LP
Motorola DP 3600
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Motorola DP 3600
Najlepsa hvala, zaenkrat je to to
Se za seznam repetitorjev te spomnem ko bos nazaj operativen 
LP
LP
-
Tilen-ReCO LJ
Ni za kaj! V torek se javi in ti priskrbim posodobljen seznam.
Lep pozdrav,
Tilen
Tilen
Odg: Motorola DP 3600
Pozdravljeni !
Se da za omenjeno postajo nabavit zunanji microfon in kle pa priblizna cena ??
Se da za omenjeno postajo nabavit zunanji microfon in kle pa priblizna cena ??
-
mojster123
- GE: pgd dobrovnik
hvala za link sam js bi orginal motorolinga pa da bi bil kdo iz slovenije prodajalc
Odg: Re: Motorola DP 3600
http://www.naglic.si/magirus napisal/-a:hvala za link sam js bi orginal motorolinga pa da bi bil kdo iz slovenije prodajalc
di-du-di-du
Ker je tema o digitalnih postajah in komunikacijah bi vprašal tole. Ali lahko kdo na hitro in jedrnato razloži sistem delovanja teh zvez. Jasno mi kako deluje simpleks in dupleks sistem pri analognem sistemu in zakaj rabimo repetitorje. Ali je zadeva enaka pri digitalnih zvezah ali kako drugačna? Pa tudi moči mobilnih digitalnih se mi zdijo nakam velike (glede na tehnični opis posameznega izdelka) v primerjavi z analognimi. A je kdo sploh sproval tiste postaje z GPS-som kako deluje? Nekaj je bilo sicer razloženege tekom teme, vendar se mi zdi da premalo. Pa brez zamere če sem vprašal kaj kar je komu jasno in zato smešno.
pozdravljeni !
Postajo sem dobil v roke danes in mi na prvi pogled zgleda super vendar pa mi uporaba ni jasna. Kako lahko nastavis v analogni nacin in nastavis stari analogni kanal zare da bo delovala skupaj z ostalimi postajami v zare sistemu. In pa zanima me privatni klic dolocene postaje.
Postajo sem dobil v roke danes in mi na prvi pogled zgleda super vendar pa mi uporaba ni jasna. Kako lahko nastavis v analogni nacin in nastavis stari analogni kanal zare da bo delovala skupaj z ostalimi postajami v zare sistemu. In pa zanima me privatni klic dolocene postaje.
-
trplene
Sam uporabljam motorolo DP 3601 - z GPS - za kar še ni bilo videti uporabniškega programa
Postajo vam -tam kjer ste jo dobili ustrezno sprogramirajo! Osnova so cone
vsaka cona vsebuje 16 kanalov ki vam jih lahko poljubno sestavijo (analogni, digitalni ali mešano)
Ko izberete kanal se vam tudi meni ustrezno prilagodi - za delo po Analognem ali Digitalnem sistemu
Analogno cono si lahko sestavite (glede na vašo uporabo dodate novo) kjer imate v končnem položaju dupleks s regijskim centrom, drugje pa kanale ki vam jih ponavadi dodeljujejo (glede na regijo).
- Pri DP 3600al3601 imamo dva načina dela - Analogni - po starem
Torej pri analognem je vse po starem razen glavna stvar - Impres baterija Lithium ion - ki drastično izboljša delovanje čas*10
-ta akumulator je zelo priporočljiv za uporabnike ki delajo s postajami vsak dan - in so več ur na terenu
in Digitalni-
Digitalni princip isti kot pri analognem Simpleks in dupleks. Vendar se pri paketnem prenosu podatkov lahko veliko bolj "igramo"
tu pride v poštev lista kontaktov, klicanje samo enega člana - private call - poziv določenega kontakta (določenega člana) - podobno kot se proži pozivnik lahko nekomu prožimo postajo - ki mu brenči toliko časa da se ne oglasi!
Pošiljanje tekstovnih sporočil. Sledi še gps lokacija ki potuje v paketu podatkov ko stisnemo gumb na postaji - mislim to je to - uporabno in vse kar se trenutno rabi.
Če delaš na digitalnem Simpleksu komuniciraš lahko s postajami v skupini - ki so v vidnem polju +- čez kakšen hrib. Digitalni repetitor pa podobno kot analogni zelo izboljša pokritost.
LP
G
Postajo vam -tam kjer ste jo dobili ustrezno sprogramirajo! Osnova so cone
vsaka cona vsebuje 16 kanalov ki vam jih lahko poljubno sestavijo (analogni, digitalni ali mešano)
Ko izberete kanal se vam tudi meni ustrezno prilagodi - za delo po Analognem ali Digitalnem sistemu
Analogno cono si lahko sestavite (glede na vašo uporabo dodate novo) kjer imate v končnem položaju dupleks s regijskim centrom, drugje pa kanale ki vam jih ponavadi dodeljujejo (glede na regijo).
- Pri DP 3600al3601 imamo dva načina dela - Analogni - po starem
Torej pri analognem je vse po starem razen glavna stvar - Impres baterija Lithium ion - ki drastično izboljša delovanje čas*10
-ta akumulator je zelo priporočljiv za uporabnike ki delajo s postajami vsak dan - in so več ur na terenu
in Digitalni-
Digitalni princip isti kot pri analognem Simpleks in dupleks. Vendar se pri paketnem prenosu podatkov lahko veliko bolj "igramo"
tu pride v poštev lista kontaktov, klicanje samo enega člana - private call - poziv določenega kontakta (določenega člana) - podobno kot se proži pozivnik lahko nekomu prožimo postajo - ki mu brenči toliko časa da se ne oglasi!
Pošiljanje tekstovnih sporočil. Sledi še gps lokacija ki potuje v paketu podatkov ko stisnemo gumb na postaji - mislim to je to - uporabno in vse kar se trenutno rabi.
Če delaš na digitalnem Simpleksu komuniciraš lahko s postajami v skupini - ki so v vidnem polju +- čez kakšen hrib. Digitalni repetitor pa podobno kot analogni zelo izboljša pokritost.
LP
G
Če prav zastopim, je poleg po starem kanala, važno še katero skupino (cono) imaš nastavljeno. Komuniciraš samo z eno osebo-t.i. osebni klic,........ z do vsemi, ki so na tem kanalu-tako kot je to običajno pri analognem sistemu.
mam en problem. Postaja je nastavljena na analogni del zare sistema ob preklopu na digitalno cono in ob potrditvi na tipko ok. mi izpise UnPROGRAMED IN PISKA
-
trplene
Ja postaja ima dva gumba za vrtenje - zunanji odpre postajo - notranji pa se sprehaja po 16-ih poljih definiranih v coni.
V postaji lahko sprogramiramo programirajo (Zone)
Poleg Cona Zare A 1-16
Cona Zare A 17-32 in tako naprej...
Obstajajo tudi Digitalne Cone - Regijsko opredeljen LJ,MB,KR ...
Če notranji gumb stoji v položaju kjer nimamo sprogramiranega kanala - pa se sliši zamolkel ton in napiše Unprogrammed.
Postajo je možno sprogramirati tako da imaš v CONI Digitalne in analogne kanale od 1-16
Primer
položaj 1= Zare D15, položaj 2= Zare A15, položaj 3= Zare Helikopter, položaj 4= zare analogni nanos, položaj5-9=tisti simpleks kanali ki vam jih ponavadi dodelijo za intervencije ali vaje in tako do 16 ga položaja na gumbu. Predlagam da se to dogovorite na zvezi - tako da imate enotno urejene komunikacije - v vaši GZ - glede na repetitorje na območju. Končna položaja na Gumbu sta najbolj pomembna - saj tako lahko vemo na katerem kanalu imamo postajo če na slepo zavrtimo gumb v skrajno lego! Noč - požar ip. LPG
V postaji lahko sprogramiramo programirajo (Zone)
Poleg Cona Zare A 1-16
Cona Zare A 17-32 in tako naprej...
Obstajajo tudi Digitalne Cone - Regijsko opredeljen LJ,MB,KR ...
Če notranji gumb stoji v položaju kjer nimamo sprogramiranega kanala - pa se sliši zamolkel ton in napiše Unprogrammed.
Postajo je možno sprogramirati tako da imaš v CONI Digitalne in analogne kanale od 1-16
Primer
položaj 1= Zare D15, položaj 2= Zare A15, položaj 3= Zare Helikopter, položaj 4= zare analogni nanos, položaj5-9=tisti simpleks kanali ki vam jih ponavadi dodelijo za intervencije ali vaje in tako do 16 ga položaja na gumbu. Predlagam da se to dogovorite na zvezi - tako da imate enotno urejene komunikacije - v vaši GZ - glede na repetitorje na območju. Končna položaja na Gumbu sta najbolj pomembna - saj tako lahko vemo na katerem kanalu imamo postajo če na slepo zavrtimo gumb v skrajno lego! Noč - požar ip. LPG
V društvu smo dobili omenjeno radisko postajo. Sedaj pa me zanima ali se da te cone programirati doma ali pa je potrebno postajo odnesti na ReCo in tam sprogramirajo. Radi bi namreč imeli kanale, ki jih pogosto uporabljamo pod eno cono.
Vse se da tudi doma, kabel, pa software rabis, ki ni poceni, pa se informacije o kanalih, ki niso javne 
V postev vam pride da zadevo lepo nesete na ReCO oz. k uvozniku, distributerju, serviserju, kjer vam bodo to urihtali.
V postev vam pride da zadevo lepo nesete na ReCO oz. k uvozniku, distributerju, serviserju, kjer vam bodo to urihtali.