Gasilsko moštveno vozilo v tujino

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

Dvorjančani sodelujemo z FF Lebring - Avstrija in še nikoli ni bilo problema pri prestopu meje. Ko se pa vračamo iz tekmovanja na reki Muri ( gasilsko reševalni čolni ) pa tako namesto potnih listov pokažemo pokal.
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Himi, ali imate pokal zraven že ko grete gor ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

Oki če pogledaš malo bolje boš videl, da sem napisal " ko se vračamo" :lol: Vsakemu se zgodi, da kaj spregleda: kdor dela, ta greši.
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Ja mi smo potrebovali spisek opreme drugače pa lepše ven kot pa nazaj ,ko so nas možje postave postrojili pred vozilo (SLO),da ne bo pomote.
Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Brko napisal/-a:Ja mi smo potrebovali spisek opreme drugače pa lepše ven kot pa nazaj ,ko so nas možje postave postrojili pred vozilo (SLO),da ne bo pomote.
Brko zakaj se mi dozdeva, da je bilo to na prehodu Babno Polje ??
Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Mi smo tudi že vozili z našim GVM preko Avstrije v Nemčijo brez vsakega pokrivanja modrih luči. Cariniki nam niso delali večjih problemov. Moram pa povedati še anekdoto oz. parodijo - ko smo prevozili skoraj celo Nemčijo in Avstrijo, smo se peljali preko veliko policijskih patrulj. In ne boste verjeli kje so nas ustavili: v Sloveniji - 5 km pred domom :lol:
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
Uporabniški avatar
gasilec janez
Kraj: Stražišče

vinjeta

Odgovor Napisal/-a gasilec janez »

Ali rabim za avstrijske avtoceste vinjeto, čeprav je to
interventno vozilo, kaj pa rabim za Nemčijo?
Uporabniški avatar
erny
Kraj: SG

Odgovor Napisal/-a erny »

Vinjeto rabiš, ker v Avstriji nisi interventno vozilo, v Nemčiji pa kasirajo samo tunele.
Fantje, po pameti!
Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Se strinjam z ernyem :!:
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Kot vem zaradi radijske postaje navadno ni problem.So pa kolegi iz GRS Kranj ponavadi prekrili modre luči s temno folijo, to je pa tudi vse. Čeprav sem včeraj videl dva čudna gasilska (neka čudna rdeča barva) vozila s tujimi registrskimi, ki sta imela oba vidne modre luči.Kot kaže naši organi ne delajo problemov zaradi tega. Za hrvate pa itak nikol ne veš. :D
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

brankos napisal/-a:
Brko napisal/-a:Ja mi smo potrebovali spisek opreme drugače pa lepše ven kot pa nazaj ,ko so nas možje postave postrojili pred vozilo (SLO),da ne bo pomote.
Brko zakaj se mi dozdeva, da je bilo to na prehodu Babno Polje ??
Ni treba ,da se ti dozdeva ampak je blo ravno tam.
jernej_r
GE: PGD Podnanos
Kraj: Podnanos

Odgovor Napisal/-a jernej_r »

mene pa zanima, če je kje kakšen uraden dokument, ki določa predpise glede prehajanja meje z intervencijskimi vozili?
Uporabniški avatar
savinjčan
Kraj: savinjska

Odgovor Napisal/-a savinjčan »

Prav tako ni nobenih problemov z Madžari. Že večkrat sm bili na Madžarskem, pa ni nihče kompliciral zaradi luči, UKV postaje ali pa opreme. Enake izkušnje imam zaenkrat z Avstrijo.

Da bi obstajal kak uraden dokument za prehajanje meje prvič slišm. Je pa dobro, da je vozilo zavarovano za tujino, kar pa jih večina pri nas ni.
Vsi za enega eden za .....
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Na GZS je zaposlenih XY število raznih ..... Zakaj ne izoristite svoje pravice in jih v dopsu lepo povprašajte o vsem potrebnem za potovanje s takšnimi vozili v tujino. Zelo radi vam bodo odgovorili, samo ne vem kdaj.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

PGD Središče je bilo pred kratkim povabljeno na praznovanje obletnice sosednjega društva DVD Presika (Hrvaška) 300m od maloobmejnega prehoda Središče. Moram zapisati,da do sedaj smo imeli na mejnih prehodih težave z sosedi(mejni prehod Trnovci), tudi ko smo šli gasit ob meji so rekli vrati se in pregledali vozila.Ko smo šli na redni občni zbor v vas Trnovci (DVD Trnovci) smo morali vrniti gasilski avto in iti peš do društva prevoz pa opraviti z civilnim avtom.
Zdaj pa smo že morali na naši strani plačati za vsakega gasilca 200 tolarjev, kljub predhodni prijavi na glavni carini Središče. Sosedje (carinik in policaj) pa sta bila vljudna in nam svetovala naj drugič prestopimo mejo kje na črni točki. Po eni strani težimo k sodelovanju po drugi pa nam država lepo pobira denarce.
Na meji je moral vsak gasilec posebaj pristopiti do delavca mejnega prehoda , kjer ga je preveril. Počutili smo se kot izbeglice, vse skupaj pa je trajalo dobrih 30 minut.
Društvo si je nato izborilo skupni račun, da se je denar vrnil vsakemu posamezniku.Ob naslednjem vabilu pa nas sosedje več ne bodo videli in tako je 80letno sodelovanje šlo po zlu.

lp slavko
Odgovori