Mobitel in Simobil

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori

Katei operater je po vašem nenju bolj primeren

a.) Mobitel
40
71%
b.) Simobil
16
29%

Skupaj glasov: 56

Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Mobitel in Simobil

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Kaj menite o prejetih ugodnih računih našega operaterja v paketu SOS in SOS+ :?:

Meni osebno se zdijo preveliki :shock:
Več kot polovico pogovorov, ki jih opravim na mesec je izključno za gasilske namene, zato mi je res v interesu, če nam lahko drugi operater ponudi boljše, oziroma ugodnejše pogoje :idea:

Pa ne sedaj s kakšno neumno pridit ven, kolikor govoriš toliko plačaš :!: Mislim predvsem na to, da je ta operater precej zasoljen :x

Glede na to, da ima Simobil že sedaj nižje cene pogovorov ter boljše in bolj ugodne aparate, mislim, da bi bilo dobro težiti v tej smeri :idea:

Saj veste skupaj spreminjamo na bolje :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Saki to jaz razmišljam okoli 10. vsak mesec ko gledam položnico. Ne morem reči, da je številka ogromna, vendar vedno znova mi pride na pamet, da bi lahko imeli člani društva pri svojih medsebojnih pogovorih vsaj nekaj popusta, če se že gremo gasilski paket. Kar se pa tiče Simobila pa se mi zdi da se je o tem že enkrat govorilo ampak iz tega ni bilo nič :cry:
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Tudi jaz kot naročnik uporabljam storitve obeh največjih slovenskih operaterjev. Mobitel za klce na 041, 051..., SiMobil pa za klice na 040 ter po 19h za klice v ostala omrežja. Sem namreč eden izmed tistih srečnežev, ki imamo SiMobilov naročniški paket Pomlad (iz leta 2001) in kličemo v svoje omrežje 24h na dan za 9,50 SIT/minuto, v ostala omrežja pa po 19h za 16,50 SIT/minuto.

A čeprav mi Mobitel nikoli ne bo mogel mogel ponuditi takšnih plačilnih pogojev, sem v Sakijevi anketi vseeno kliknil glas za Mobitel, saj ga uporabljam vsaj trikrat več, pač zaradi skupnega števila Mobitelovih naročnikov, ki močno prekašajo SiMobilove.

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
svoper
Kraj: Šmartno pri Litiji

mobitel

Odgovor Napisal/-a svoper »

Tudi jaz mislim, da bi nam moral mobilni operater, se pravi Mobitel, pri katerem imamo SOS pakete, nuditi več ugodnosti, kot pa nam jih. :x
Glede na to, da smo največja organizacija v Sloveniji, ter da je pomoje vsaj 75% gasilcev naročnikov pri Mobitelu.
Zato mislim da bi se tudi GZS morala bolj angažirati v smislu dodatnih ugodnosti. :idea:
Drugače je pa najbolje da sami začnemo težiti k temu, da zamenjamo operaterja in se pridružimo tistemu, ki nudi več ugodnosti. :!:
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Ja temu pa se pravi monopol....
Kaj nam pomaga če nam Simobil ponudi polovico cenejše pogovore v njegovem omrežju, ko pa je mobitelovih uporabnikov okoli 1,2mio, če se ne motim....
Tako, da nas bo še vsakega 10 bolela glava ob pogledu na račun....
In mislim da SOS paketi sploh niso ugodni. Samo velik del uporabnikov je prijel na brezplačno naročnino katero pa veselo plačujemo (smo jo plačevali) na račun zasoljenih klicev.

LP Marolt :(
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
polo
Kraj: Štajerska

Mobitel

Odgovor Napisal/-a polo »

S tem ko so nam pred leti ponudili najprej paket SOS brez naročnine smo bili veseli, da so kaj storili za gasilce pri Mobitelu. :lol: Sedaj imaš možnost skleniti paket SOS plus (z naročnino), ampak pogovori so še vedno dragi, :x napram drugim paketom (npr.: študentski ali vesna paket). :twisted: Pri raznih akcijah, ko drugi lahko nabavijo nove telefone, lahko mi samo čakamo in gledamo, da bo ostalo kaj starih telefonov :evil: , da jih bomo lahko pokupili. Upam da se Mobitel zaveda posledic, če bi se vsi gasilci prestavili k drugemu operaterju. :?:

Že iz računov, ki jih plačujemo gasilci bi lahko del sredstev namenili za gasilce, po celi državi :D , ne samo tam, kjer se jim zdi, da lahko malo le pripomorejo k požarni vrnosti.

Potrebno bo malo podregati naše vodstvo v Ljubljani, :idea: da skušajo doseči boljše ugodnosti za pogovore med gasilci, mogoče z kakšno različico MPO paketa, kjer sicer brez naročnine ne gre, so pa pogovori bistveno cenejši, do 5 SIT/min. :P

LP Polo
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Mobitel

Odgovor Napisal/-a Rafter »

polo napisal/-a:Potrebno bo malo podregati naše vodstvo v Ljubljani, :idea: da skušajo doseči boljše ugodnosti za pogovore med gasilci, mogoče z kakšno različico MPO paketa, kjer sicer brez naročnine ne gre, so pa pogovori bistveno cenejši, do 5 SIT/min. :P

LP Polo
Ta predlog pa se mi zdi zelo dober. :lol:
Uporabniški avatar
N.Satler
Kraj: Zagorje o/S
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a N.Satler »

Simobil (smart1)

mesečna naročnina 1700sit
klici v Mobitel in Debitel 24ur/dan 22sit
v fiksno omrežje 60sit (višja tarifa) 40sit (nižja tarifa)
klici v simobil 5sit (noč in dan)

Mobitel (sos+)

mesečna naročnina 1300sit
klici v Mobitel in Debitel 21sit (nočna tarifa 5 sit)
v simobil (07.00 - 18.00) 52 sit (18.00 - 07.00) 21sit
v fiksno omrežje (07.00 - 18.00) 35 sit (18.00 - 07.00) 35sit

Več uporabnikov Simobila-manjši računi :D
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

Naročniški paketi / Smart I
Smart I

Paket Smart I je dobro izhodišče za takojšnjo dosegljivost. Namenjen je vsem, ki ne kličete zelo pogosto in pazite na mesečne stroške. Cena klicev v lastnem omrežju je enotna, le 5 tolarjev na minuto. Mesečna naročnina je le 1500 SIT, s storitvijo Partner bonus pa le 1200 SIT. Cenejše klice v omrežji Mobitel in Debitel za le 22 SIT na minuto pa si zagotovite s storitvijo Opcija mobilni.

:wink:
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabniški avatar
Martina
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :)

ker se tudi sama pravkar odločam, kaj in kako z mobitelom in simobilom... je simobil nekako cenejši, kakorkoli obrneš....

je pa tes, da ima mobitel monopol, zato morajo ostali priti ven zato s precej nižjimi ponudbami :wink:

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

No ravno danes je prišlo mobitelovo obvestilo o enotnih cenah mobitela v druga mobilna omrežja.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

No tukej imate aktualni cenik...
Priponke
Cenik.pdf
(99.35 KiB) Prenešeno 182 krat
gasilček

Odgovor Napisal/-a gasilček »

Živjo!

Imate delno prav delno pa tud ne. Sej z ljudmi je tako, ko ti nekdo ponudi prst hočeš celo roko..ampak pustmo to kdo je ugodnejši in kdo ne.
Me pa zanima če se je kdo vprašal kolk je takih ki koristi SOS ali SOS+ paket pa nikol ni bil in nikdar ne bo gasilec. :evil:
Vse to pa gre v podceno vseh nas gasilcev in izkoriščanje drugih.
LP
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

gasilček napisal/-a:Živjo!

Imate delno prav delno pa tud ne. Sej z ljudmi je tako, ko ti nekdo ponudi prst hočeš celo roko..ampak pustmo to kdo je ugodnejši in kdo ne.
Me pa zanima če se je kdo vprašal kolk je takih ki koristi SOS ali SOS+ paket pa nikol ni bil in nikdar ne bo gasilec. :evil:
Vse to pa gre v podceno vseh nas gasilcev in izkoriščanje drugih.
LP
Do paketa SOS so upravičeni tudi konologi, jamarji GRS, ... skratka vsi ki smo združeni v ZiR
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
_morfeus_

Odgovor Napisal/-a _morfeus_ »

@Martina, se strinjam s tabo, kar si glede cen napisala. Sam, mors pa tud gledat, da M@ nima priključnine (če imaš študentski paket), S! jo ima pa za tvoj omenjeni paket 2.8k SIT. Pa zakaj se pa ne spravte na paket podjetja z 100+, 1000+ naročniki? Pol bi mel klice še cnejse. Sam je pa res, da bi mel to sam GP posebi.... Pri nas imamo na srečo skoraj vsi Študenstki paket, tko da ni krize 8) .

Lp, _morfeus_
Odgovori