Gasilsko moštveno vozilo v tujino

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Slavko Draksler
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Slavko Draksler »

Zdaj pa smo že morali na naši strani plačati za vsakega gasilca 200 tolarjev, kljub predhodni prijavi na glavni carini Središče. Sosedje (carinik in policaj) pa sta bila vljudna in nam svetovala naj drugič prestopimo mejo kje na črni točki. Po eni strani težimo k sodelovanju po drugi pa nam država lepo pobira denarce.
Stkalec, daj mi tole prosim objasni, kaj ste morali plačevati pri prehodu meje. Jaz za kaj takšnega še nisem slišal, pa tudi, kaj ste imeli opraviti s carino ob prehodu gasilca čez mejo.
Tudi mi smo že imeli kar nekaj prevozov in obiskov z gasilskim vozilom in gasilci v sosednje in malo bolj oddaljene države, pa še nikoli ni bilo problemov, ne za gasilce, ne za vozilo.

LP, Slavko Draksler
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

Našim policajem je treba bilo plačati turistično takso. Kot sem napisal gre za maloobmejni prehod. kjer osebna izkaznica ni dovol za prestop meje z hrvaško. občani koristijo maloobejne pasoše. Ker pa smo bili povableni kot društvo in se najavili policiji in tudi člani ki so šli nimajo maloobejnih nismo niti pomislili , da se mora kaj plačati.
Gre pa takole: naš policaj ti vzame osebno in napiše propustnico, hraški štempla pri prestopu in povratku, naš pa ti jo vzame, tako da sedaj dokumenta nimamo, da bi ga dal gor.

lp
Odgovori