Zello aplikacija
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Zello aplikacija
Pozdravljeni,
ali kdo od vas mogoče uporablja aplikacijo Zello na telefonu za poslušanje frekvenc ReCO, nekje sem nekoč zasledil naj bi se to dalo pa nikakor ne najdem več tega. Hvala za odgovore.
ali kdo od vas mogoče uporablja aplikacijo Zello na telefonu za poslušanje frekvenc ReCO, nekje sem nekoč zasledil naj bi se to dalo pa nikakor ne najdem več tega. Hvala za odgovore.
-
Aleksiz112
Odg: Zello aplikacija
Zdravo!
Sem uporabljal nekaj časa, mislim da je gor samo en aktiven ZARE kanal, za gorenjsko. Nevem pa točno kateri.
Sem uporabljal nekaj časa, mislim da je gor samo en aktiven ZARE kanal, za gorenjsko. Nevem pa točno kateri.
Zdravo, ja vidim da če vpišeš ZARE pa številko kanala da skoraj vsakega najde, ampak vsi zahtevajo password a mogoče imate to geslo oz. kako ga lahko dobim?Aleksiz112 napisal/-a:Zdravo!
-
polo98
Nisem sprobal a potrebna je registracija. Tam daš svojo telefonsko in mail (tega od mene ne bodo dobili). Sklepam, da na podlagi tega dobiš geslo. Ko dobiš mail pa verjetno moraš potrdit aktivacijo.
Če ga pozabiš pa probaj https://zello.com/forgot_password/
Če ga pozabiš pa probaj https://zello.com/forgot_password/
Re: Zello aplikacija
To že da se moraš registrirati, to sem vse tudi naredil ampak kanal recimo ZARE 13 ima nastavljeno geslo ki ga moraš vnesti tukaj se pa zatakne ker ne vem kako bi prišel do njega
-
polo98
Odg: Re: Zello aplikacija
Naredi Prt Scr pa da vidimo, kje se zatika.Gasilec96 napisal/-a:To že da se moraš registrirati, to sem vse tudi naredil ampak kanal recimo ZARE 13 ima nastavljeno geslo ki ga moraš vnesti tukaj se pa zatakne ker ne vem kako bi prišel do njega
-
mad_milkman
- GE: Civilna Zaščita
- Kraj: Malo tu,malo tam :)
Gasilec96 napisal/-a:To že da se moraš registrirati, to sem vse tudi naredil ampak kanal recimo ZARE 13 ima nastavljeno geslo ki ga moraš vnesti tukaj se pa zatakne ker ne vem kako bi prišel do njega
Z razlogom je pod geslom!;) Da se prepreči nepooblaščena raba!!!
-
polo98
Nepooblaščena raba poslušanja? Kdo pa sploh oddaja live zare pogovore v Sloveniji preko neta? Američani in še kdo to imajo, brez gesla.mad_milkman napisal/-a:Gasilec96 napisal/-a:To že da se moraš registrirati, to sem vse tudi naredil ampak kanal recimo ZARE 13 ima nastavljeno geslo ki ga moraš vnesti tukaj se pa zatakne ker ne vem kako bi prišel do njega
FACT! Sploh pa, tudi če bi imel geslo in poslušal ta zare+ 13 kanal (ki se ga itak da normalno preko radijskega spektra, ne vem zakaj bi sploh imel aplikacijo) - a boš čakal cel teden, da bo prometa 30 sekund? Komplet spekter ZARE ima za celo Slovenijo dnevno par minut "programa", pa še to nobenih ekstra zadev... v vsakem primeru boš razočaran z ali brez gesla.mad_milkman napisal/-a:Gasilec96 napisal/-a:To že da se moraš registrirati, to sem vse tudi naredil ampak kanal recimo ZARE 13 ima nastavljeno geslo ki ga moraš vnesti tukaj se pa zatakne ker ne vem kako bi prišel do njega
Lp
-
mad_milkman
Za poslušanje si lahko možakar umisli scanner!polo98 napisal/-a: Nepooblaščena raba poslušanja? Kdo pa sploh oddaja live zare pogovore v Sloveniji preko neta? Američani in še kdo to imajo, brez gesla.
In vedno pozabiš,ko daješ nasvete raznoraznim na možnost oddajanja. Ljudi ne poznaš osebno in ne veš 1000%,da ne bodo koga zasrbeli prsti in bo motil/stiskal se naprimer hvalil okrog...
-
polo98
Kaj ti ni jasno? Frekvence so javne z subtoni vred. Postajo tudi z oddajo lahko kupi VSAK! Kaj bo pa kdo počel z njo je pa njegov problem.mad_milkman napisal/-a:Za poslušanje si lahko možakar umisli scanner!polo98 napisal/-a: Nepooblaščena raba poslušanja? Kdo pa sploh oddaja live zare pogovore v Sloveniji preko neta? Američani in še kdo to imajo, brez gesla.
In vedno pozabiš,ko daješ nasvete raznoraznim na možnost oddajanja. Ljudi ne poznaš osebno in ne veš 1000%,da ne bodo koga zasrbeli prsti in bo motil/stiskal se naprimer hvalil okrog...
Re: Zello aplikacija
1.) Posredovanje informacij iz radijske komunikacije, ali celo hujše, motenje komunikacij pa po naši zakonodaji kaznivo. ZeKOM-1 147 čl.
2.) In vsekakor ne more biti samo njegov problem, če zmoti nujno sporočilo!! Če smo že pr tem: na Tenerifih je zaradi "napake" v radijski komunikaciji umrlo ~583 ljudi. Trk dveh B747 zaradi hkratne oddaje dveh postaj, na kratko napisano.
3.) @polo98: HAM spirit bo treba še enkrat preštudirat!
2.) In vsekakor ne more biti samo njegov problem, če zmoti nujno sporočilo!! Če smo že pr tem: na Tenerifih je zaradi "napake" v radijski komunikaciji umrlo ~583 ljudi. Trk dveh B747 zaradi hkratne oddaje dveh postaj, na kratko napisano.
1. in določeni so bili zaradi tega dejansko že kaznovaniaznidaric napisal/-a:1.) Posredovanje informacij iz radijske komunikacije, ali celo hujše, motenje komunikacij pa po naši zakonodaji kaznivo. ZeKOM-1 147 čl.
2. najhujša letalska nesreča na svetu, poleg megle, je hkratno oddajanje na isti frekvenci povzročilo šum, medtem ko so se posredovale ključne informacije... to se zgodi lahko res po čistem naključju, ampak točno ta nesreča je dokaz, da se lahko in da so posledice lahko katastrofalne. Spomnite se tudi kornatske tragedije... kjer je bil med drugim tudi lack v komunikaciji, ne samo radijske zveze, tudi mobilni tel.
3. točko sem pa omenil ne dolgo nazaj nekje na sosednji temi
In enako kot v tisti temi, tudi v tej lahko zaključimo, da je res zadnji čas, da se takoj po sistemu DSZdravstva vključi še DMR ZARE, kar bo odrezalo večino poslušalcev + vse, ki bi nelegalno oddajali.
that's it!
-
mad_milkman
Na lep način ti ni možno nič dopovedati?!polo98 napisal/-a: Kaj ti ni jasno? Frekvence so javne z subtoni vred. Postajo tudi z oddajo lahko kupi VSAK! Kaj bo pa kdo počel z njo je pa njegov problem.
Radi bi v nadaljne preprečili dogodke,kot je bil S56KMS,ne pa da ljudem še pomagamo in pihamo na dušo kako in kaj...
Ker hitro lahko rataš soodeležen pri kršitvi!!!
-
polo98
Ne pogovarjamo se o radioamaterstvu.aznidaric napisal/-a: @polo98: HAM spirit bo treba še enkrat preštudirat!
@ mad_milkman, če se že spravljaš name je tu še kup ljudi, ki si delijo že sprogramirane frekvence. Ali se vsi poznajo med seboj?
Poglej si npr. Bolho! Kupiš postaje že sprogramirane na zare.
Glede posredovanje podatkov drugi osebi? Npr. če nas je 5 v avtu in vsi preko ene postaje poslušamo pogovore, je kaznivo?
@ mad_milkman, nisem pozabil na nekaj, da se ne boš ti