Spoštovani tov. jdrozg!jdrozg napisal/-a:Bravo Peter tako je, pustimo politiko sedaj povejmo kaj vse nas teži.
Poleg vsega že naštetega je tudi vprašanje sodelovanja drugod.
Pa ja ni moja občina dolžna finansirati in nabavljati opremo za poplave po Sloveniji, sicer smo z veseljem posodili ćrpalke, država pa je svoje ponujala Ameriki.
Servisiranje črpalk smo na koncu plačali sami, so pa prepotovale preceejšen del Slovenije.
Tudi poplavne vreče smo poslali v Madžarsko in Romunijo, kdo pa je nabavil nove? GASILCI SAMI.
Pa še je podobnih stvari.
Ali se kaj dela da bi podali kakšne skupne pripombe ali amandmaje????
Pa mi dajte prosim povedat, kdo nam je pripeljal 5000 vreč, leta 2005, ko je Mura poplavljala. Ne na pamet prosim. Takrat smo mi dobili od sosedov z Madžarske. Leto kasneje so oni potrebovali, se jim je pa izposodilo. Ne vem zakaj se nebi pomagali. Na koncu koncev noben ni bil oškodovan. Pa dajmo mal dalje. Ta isti sosedi so prišli na pomoč s tehniko (buldožerji in dvigala), ter z ljudmi poklicnimi gasilci, ki so prišli delat in gledat, kako voda narašča, njihovo delo opredeljeno v vrednosti 2mio, je bilo kar gratis. Pa zračunaj kolk je to vreč.