Gasilci in Romska družina Strojanovi

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
rikli
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a rikli »

GASILCI NA BARIKADAH !!!

NEDOPUSTNO IN V SRAMOTO GASILSTVU !
z glavo na zabavo
Uporabniški avatar
owenr
Kraj: Stična
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a owenr »

rikli napisal/-a:GASILCI NA BARIKADAH !!!

NEDOPUSTNO IN V SRAMOTO GASILSTVU !
Vprašaj se zakaj so na barikadah tudi gasilci! Mi se upiramo državi ki laže vsem po vrsti, molči in dela vse po svoje mimo vseh, tu se kaže samo enotnost, naj za vse veljajo enaki zakoni in enaka pravila.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

A gasilci na čelo pustne povorke , to pa gre ???
Pred zakonom smo vsi enaki , ali vsaj naj bi bili ?!
Gasilci so del kraja, del skupnosti ki jih financira. Sami vedo kaj delajo.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
rikli

Ravnokar sem po televiziji videl gasilca kako na zapori pregleduje in preverja osebe v avtomobilu.
Je to delo prostovoljnih gasilcev? NE NI !
z glavo na zabavo
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

rikli napisal/-a:Ravnokar sem po televiziji videl gasilca kako na zapori pregleduje in preverja osebe v avtomobilu.
Je to delo prostovoljnih gasilcev? NE NI !
Ali si mnenja, da zaradi varnosti sokrajanov tega ne bi smeli? Jaz nisem tega mnenja.

Na deželi velja mnenje, da so gasilci tisti, ki bodo vsakomur pomagali v stiski. Krajani trenutno SO v stiski in stanje, kakršno vlada tam, zagotovo ni normalno.

Ali bi upal TI, rikli, reči sokrajanom, da jim v stiski ne boš pomagal, sploh ker (kot je rekel naš kolega, ki je od tam), je gasilcev velik del krajanov?

Ne ga srat. :?
Uporabniški avatar
rikli

Gasilci pomagamo ob požarih naravnih nesrečah in podobnih stiskah ljudi. Nikakor pa nismo paravojaške vaške straže ali varuhi reda in miru.
z glavo na zabavo
Uporabniški avatar
Vesna Škodnik Gabrovec
Kraj: Prebold

odgovor Dragotu- moderatorju

Odgovor Napisal/-a Vesna Škodnik Gabrovec »

TEGA PA NISEM VEDELA razlika med CIGANOM in ROMOM!

Drago, hvala ti, da si to na forumu omenil. TOREJ. STROJANOVI SO ROMI!
Osebno prijateljujem z mnogimi znanimi slovenskimi glasbeniki, ki so izredni glasbeniki, nismo se pa nikoli pogovarjali na to temo. Je pa res, da se je meni zdelo CIGAN- poniževanje, ROM, mi je zvenelo nekako bolj "nobl".

Torej, CIGANI SE ROMOV SRAMUJEJO!
Slabo luč mečejo na tiste, ki so se prilagodili sistemu, so uspešni, držijo se pravil, delajo, plačujejo davke in so enostavni naši. TI NEPRILAGOJENI STROJANOVI so največ škode naredili CIGANOM in naši nevednosti.

Očitno je problem v družini STROJAN, ker je neprilagojena, očitno tudi sovražno nastrojena in škodliva svoji skupnosti in tudi okolišanom prebivalcem.

Torej Slovenci nismo rasno nestrpni. Bodite prepričani, da se krajani ne bi dvignili, če stanje res ne bi bilo nevzdržno. MOTILA JIH JE VERJETNO ROMSKA SAMOVŠEČNOST, zelo dobro poznavanje zakona, predvsem njihovih pravic. Vseskozi se na to skicujejo. Množijo se kot podgane, naša država jim za vsakega otroka plačajo približno 50.000,00 mesečno, potem še dodatek materi, ker je samohranilka in na ta način zgrne kar lep kupček denarja mesečno. 15 otrok, nekaj od njih že nosečih, torej ni treba delati, saj smo našli luknjo v zakonu in KAJ NAM PA SPLOH MOREJO.

Mogoče je ravno ta vsamovšečnost in vedenjem, da so ščiteni, postali brezobrazni do okolice in postali škodni celi okolici.

Nisem rasno nestrpna, MOTI ME PA TO; DA BODO ONI IZSILILI OD DRŽAVE VSE, ZDAJ ŽE ZBIRAJO KATERO LOKACIJO JIM ODGOVARJA, in zdaj jim bomo verjetno še hiše postavili.

MENE ,KOT DRŽAVLJENKO SLOVENIJE, TO ZELO MOTI KER ONI KOT NEPRILAGOJENI zgolj družina Strojan, ki so škodni nam Slovencem in vsem prilagojenim Ciganom. DOSEGLI bodo SVOJE, ker zgovarjajo se na pravice, dolžnosti se jih pa ne tičejo.

KAJ PA VI PROSTOVOLJCI? VI IMETE PA SAMO DOLŽNOSTI IN 2 PROSTOVOLJNI ODLOČITVI?

KAJ PA VAŠE PROŠNJE, Ki so v dobro SLOVENSKEMU narodu, SO REALIZIRANE iz strani države?

Danes sem poslala gradivo na GDZS in videli bomo, kaj se bo zgodilo.
Audere et Labora!
(upaj si in dejstvuj!)
mže
Kraj: SLO

Odgovor Napisal/-a mže »

Samo ste pa obupni,morm rečt. :twisted:

Dajte se pozanimati o dejanskih razmerah na samem kraju ,ne pa poslušat TV pa kaj piše v časopisu pa la,la,la ...pa gasilci gor pa dol.
Gasilci smo del vaščanov in kraja Iv.Gorica in se bomo zavzemali za skupno dobro z ostalimi krajani pa tudi če pride Tito,Bush...

ker imamo dovolj pi...,z njimi( Strojani )in je treba temu enkrat narediti KONEC. :x
Če pa jih kdo vzame k sebi ,je pa meni tudi prav,samo, da bo enkrat MIR.

OK
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Za razjasnitev situacije prilagam pismo, ki sem ga dobil na mail. Ime in priimek avtorice je pri meni.

Ambrus
Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema.
Izseljeni Romi niso bili edini prebivalci tabora v Dečji vasi. V tem taboru so se kar naprej menjavali najrazličnejši 'civili', povečini z zločinsko preteklostjo. Ker je lokacija tabora dokaj na samem, je bila idealna za neke vrste azil z vso mogočo sodrgo. Prav zato krajani ves čas poudarjamo, da ti ljudje niso bili izseljeni zaradi svoje narodnosti – to bi bilo skrajno nepravično(!) – oditi so morali, ker so gojili, zganjali in prikrivali kriminal. K razrasti le-tega je med drugim pripomogla tudi velika oddaljenost policijske postaje. Dogodki zadnjega tedna so bili tako ukrep krajanov iz obupa, ki je sledil stopnjevanju strahu do vrha. Veste, osnovne kulturne razlike so bile s strani vaščanov sprejete pred 40 leti, ko so se Romi trajno naselili v Suhi krajini. 'Razlike' s katerimi pa ti ljudje danes tako grobo kršijo zakon, še posebej tiste, ki predstavljajo kršitev osnovnih človekovih pravic, niso bile in nikakor ne smejo biti sprejemljive! Tekom let so se poleg običajnih kraj pridelkov in živali, vrstile tudi hujše protizakonite aktivnosti: vlomi in kraje, najraje v hiše starejših ljudi, ki živijo sami, več vlomov v okoliška župnišča, cestne blokade z ostrim kamenjem ali deskami, polnimi žebljev, kraja mobilnih telefonov, napad na gobarke, grožnje z uperjeno puško v mimovozeči avtomobil, izsiljevanja, podkrepljena z grožnjo, do boš ubit ali posiljena, lansko leto je policija zasegla večje število strelnega orožja in mamil, nedaven napad na Jožeta Šinkovca pa je bil že drugi poskus umora v dveh letih. To in podobno je krojilo naše vsakdanje življenje. Zadnjo žrtev tega tabora so mediji prikazali kot pretepaškega moškega – resnica pa je, da je branil svojo zidanico pred dobro znanimi vlomitelji. S tem si je nakopal maščevanje in skorajšnjo smrt. Jožetu so se na glavni cesti v blokado postavili trije avtomobili, za njim še dva, tako da je bil ukleščen mednje ter na milost in predvsem nemilost prepuščen Čmaku in njegovim romskim kompanjonom; kaj je sledilo veste. Na dejstvo, da ti z njive zmanjka kakšna glava zelja smo se kar navadili, nihče pa se nikoli ne bo navadil na to, da ti strežejo po življenju. Živeti v nenehnem strahu je sila mučno. Če tega niste doživeli, si ne morete predstavljati, kaj se godi v človeku, ko med vožnjo ugleda uperjeno cev puške. Jaz sem jo. Občutek tesnobe je nepojmljiv; Naj ustavim? Peljem naprej? Naj kličem policijo? Ne, kaj pa če me naslednjič ustavijo?! Gotovo bodo vedeli, da sem jaz klicala…
Neverjetno kako hitro se je slovenska policija organizirala za zaščito in varovanje tabora in njegovih prebivalcev. Sprašujem se, kje je bila ta javna služba med padanjem kola po Jožetovi glavi, kdo je varoval njega, kdo je varoval domove, avtomobile, njive in življenja vaščanov? Varuhu človekovih pravic pa vse skupaj kar nekako ni jasno. Ne samo, da ni bil v Ambrusu, ob nepreverjenih dejstvih in opazovanju od daleč si drzne dajati nekakšne pavšalne izjave in s tem grobo zavajati širšo slovensko javnost. Ali pa preprosto ne loči med etničnim sporom in bojem proti leglu kriminala. Veste g. Hanžek, nihče od Romov ni bil napaden, nihče ubit. Napaden je bil Jože Šinkovec iz Ambrusa! Ko smo izvedeli, da bo do izselitve končno prišlo, nismo čutili zmagoslavja. Ne. Čutili smo veliko olajšanje. Zato je zadonela Zdravljica. Naj rojak Suhokrajnčan prost bo vsak, ne vrag zločinski, le pošten sosed naj bo mejak!
Da izseljeni skupini življenje v Postojni ne odgovarja je razumljivo, saj nimajo raziskanega rajona, »poslovnih« poznanstev in informacij o imetju okoliškega prebivalstva. Medijem pa se bolj problematična zdi skrb za perjad, ki je ostala v taboru, kot Jožetovo zdravje. Močno upam, da zaradi težkih poškodb glave ne bo imel trajnih posledic. V kolikor preživi.
Dragi bralci, Ambruška zgodba je dolga več desetletij, ne en teden. Zadnjih 12 let je potekal boj za osnovno človekovo pravico – za mir. Za mir, ki upam da ga bomo končno deležni. Žal pa se še vedno bije še en boj – Jožetov boj za življenje. Zato, Jože, drži se! Mi smo s tabo! Bog je s tabo! Drži se!

(zaradi varnosti) anonimna Ambrušanka
Z znanjem raste dvom!
lisjak

Odgovor Napisal/-a lisjak »

Rikli, če še nisi poročen ti bomo našli romsko nevesto so vredi veš
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Ko sem prebiral te vrstice, mi nekako ni dalo miru, da ne bi kaj napisal.
Moram priznat, da so argumenti za in proti, vendar pa poglejmo malo dejstva:
Cigani ali romi (poznam take, ki se ob naslovitvi z besedo rom užali ali pa ti zabrusi nazaj jes san cigan, nej rom) imajo žal v naši socialni državi kar precejšnje privilegije (naštetih je bilo kar nekaj zato ne bom ponavljal), Zakon, davkarija, pa bi lahko naštevali jih obravnava drugače kot ostale državljane. za njih ni potrebno gradbenih, lokacijskih in še ne vem kakšnih dovoljenj gradijo kjer hočejo, tudi na privat zemljišču. tej naši državi samo odžirajo sredstva, kaj bore malo kaj prispevajo (čast seveda izjemam, ker poznam tudi takšne, ki se ne sramujejo dela in delajo, celo včasih bolje, kot kakšen izobraženec). Od države dobijo vse možne podpore (socialne pomoči, otroške dokladke itd.).
Po drugi strani pa se ta ista država požvižga na delavca, ki brez svoje krivde ostane brez službe in ne more več dobiti zaposlitve, zaradi tega obuboža zapade v bedo, postane brezdomec.
Sprašujem se, kje je v teh primerih varuh človekovih pravic, zakaj se ne zavzame tudi za take vrste ljudi, ljudi ki so nekaj pripevali tej družbi in jih je le ta zapustila. Kje je varuh človekovih pravic, ko je porebno zagtoviti enakost pred zakonom, tudi na socialnem področju. Kje so takrat mediji itd.
Moje mnenje je, da do tega ne bi prišlo, če bi se v prvi vrsti takim neprilagojenim romom s strogim izvajanjem zakona dokazallo, da ne borejo delati vsega, česar se spomnijo. V tem primeru po mojem ne gre za nacionalizem, ampak se izraža obup in jeza prizadetih, tistih, ki jih je pri zaščiti njihovih pravic država zapustila, in so si bili primorani zakon vzeti v svoje roke. Po domače jim je kratko malo prekipelo.

Glede posredovanja gasilcev bi zgolj toliko. Ker smo nestrankarska organizacija se mi ne zdi prav, da zapiramo ceste in svoje mišljenje izražamo v uniformi. (to bi lahko storili v civilu), razen če je vozilo na tistem mestu obstalo zaradi okvare.
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Anonimna Ambrušanka...nabasat Rome na tovornjake in jih zapeljat na izlet med razne mirovnike Hanžeke in podobne cvetke, ki so polni sožitja do Romov in po možnosti naj jim nudijo gostoljubje na njihovem domu bomo pa potem videli kako bo :tank:
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a:TEGA PA NISEM VEDELA razlika med CIGANOM in ROMOM!
Na žalost pri sebi nimam knjige, ki med drugim tudi točbno opredeljuje njihovo plemensko pripadnost in manjšine, bom pa navedel nekaj izrezkov, ki sem jih pobral na netu:
Še glede besede "Cigan" ali "Rom". Treba je povedati, da so Romi na prvem kongresu leta 1971 v Londonu sprejeli splošni naziv in se poimenovali v Rome. Drugače pa jih v različnih državah različno poimenujejo. Res je, da tudi sami sebe, ponekod tudi na Slovenskem, imenujejo "Cigan". Kar se pa tiče zgodovinskih pravnih virov, je tudi res, da so do leta 1971 tudi na Slovenskem uporabljali ta izraz.
Kar se tiče zgodovinskosti, avtohtonosti, lahko povem, da se Cigan iz Slovenije prvič omenja v kroniki nadškofije Zagreb v 15. stoletju. Tako da lahko povemo, da Romi na tem prostoru živijo že precej stoletij.
In kot drugo, beseda "cigan" je dobila slabšalni prizvok v 19. stoletju in tudi zaradi tega na omenjenem kongresu se je poenotila terminologija za uporabo besede "romske skupnosti". Hkrati pa naj še povem, da beseda "rom" pomeni človek in "Roma" ljudje in da "Sint" pomeni pripadnik v Nemčiji živečih Romov in pomeni tudi naši ljudje.
Vemo, da so se množične selitve romskih plemenskih zvez - skratka, plemena Rom, Sinti in Kales začele v 5. stoletju, potem ko so jih iz Indije, od koder so izhajali, izrinili Arabci.
Čeprav nimajo svoje dežele, je 30 do 35 milijonov Romov po celem svetu ohranilo mnogo skupnih običajev, predvsem pa jezik.
LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

cigan -ána m (a á)

1. pripadnik iz Indije priseljenega
ljudstva, navadno brez stalnega
bivališča: pravili so, da cigani kradejo
otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn
kot cigan; laže kot cigan

• ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr.
pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu;
smeje se kot cigan belemu kruhu široko,
na vsa usta

2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden
človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan
je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka
cigan ciganski

Evo tuki je razložen kaj pomen cigan.
Za rom-a pa nič ne piše
Vzeto iz sskj
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

svajgerm napisal/-a:Anonimna Ambrušanka...nabasat Rome na tovornjake in jih zapeljat na izlet med razne mirovnike Hanžeke in podobne cvetke, ki so polni sožitja do Romov in po možnosti naj jim nudijo gostoljubje na njihovem domu bomo pa potem videli kako bo :tank:
Točno to, pa ne samo do Hanžka, še do evropskega komisarja, ali pa jih naj ta kar s seboj odpelje. Ambruško pismo zelo nazorno prikazuje stanje, ki si ga v svoji sredini nihče ne želi, še bolj pa stanje naše policije, ki ne upa ali ne zna drugega, kot stati za cesto in meriti hitrost, če dajo kakšnemu pihat, jih mora biti pa vsaj 5 skupaj, kajti lahko jih vinjeni voznik naklesti. Da bi varovali občane, to pa ne, je prenevarno, kdo bi se bodel s cigani. Naj se kar vaščani, mrtve bodo pa že znali prešteti, če jih bo manj, kot je prstov na roki. Če jih bo več, bo pa že problem.

Tisti, kdor je predvčerajšnim poslušal pri odmevih župana moje sosednje občine, boste vedeli za sprenevedanje brez primere. Ta isti možakar je popoldan protestiral pred parlamentom proti rasni nestrpnosti, ko ga je pa Slavko Bobovnik vprašal, ali bi on prepričal svoje volilce, da za soseda vzame Roma, se je prvič gladko izvil in prešel na drugo temo, no Bobovnik ni od včeraj, pa ga je po vsem ovinkarjenju vprašanega ponovno popvprašal, kaj bi rekli volilci, pa je ponovno začel nekaj tretjega, se pravi, se je izvil kot črv.

Če bi jaz takrat lahko odgovoril namesto njega, bi mu povedal, kajti njegovi volilci bi ga nasadili, tako, da bi letel do priljubljene mu familije in bi pristal ravno v njihovem šotoru. Kajti, njego volilci niso od včeraj, so se JNA uprli, njihovi predniki pa celo Turkom, ki so se jih bali notri na Dunaju, pa se zloglasni familiji ne bi.

In takšnih dvoličnežev imamo v Sloveniji kar nekaj, se zbirajo v različnih organizacijah in deklarirajo enakost in ne vem kaj še, ko bi mu pa ponudil sosesko tistih, ki probleme povzročajo, tedaj bi pa hitro spremenili mnenje. Ne seveda na glas, samo potuhnili se bi.

Tako je to, ne glede, da nas država obira, nas ni sposobna zaščititi.

Bi še kaj napisal, pa ne smem, ker bi potem gasilski forum obdolžili, da razpihuje rasno, versko in ne vem kakšno nestrpnost še :evil: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Zaklenjeno