ZOPET NOV STATUT GZS
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: ZOPET NOV STATUT GZS
Za nazaj ne velja. 
Odg: Re: ZOPET NOV STATUT GZS
Pa tud po vseh izkušnjah za naprej ne bo dolgo veljal,ga bodo hitro spremenili samo ,da se pokaže ,da kaj ni ko0mu na kožo pisano.Peter napisal/-a:Za nazaj ne velja.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
-
slavek
Odg: ZOPET NOV STATUT GZS
Za vse, ki se ubadate z novimi statuti imam eno vprašanje? Upam da be bom ispadel kot nek butec.
V vzorcu statuta je 5člen
5. člen
(povezovanje)
PGD ________ je član Gasilske zveze ________ (v nadaljevanju: GZ) in GZS. Svoje članske pravice v GZS izvaja preko GZ. Svoje interese v regijskem svetu (pokrajinski zvezi) usklajuje preko GZ.
in kaj me zanima? Koliko je meni znano ali pa tudi ne
smo društva člani GZ In preko GZ Člani GZS. V vzorcu pa piše" PGD ________ je član Gasilske zveze ________ (v nadaljevanju: GZ) in GZS." in GZS. Ali to v praksi pomeni, ko bomo tak statut sprejeli, bomo dolžni plačati članarino (in še kaj drugega kar se bodo spomnili) GZS direktno, kot so že izstavili račune ( za katere pa mislim, da nimajo pravne podlage), ali pa tako kot dosedaj plačamo člnarino GZ In potem GZ plača GZS kar bi bilo edino logično, ali nas mislijo še na tak način kasirati dvakrat.
Lp Slavko
V vzorcu statuta je 5člen
5. člen
(povezovanje)
PGD ________ je član Gasilske zveze ________ (v nadaljevanju: GZ) in GZS. Svoje članske pravice v GZS izvaja preko GZ. Svoje interese v regijskem svetu (pokrajinski zvezi) usklajuje preko GZ.
in kaj me zanima? Koliko je meni znano ali pa tudi ne
Lp Slavko
Nisem točno prepričan kako je pri tem. Ampak če špogledaš statut za GZ tam piše pod pogoj včlanjevanja PGD v GZ je to da si že član GZS.
Jaz pa imam vprašanje glede pravilnika o organizaciji poslovanja: Je Kolegij društva sploh smiseln? (22.člen) Vaše izkušnje?
We didn't start the fire, it was always burning since the world's been turning. We didn't start the fire, no we didn't light it but we try to fight it...
-
Operativ`c
Kolegij društva je neka pomoč predsedniku PGD. Kolegij je predviden kot posvetovalno telo predsednika PGD.
15. člen Pravilnika o organizaciji poslovanja:
Kolegij PGD je posvetovalno telo Predsednika PGD pri izvajanju nalog tekočega poslovanja. Poleg Predsednika PGD ga sestavljajo še posamezniki, zadolženi za izvajanje posameznih nalog PGD, in sicer Namestnik predsednika PGD, Poveljnik PGD, Namestnik poveljnika PGD, tajnik in blagajnik.
V kolegiju je 6 članov. V upravnem odboru pa naj ne bi bilo več kot 9 članov. 3 mesta so zasedena za predsednika PGD, namestnika predsednika in poveljnika ter 6 članov iz drugih področij (članice, mladina, veterani, blagajnik,...). Torej če povzamem lahko že kolegij odloča in sprejema sklepe...
15. člen Pravilnika o organizaciji poslovanja:
Kolegij PGD je posvetovalno telo Predsednika PGD pri izvajanju nalog tekočega poslovanja. Poleg Predsednika PGD ga sestavljajo še posamezniki, zadolženi za izvajanje posameznih nalog PGD, in sicer Namestnik predsednika PGD, Poveljnik PGD, Namestnik poveljnika PGD, tajnik in blagajnik.
V kolegiju je 6 članov. V upravnem odboru pa naj ne bi bilo več kot 9 članov. 3 mesta so zasedena za predsednika PGD, namestnika predsednika in poveljnika ter 6 članov iz drugih področij (članice, mladina, veterani, blagajnik,...). Torej če povzamem lahko že kolegij odloča in sprejema sklepe...
-
modrec
Pa še to - kup stvari naj bi bilo v neskladju z zakonom in Upravne enote statute že vračajo v popravek, baje pa je GZS že poslala neka pojasnila po gasilskih zvezah ????
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Precej je odvisno od upravnih enot. Pri nas je bila recimo problematična samo Strežba pijač.
- Priponke
-
- ODGOVORI NA NEKATERA VPRAŠANJA4.doc
- (84.5 KiB) Prenešeno 80 krat
-
- VZOREC Statut PGD dopolnjen s popravki.doc
- (149 KiB) Prenešeno 61 krat
Peter napisal/-a:Precej je odvisno od upravnih enot. Pri nas je bila recimo problematična samo Strežba pijač.
V kakšnem smislu problematična?
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Razlaga je bila takšna:
ker vaša osnovna dejavnost ni povezana z gostinstvom, ne morete gostinske dejavnosti opravljati kot pridobitne;
Ja res je problem, vsaka UE si drugače razlaga zakone. Še bolj pa me čudi delo in priprava statutov na GZS. Skoraj 2 leti so imeli časa, pa so naredili osnutke in vzorce, ki ne gredo skozi na UE. Zdaj pa pošiljao neke popravke, ko je 90 % statutvo sprejetih !!?? Zdaj nam nič ne rabijo, bomo pa spet morali popravljati in popravljati.... Ko da gasilci nimamo drugega dela, kot da se ukvarjamo z papirologijo. Vse preveč energije se porabi za to, namesto za druge operativne pa tudi družabne aktivnosti.
Pozdrav!
Pozdrav!
Najbolj žalostno pa je, da GZS še vedno ni objavila popravkov na svoji strani.
Lp
Lp
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Odg: Re: ZOPET NOV STATUT GZS
Ma kaj to, sramota, da so takšen statut dali v javnost, brez, da bi ga prej preverili in uskladili na MNZ ali vsaj na UE.tomažk napisal/-a:Najbolj žalostno pa je, da GZS še vedno ni objavila popravkov na svoji strani.
Lp
Statuti so zdaj v večini sprejeti, iz napisnega se vidi, da jih nekatere UO zavračajo. Kaj sedaj? Sklicevati izredne občne zbore? Popravljati kar po domače in še enkrat oddati na UE? Ali sprejemati v letu 2013?
Gasilčki pa vse to mirno gledamo in prenašamo
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Kaj pa popravki statuta za GZ. Ti bodo pa najbrž maja meseca
LP
Janez
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
15. člen vzorca statuta za GZ je meni nerazumljiv. (PRAVICE IN DOLŽNOSTI ČLANOV GZ)
1. volijo in so izvoljeni za člane organov upravljanja GZ; (člani organov zveze so po mojem posamezniki - predstavniki, ki jih imenuje (delegira) društvo, ki je dejansko član zveze ( po 12. členu so člani zveze samo društva, in ne posamezniki!)
1. volijo in so izvoljeni za člane organov upravljanja GZ; (člani organov zveze so po mojem posamezniki - predstavniki, ki jih imenuje (delegira) društvo, ki je dejansko član zveze ( po 12. členu so člani zveze samo društva, in ne posamezniki!)