Prednost operativcev do prihoda v enoto
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Prednost operativcev do prihoda v enoto
Prihajam iz osrednjega društva širšega pomena, kjer se ob vsaki intervenciji srečujemo z težavo, kako najhitreje in varno priti do gasilsega društva. Najhujše je ob prometnih nesrečah, kjer se zaradi gostega prometa, v trenutku nabijejo tovornjaki, tako da je dostop do društva že skoraj nemogoč. Na poti si ponavadi pomagamo z prižganimi vsemi štirimi smerokazi, da ostale udeležence v prometu poskušamo opozoriti na sebe in pa seveda kršimo vse prometne zakone po spisku.
Zanima me če se je že kje razpravljajo o možnostih, da bi gasilci operativci imeli možnost na kakšen način označiti svoje vozilo na poti do gasilskega društva v primerih nuje, z kakšno utripajočo lučjo ali čim podobnim.
Zanima me če se je že kje razpravljajo o možnostih, da bi gasilci operativci imeli možnost na kakšen način označiti svoje vozilo na poti do gasilskega društva v primerih nuje, z kakšno utripajočo lučjo ali čim podobnim.
In potem je bilo vse tiho!
Odg: Prednost operativcev do prihoda v enoto
Je že bilo samo so vse teme zaklenjene.
Če si dober si dober,če si pa najboljši si pa iz Sostra.
Mislim ,da bi k reševanju tega problema morala pristopit tudi GZS, kajti sami verjetno nebomo imeli velikega uspeha pri raznih institicijah ,da bi nam dovolili imeti kakršnekoli naprave ,ki bi opozarjale ostale voznike ,oziroma udeležence v prometu ,da se ti nekam mudi ( v enoto zaradi intervencije).jack1 napisal/-a:Prihajam iz osrednjega društva širšega pomena, kjer se ob vsaki intervenciji srečujemo z težavo, kako najhitreje in varno priti do gasilsega društva. Najhujše je ob prometnih nesrečah, kjer se zaradi gostega prometa, v trenutku nabijejo tovornjaki, tako da je dostop do društva že skoraj nemogoč. Na poti si ponavadi pomagamo z prižganimi vsemi štirimi smerokazi, da ostale udeležence v prometu poskušamo opozoriti na sebe in pa seveda kršimo vse prometne zakone po spisku.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Teme so bile zaklenjene, ker je bilo že vse povedano.
Ampak menda bomo imeli novo vodstvo, ali ???
Mi lahko kdo doda povezavo na te teme, sam jim namreč neuspešno iskal.
Mi lahko kdo doda povezavo na te teme, sam jim namreč neuspešno iskal.
Izvoli jack: viewtopic.php?f=14&t=4390&start=0&st=0& ... ega+vozila
Zelo dobrodošli bi bilo, da bi se kdo od ''novih vodilnih'' zavzel tudi za to problematiko...
Brez ''zanimanja'' GZS za to, najbrž ne bo šlo...
Zelo dobrodošli bi bilo, da bi se kdo od ''novih vodilnih'' zavzel tudi za to problematiko...
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

Prebral sem si topic o plavih lučeh, pa bi glede tega povedal še samo par besed, potem pa se lahko zaradi mene tudi ta tema zaklene!
V bistvu je tistile topic v glavnem nakladanje, kaj lahko in kaj ne smemo!
Pri nas v našem društvu imamo enoto za tehnično reševanje, medtem ko smo člani skozi dan večinoma po službah, kar pomeni da se ne zgodi poredko, da v bližini društva ni praktično nobenega člana. Ko pride do prometne nesreče, pri nas nihče ne razmišlja o tem, da je verjetno kdo v od članov bližini, ampak poskuša vsak v najkrajšem času priti do gasilskega društva, namreč v tem času nekdo ukleščen čaka na našo pomoč in se verjetno bori s časom za svoje življenje. Zato je še kako pomembno kako hitro pride do izvoza!
Ker pa je naš gasilski dom ob zelo prometni cesti, namreč ves promet proti Madžarski gre skozi Radgono, imamo velike težave, saj skozi samo mesto rabimo včasih do 5 minut!
Zaradi vsega tega je logično da imamo željo, da bi se okoli tega nekaj spremenilo, saj smo gasilci na nemilost prepuščeni prometu in lastni iznajdljivosti (tukaj morem povedat da se pri nas nihče ne vozi z plavo magnetno lučjo), da se prebijemo do gasilskega doma.
Moje mnenje je, da obstoječa zakonodaja seveda nič takšnega ne predvideva, ampak ljudje naša vrla oblast ja kar naprej spreminja zakone, zakaj nebi tudi mi dobili nekakšnega zakona, ki bi urejal tudi to!
Nihče ne trdi da bi morali dobiti plavo utripajočo luč, lahko je plava z rdečo črto zaradi mene, pa če je pink me baš boli, samo da mi omogoči hitrejši prihod do gasilskega doma. S tem kakšne barve bo pa se res ne rabimo mi ukvarjat, to naj razmislijo ljudje ki so zato pristojni.
Kaj se pa tiče zlorab, pa se mi zdi prav smešno debatirati, ljudje saj pa lahko policist preveri v vsakem trenutku, če je v teku kakšna intervencija.
Poleg tega pa bi si zadevo po mojem zaslužili samo člani enot za teh. reševanje, saj je ob teh potreba po hitrem interveniranju res največja.
Aja pa še to, kar koli bi nam že dali, poudarjam, nam ne bi dalo dovoljenja za vožnjo izven meja normalnega, nebi nas razbremenilo krivde če povzročiš prometno nesrečo, saj nam tega ne omogoča niti modra luč na intervenciji, temveč ljudje več ne bi komentirali z :"glejte totega butla kak vozi", ampak bi mogoče sčasoma rekli:" gasilec je,nekomu gre pomagat", če bi meli srečo pa bi še nam mogoče dali prostor na cesti!
Pri nas v našem društvu imamo enoto za tehnično reševanje, medtem ko smo člani skozi dan večinoma po službah, kar pomeni da se ne zgodi poredko, da v bližini društva ni praktično nobenega člana. Ko pride do prometne nesreče, pri nas nihče ne razmišlja o tem, da je verjetno kdo v od članov bližini, ampak poskuša vsak v najkrajšem času priti do gasilskega društva, namreč v tem času nekdo ukleščen čaka na našo pomoč in se verjetno bori s časom za svoje življenje. Zato je še kako pomembno kako hitro pride do izvoza!
Ker pa je naš gasilski dom ob zelo prometni cesti, namreč ves promet proti Madžarski gre skozi Radgono, imamo velike težave, saj skozi samo mesto rabimo včasih do 5 minut!
Zaradi vsega tega je logično da imamo željo, da bi se okoli tega nekaj spremenilo, saj smo gasilci na nemilost prepuščeni prometu in lastni iznajdljivosti (tukaj morem povedat da se pri nas nihče ne vozi z plavo magnetno lučjo), da se prebijemo do gasilskega doma.
Moje mnenje je, da obstoječa zakonodaja seveda nič takšnega ne predvideva, ampak ljudje naša vrla oblast ja kar naprej spreminja zakone, zakaj nebi tudi mi dobili nekakšnega zakona, ki bi urejal tudi to!
Nihče ne trdi da bi morali dobiti plavo utripajočo luč, lahko je plava z rdečo črto zaradi mene, pa če je pink me baš boli, samo da mi omogoči hitrejši prihod do gasilskega doma. S tem kakšne barve bo pa se res ne rabimo mi ukvarjat, to naj razmislijo ljudje ki so zato pristojni.
Kaj se pa tiče zlorab, pa se mi zdi prav smešno debatirati, ljudje saj pa lahko policist preveri v vsakem trenutku, če je v teku kakšna intervencija.
Poleg tega pa bi si zadevo po mojem zaslužili samo člani enot za teh. reševanje, saj je ob teh potreba po hitrem interveniranju res največja.
Aja pa še to, kar koli bi nam že dali, poudarjam, nam ne bi dalo dovoljenja za vožnjo izven meja normalnega, nebi nas razbremenilo krivde če povzročiš prometno nesrečo, saj nam tega ne omogoča niti modra luč na intervenciji, temveč ljudje več ne bi komentirali z :"glejte totega butla kak vozi", ampak bi mogoče sčasoma rekli:" gasilec je,nekomu gre pomagat", če bi meli srečo pa bi še nam mogoče dali prostor na cesti!
jack1 napisal/-a:Prebral sem si topic o plavih lučeh, pa bi glede tega povedal še samo par besed, potem pa se lahko zaradi mene tudi ta tema zaklene!
Najbolj enostavna in učinkovita rešitev-v vseh pogledih je,tam kjer je to potrebno,ustanovitev poklicnega jedra.S tem odpadejo vse prej omenjene skrbi.
Glede ločevanja med gasilci pa mislim,da ni primerno.Če ima enota 5 minutni izvoz,je verjetno enako pomembno ,če gre za prometno nesrečo,ali pa,če na primer gori dom upokojencev ali vrtec.Saj pri prometni dostikrat ne veš,kako hude so posledice.Pri prej omenjenih primerih pa gre za nemočne starce ali otroke v jaslih.Morda pa nima prav
ka pa dnari za to, prijatelj???
Dragi prijatelj.Vem,da je problem v denarju.Ampak-gasilstvo je javna služba,ki je organizirana poklicno ali prostovoljno.Vse pa zavisi od občin.Predlagal sem najoptimalnejši način,ki pa se ga marsikatere občine otepajo na vse možne načine.In dokler se boste obremenjevali z takimi in podobnimi problemi,bo tako.Dokler vse laufa,se pristojnim ni treba sekirati,ali boš prišel v dom v 2 ali 6 minutah.Če pa ne boš mogel v kratkem času intervenirat in bojo posledice(bog ne daj),bojo tako ali tako obtoževali gasilce.Moralni oobčutki nas samih(gasilcev)so pa na žalost le in samo naš problem. LP Bušman
Ker plavo luč lahko uporablja le intervencijsko vozilo lahko razmišljate le v tej smeri.
Seveda pa skozi rdečo luč pomeni lastni rizik in odgovornost.
se pa strinjam da bi tudi meni včasih prav prišla.
Darko
Osebno v/na privatnem avtu uporabljam rumeno luč, moral bi imeti dve ali dvojno.
Darko
Osebno v/na privatnem avtu uporabljam rumeno luč, moral bi imeti dve ali dvojno.
Hehehe no pri nas se je samo zaradi tega gostega prometa začelo v službe voziti s kolesom
No in hitreje prideš do gasilskega doma pa še mau kondicijo nabiraš.
LP
LP

Ne spet o tem kaj lahko in kaj ne, treba je zadevo uzakonit, kar ni taki bav bav, se pa mamo gasilci zato GZS, naj nekaj končno naredijo!darko napisal/-a:Ker plavo luč lahko uporablja le intervencijsko vozilo lahko razmišljate le v tej smeri.
Darko
Mislim, da se ni razpravljalo o tem.jack1 napisal/-a:Prihajam iz osrednjega društva širšega pomena, kjer se ob vsaki intervenciji srečujemo z težavo, kako najhitreje in varno priti do gasilsega društva. Najhujše je ob prometnih nesrečah, kjer se zaradi gostega prometa, v trenutku nabijejo tovornjaki, tako da je dostop do društva že skoraj nemogoč. Na poti si ponavadi pomagamo z prižganimi vsemi štirimi smerokazi, da ostale udeležence v prometu poskušamo opozoriti na sebe in pa seveda kršimo vse prometne zakone po spisku.
Res je tudi, da je v naši širši domovini Evropi to drugače urejeno.
Če nič drugega, tisti , ki živite tam blizu Avstrije veste, da imajo v Avstriji tudi posamezni[ b]električarji,[/b] pa plinarji in v Celovcu sem videl tudi veterinarja z modro lučjo na strehi.
Tam znajo cenit hitro posredovanje prej omenjenih v nujnih primerih.
Pri nas bo pa verjetno tako kot je, še nekaj časa.
In meni ne bo žal dati tistih , mislim da 417€ za morebitno kazen, če me bo ob prihodu na intervencijo na 800m poti od doma do GD videl policaj z modro rotacijsko . Kadar bo gorela hiša , ne travnik ali gozd !! Morda se bo pa postopek kje ustavil. Pri sodniku, ki bo razumel, za kaj je šlo. Aja, pa kaznuje se ne zaradi "nehomologiranih delov, vgrajenih v vozilo.....", ampak zaradi "zlorabe znakov ali .....za dajanje prednosti...."
Vsak od nas si bo prizadeval priti varno do GD, modra luč mu naj bo samo v pomoč, ne pa namenjena za izsiljevanje prednosti.
No, v Nemčiji se dobijo table, podobne kot jih imajo taksisti, z napisom FEUERWEHR, z magnetnim podnožjem, ki jih operativci lahko uporabljajo, da opozorijo nase.
http://www.feuerwehrdiscount.de/dachauf ... aufsetzer/
Če bo moderator pustil link ( upam, da ne bo smatral za reklamo
Utripajoča, osvetljena, z napisom po želji jo lahko naročimo ....in problem bo rešen. No, rešen ne ravno, ampak bližje smo pa rešitvi, malo bolj po predpisih, a ne ?
Poanta vseh teh diskusij je vedno ista!
Dokler se nobenemu nič ne zgodi se lahko vse privoščimo!
Fantje pazite predvsem nase, ko človek postane invalid zaradi neumnosti je hudo....
Nekaj se je potrebno zavedati: Da nobeno življenje ni toliko vredno kot svoje....
Dokler se nobenemu nič ne zgodi se lahko vse privoščimo!
Fantje pazite predvsem nase, ko človek postane invalid zaradi neumnosti je hudo....
Nekaj se je potrebno zavedati: Da nobeno življenje ni toliko vredno kot svoje....
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros