Razpis-zdravniški pregledi 2014
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Razpis-zdravniški pregledi 2014
Pri pregledu rezultatov letošnjega sofinanciranja zdravniških pregledov mi je padla v oko naslednja opazka:
Kako lahko obstaja tako velika razlika v ceni zdravniškega pregleda? Saj je natančno predpisan.
Človek bi dobil vtis , da so v Ajdovščini 4 operativci za 1184 € v opravili še CT, MR..., če pa je povprečna cena enega pregleda 115 €.
Še en primer GZ Črnomelj za 20 operativcev 1.555 € na drugi strani pa GZ Vrhnika za 26 operativcev 4.005 €.
Iz tega mi sledi razmišljanje, da bi bilo smiselno iskati cenovno ugodnejše ponudnike pregledov.
Da bi vodstvo GZS izdalo neko priporočilo oziroma doseglo nekakšen dogovor s ponudniki o nekih razumnih cenah.
Ker očitno na tem področju konkurenca še ne deluje.
Kako lahko obstaja tako velika razlika v ceni zdravniškega pregleda? Saj je natančno predpisan.
Človek bi dobil vtis , da so v Ajdovščini 4 operativci za 1184 € v opravili še CT, MR..., če pa je povprečna cena enega pregleda 115 €.
Še en primer GZ Črnomelj za 20 operativcev 1.555 € na drugi strani pa GZ Vrhnika za 26 operativcev 4.005 €.
Iz tega mi sledi razmišljanje, da bi bilo smiselno iskati cenovno ugodnejše ponudnike pregledov.
Da bi vodstvo GZS izdalo neko priporočilo oziroma doseglo nekakšen dogovor s ponudniki o nekih razumnih cenah.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Odg: Razpis-zdravniški pregledi 2014
bbk12: cene niso določene enotno za vso državo, ampak jih zdravstveni domovi, ki so pooblaščeni, da lahko izvajajo takšne preglede, določajo sami!!!!
Zdravstveni dom Ljutomer:
- zdravniški pregled za operativnega gasilca = 50 €,
- zdravniški pregled za gasilca za bolj zahtevna dela = 80 €
To je verjetno najceneje v državi, nisem pa dotično preverjal. V Ljutomer hodijo na zdr. preglede gasilci iz širšega ptujskega okoliša že nekaj let.
Zdravstveni dom Ljutomer:
- zdravniški pregled za operativnega gasilca = 50 €,
- zdravniški pregled za gasilca za bolj zahtevna dela = 80 €
To je verjetno najceneje v državi, nisem pa dotično preverjal. V Ljutomer hodijo na zdr. preglede gasilci iz širšega ptujskega okoliša že nekaj let.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Ravnokar dva gasilca opravila zdravniški za zahtevnejša dela : 215,00 € po osebi - ZD Domžale
Sem že enkrat pisal na tem F, da so razlike, tudi znotraj regije ogromne, glede na "ponudnika" na tržišču.
Mi vse preglede opravljamo pri isti organizaciji, če se prav spomnim, je cena pregleda za zahtevnejša opravila (4. člen) okoli 130 €.
Sem pa imel to "srečo" da sem bil na ponovnem pregledu letos tudi sam. Na tem pregledu mi je zdravnica rekla, da ne bilo slabo, če bi, poleg preiskav, ki jih opredeljuje Pravilnik, opravljali tudi pregled za delo na višini in pregled sluha. Če sem jo prav razumel, je veljavnost teh pregledov 5 let.
Mi vse preglede opravljamo pri isti organizaciji, če se prav spomnim, je cena pregleda za zahtevnejša opravila (4. člen) okoli 130 €.
Sem pa imel to "srečo" da sem bil na ponovnem pregledu letos tudi sam. Na tem pregledu mi je zdravnica rekla, da ne bilo slabo, če bi, poleg preiskav, ki jih opredeljuje Pravilnik, opravljali tudi pregled za delo na višini in pregled sluha. Če sem jo prav razumel, je veljavnost teh pregledov 5 let.
- Matej B.
- Kontakt:
Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi odprli novo temo z naslovom: "Cene zdravniških pregledov za gasilce po Sloveniji".
Zagotovo bi prišli do zanimivih ugotovitev in morda bi marsikateri PGD zamenjal ponudnika zdr. pregledov.
Zagotovo bi prišli do zanimivih ugotovitev in morda bi marsikateri PGD zamenjal ponudnika zdr. pregledov.
- Matej B.
- Kontakt:
in še:
ZD Lenart: zdr. pregled gasilec za bolj zahtevna dela = 70,56 €, zdravniški pregled za operativnega gasilca = 60 €
ZD Lenart: zdr. pregled gasilec za bolj zahtevna dela = 70,56 €, zdravniški pregled za operativnega gasilca = 60 €
Zelo poceni, v Velenju 100 evrov
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Re: Razpis-zdravniški pregledi 2014
Stvar je tudi v tem, da če imaš pregled po 4. členu že narejen in ga opravljaš spet čez 3 leta, ti nekaterih pregledov ni potrebno opravljati ponovno. Torej ti tega ne zaračunajo. Tako je lahko npr. razlika pri ponudnikih v Ljubljani med prvim in naslednjimi pregledi tudi več kot 100 EUR.
Odg: Re: Razpis-zdravniški pregledi 2014
Bolj tako iz glave, po spominu, pri ponovnem ni potrebno opravljat psiholoških testov in obremenitvenega testa (kolo), pa še to je odpustek do neke starosti kot imam v spominu. Pa ne mi rečt da je to vredno več kot 100€??Vrsho napisal/-a:Stvar je tudi v tem, da če imaš pregled po 4. členu že narejen in ga opravljaš spet čez 3 leta, ti nekaterih pregledov ni potrebno opravljati ponovno. Torej ti tega ne zaračunajo. Tako je lahko npr. razlika pri ponudnikih v Ljubljani med prvim in naslednjimi pregledi tudi več kot 100 EUR.
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Odg: Re: Razpis-zdravniški pregledi 2014
Letos smo imeli na pregledu po 4. členu 5 gasilcev. Od tega je eden opravljal pregled prvič, ostali pa so imeli obdobni pregled (3, 6 oz. 9 let). Znesek za prvo opravljanje je slabih 220 EUR, za ostale 4 pa od dobrih 90 do 130 EUR. Nimam pa trenutno pri sebi točnih specifikacij, katere preglede je kdo opravljal...gapi napisal/-a:Bolj tako iz glave, po spominu, pri ponovnem ni potrebno opravljat psiholoških testov in obremenitvenega testa (kolo), pa še to je odpustek do neke starosti kot imam v spominu. Pa ne mi rečt da je to vredno več kot 100€??Vrsho napisal/-a:Stvar je tudi v tem, da če imaš pregled po 4. členu že narejen in ga opravljaš spet čez 3 leta, ti nekaterih pregledov ni potrebno opravljati ponovno. Torej ti tega ne zaračunajo. Tako je lahko npr. razlika pri ponudnikih v Ljubljani med prvim in naslednjimi pregledi tudi več kot 100 EUR.
Na kratko - v GZ Vrhnika, je letos končno bilo sprejeto, to kar si je nekaj posameznikov želelo že nekaj časa. In to je, da operativni gasilci opravijo zdravniški pregled, tako kot je potrebno in ne, kot se je dogajalo do sedaj. Zbrali smo 4 ponudbe in izbrana je bila druga najdražje. Imeli smo tudi nekaj svojih pogojev ali bolje rečeno prošenj, ki so bile "uslišane". Res je, da se bo v letošnjem letu namenilo ogromno denarja za zdravniške preglede, bo pa nekaj časa potem "mir". Sam osebo še vedno "krivdo" valim na poveljnike, ki niso ustrezno vodili evidenco o tem, kdaj mora nekdo na zdravniški pregled, tako da je bilo ob pregledu te evidence v nekaterih društvih precej slab rezultat. Posledično seveda večji strošek.bbk12 napisal/-a:Pri pregledu rezultatov letošnjega sofinanciranja zdravniških pregledov mi je padla v oko naslednja opazka:
Zdravniške preglede opravljamo v ZD Ljubljana - Center na Metelkovi. KLjub prvotnemu nasprotovanju, pa je sedaj VELIKA večina (teh, ki so ga že opravili), zelo zadovoljna in je tudi spremenila mišljenje, ki so ga imeli pred tem. Žal pa je kar nekaj takšnih, ki ZP po 4. členu ne opravijo.
Če je ZP opravljen kvalitetno ali ne, pa presodite sami. Tukaj ZP opravlja tudi GBL in več društev.
Moje mnenje je še vedno takšno, da za ceno "slabega" ZP in nizke cene, nebi ogrožal zdravja in življenja operativca niti svoje odgovornosti. Bolje kakšen operativec manj, kot en invalid. Nismo tako bogati, da bi kupovali poceni
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice