Zadnjo besedo ma tak župan.simonjz1 napisal/-a: strinjam se da se mora to določevati LOKALNO...poveljniki PGD-jev, GZ-jev najbolje vedo kakšna društva imajo, kakšni so njihovi izvozi, kakšna je oprema, kvaliteta operative itd...fajn je da so neka priporočila iz GZS-ja ampak zadnjo besedo pa morajo imeti lokalci ...
Izvozi osrednjih enot v občini
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Izvozi osrednjih enot v občini
Mene v nasi obcini najbolj moti to, da se ob vseh dogodkih, ki spadajo pod "koncesijske" aktivira samo koncesionar - torej GBL. Tak je pac nacrt alarmiranja pri nas. Po mojem mnenju pa bi bilo najbolj smotrno, da se v takih primerih aktivira teritorialno drustvo (ali pa osrednja enota, ce je teritorialno bolj folklorno-tekmovalne narave), saj je lahko domaca enota na kraju veliko prej (govorim za naso obcino) in lahko ze zavaruje kraj nesrece, pomaga poskodovanim, sporoca podatke GBL-ju itd. + gasilci so vec v pripravljenosti (izkusnje itd). Temo o stroskih PGD zaradi tega (kar je nekdo ze prej omenil) pa lahko odpremo takrat, ko se bo prenehalo financirati "gasilskih" tekmovanj sorte haceta, raznih olimpijad nevem kje po svetu in drugih budalestin ... 
Se oproščam če bo vprašanje mogoče izvenelo hudobno.simonjz1 napisal/-a:če je recimo na območju PGD-ja I-kategorije travniški požar (nima veze ali gori 1ar ali 10 hektarjev) izvozi domače društvo (I kategorija) potem pa še osrednja enota v občini (III kategorija) in osrednja enota v zvezi (IV kategorija)
No kakorkoli, zanima me od kdaj pa poznamo osrednjo enoto v zvezi ?? Če GZ obsega več občin, je potem v tej GZ toliko osrednjih enot kot je občin. Ali jaz vse skupaj narobe razumem?
Re: Izvozi osrednjih enot v občini
gapi, mogoče sem se nekoliko nerodno izrazil. mišljeno je bilo tako, da izvaža društvo I.kategorije, osrednje društvo v naši občini (III kategorija v našem primeru) in pa največja in najbolje opremjeno društvo v celotni zvezi (ki pa ni iz naše občine ampak iz sosednje, spadamo pa v isto GZ), to društvo pa je IV kategorije.
morda nekoliko zapleteno, ampak v praksi pa kar funkcionira. če imaš kakšno vprašanje pa kar vprašaj
lp
morda nekoliko zapleteno, ampak v praksi pa kar funkcionira. če imaš kakšno vprašanje pa kar vprašaj
lp