeve, za vse ostalo(požarne straže, prevozi vode,...) pa PGD.
Sodelovanje GARS in PGD v naši GZ (Jesenice, Žirovnica) kot tudi iz okoliških zvez je prav dobro če ne odlično.
To kar dela sedal GBL, na Jesenicah prakticiramo že vrsto let in to uspešno.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
- gasilec 45
- Kraj: MARIBOR
Vidim da smo malo skrenli s teme samo ne morem mimo te izjave.
Zdaj pa ne razumem več našega poklicnega kolega kaj nam prostovoljcem hoče povedat.Za nas so samo požarne straže in prevozi vode.OK.Samo koliko se jaz spoznam na gasilerijo sem vedno mislil da se na intervenciji tudi vrši požarna straža,da opravljamo neke vrste prevoze vode "ko" "špajzamo" poklicne kolege.Če se motim me prosim popravite.
V našem mestu tudi pomagamo pospravit kako cev poklicnim kolegom(na intervenciji),počistimo kakšne stvari ki so bile uničene v nesreči,hodimo čistit pogorišča v katerih so osebe izgubile življenja(pa ne samo za par ur tudi več dni skupaj),pomagamo občanom pri obnovi njihovih požganih domov itd. zato VAS nasproščam poklicni kolegi(pa ne vseh,so tudi izjeme) ne blatite prostovoljcev ker smo z DUŠOin SRCEM PROSTOVOLJNI GASILCI!!!!!!! Med seboj gojimo tudi dobre tovariške odnose na kar smo zelo ponosni tega pa v vaših vrstah mislim da ni kaj preveč(razen posameznikov). Nismo plačani za svoje delo,ki ga z veseljem opravljamo tako kot je kolega fenix 4 povedal (24/7.............),smo pa vedno na razpolago.
lp.
Zdaj pa ne razumem več našega poklicnega kolega kaj nam prostovoljcem hoče povedat.Za nas so samo požarne straže in prevozi vode.OK.Samo koliko se jaz spoznam na gasilerijo sem vedno mislil da se na intervenciji tudi vrši požarna straža,da opravljamo neke vrste prevoze vode "ko" "špajzamo" poklicne kolege.Če se motim me prosim popravite.
V našem mestu tudi pomagamo pospravit kako cev poklicnim kolegom(na intervenciji),počistimo kakšne stvari ki so bile uničene v nesreči,hodimo čistit pogorišča v katerih so osebe izgubile življenja(pa ne samo za par ur tudi več dni skupaj),pomagamo občanom pri obnovi njihovih požganih domov itd. zato VAS nasproščam poklicni kolegi(pa ne vseh,so tudi izjeme) ne blatite prostovoljcev ker smo z DUŠOin SRCEM PROSTOVOLJNI GASILCI!!!!!!! Med seboj gojimo tudi dobre tovariške odnose na kar smo zelo ponosni tega pa v vaših vrstah mislim da ni kaj preveč(razen posameznikov). Nismo plačani za svoje delo,ki ga z veseljem opravljamo tako kot je kolega fenix 4 povedal (24/7.............),smo pa vedno na razpolago.
lp.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Naši poklicni na Jesenicah tudi vozijo vodo in hodijo na požarne straže, včasih celo skupaj s prostovoljci. Na razpolago so 24/7, pa če se ne motim, so večina člani PGD. Načrt aktiviranja je usklajen in tudi prostovoljci sodelujejo pri resnih zadevah. Kar se predora tiče, je bila izkušnja z gorečim avtomobilom dovolj, da novi predlog načrta posredovanja daje več veljave tudi prostovoljnim gasilcem. Prostovoljci in poklicni imajo skupno rekreacijo, se skupaj udeležijo tudi kakšnega tečaja ali izleta, da o vajah niti ne govorim.
Prav žalostno, da nekateri ne vidite dlje od svojega plota.
Prav žalostno, da nekateri ne vidite dlje od svojega plota.
TA članek pa si vsi poklicni naj preberejo 3x - tudi ti Svajgermgasilec 45 napisal/-a:Vidim da smo malo skrenli s teme samo ne morem mimo te izjave.
lp.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
-
GUSTI
Problem je verjetno v tem ,da hočejo prostovoljci bit enakovredni poklicnim vendar to ne bo nikoli ne da vlečem na poklicno stran vendar v okviru hobija,ki ga opravljam imam dosti priložnosti videt in dokumentirat delo enih in drugih.Sploh pa v Mariboru kjer sem spremljal največ akcij so poklicni na taki ravni,da bi jim lahko mnogi zavidali ne pa ,da jih hočejo očrnit.Včasih se čudim koliko žara vlagajo v svoje delo