Moje skromno mnenje, vsi smo krvavi pod kožo
Nisem zagovornik romske skupnosti in tudi sam najverjetneje ne bi bil presrečen, če bi mi jih država na silo naselila na dvorišče, vendar mislim, da vse ne smemo metati v isti koš - tudi "čistokrvni" slovenčki pretepajo, posiljujejo, kradejo itd (sem skoraj 100%, da se najde kakšen skrit talent tudi v naši organizaciji), ter se prav tako spretno izognejo roki pravice oz na koncu "postanejo" oni žrtve.
Čeprav redno ne spremljam dogajanja o Strojan - ih, pa nikjer ne piše, da za svoje dejanje niso bili mogoče izvani, ker je nestrpnost zmeraj bolj in močneje izražena v celotnem slovenskem prostoru. Ne zagovarjam ne enih, ne drugih:
Da pa se gasilci udeležujejo protestnih shodov s posojanjem svoje tehnike, pa se mi še zdaleč ne zdi prav

. Kolikor se sam spoznam, so nam in sedaj naj bi mi zanamce učili, da je gasilstvo humanitarna organizacija, ki pomaga ljudem, ko so potrebni pomoči, ne glede na njihovo versko, rasno ali kakršno koli drugo prepričanje. Nikoli pa mi ni rekel, da v naših organizacijah tudi pomagamo širiti rasno nestrpnost.
Pri vsem tem se mi poraja vprašanje, kolikokrat, ko se zbira denar za nakup kakršne koli opreme ali obnove doma ali pa se pred prihajajočimi prazniki nese koledar in dobi kakšen prepotreben tolar, izognejo gasilci romskih naselji. Mislim, da takrat nikoli ne rečejo, da
" denar od cigana smrdi"
Torej ni lepo niti prav, da se največja organizacija v državi udejstvuje takšnih in podobnih zadev. Vsak pa ve zase kaj in kako!