FireAlert aplikacija
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
gasilec.si
Odg: FireAlert aplikacija
Zaenkrat sem se edini, ki uporablja to aplikacijo. Tako da če bi mi po zs malo obrazlozili zadevo. Lp.
Re: FireAlert aplikacija
Kar se tiče tega, po moje zanima to še koga.
Skratka FA2 (FA= Fire alert) je aplikacija ki na podlagi filtrov zažene zvonenje. Zakaj bi sploh imel tako aplikacijo, če že telefoni omogočajo različna zvonenja. Ta oz. podobne aplikacije so dovre zato, ker sprožijo alarm (zvok, slika, ledika, vibriranje) tudi takrat, ko je telefon nastavljen na tiho. Omogočijo tudi, da SMS ki je ponavadi kratek pisk s tem pretvorijo v daljše oz. neskončno zvonenje. Tisti, ki malo bolj trdno spimo to rabimo. Tega tega nočeš ob vsakem SMS-u ali klicu, zato v taki/tej aplikaciji določiš recimo od kod mora priti sms ali klic (tu je treba paziti, da na številko ki je lahko v obliki teksta ala PGD NekoDruštvo). In potem če je to SMS lahko z nastavitvijo besed, ki jih vključiš (morajo biti v prejetem SMS-u ) oz. v naslednjem polju lahko izključiš (če so tiste besede v SMS-u, se slaram ne aktivira). Recimo pri ASK-u imaš za tiste SMS-e, ki so bili generirani na centrih in potem poslani kot SMS-i besedo Pager2SMS, drugi ponudniki malo drugače in številka pagerja. Če center preko pagerjev pošilja tudi druga sporočila, za katere nočeš aktivacije FA2. Tak recimo vsebuje besede ali veselica, test, preverjanje, te besede z operatorjem ali(or) zapišeš v drugo polje. Tako se ti telefon ne oglasi kljub temu, da dobiš SMS od centra za obveščanje, ker recimo vsebuje besedo veselica.
Sicer pa je teh navodil več na internetu:
https://www.intervencije.net/documents/ ... eAlert.pdf
http://pgddrazavas.si/images/flexisf/Na ... Alert2.pdf
Če še maš kako vprašanje, lahko vpraša na zasebno.
Skratka FA2 (FA= Fire alert) je aplikacija ki na podlagi filtrov zažene zvonenje. Zakaj bi sploh imel tako aplikacijo, če že telefoni omogočajo različna zvonenja. Ta oz. podobne aplikacije so dovre zato, ker sprožijo alarm (zvok, slika, ledika, vibriranje) tudi takrat, ko je telefon nastavljen na tiho. Omogočijo tudi, da SMS ki je ponavadi kratek pisk s tem pretvorijo v daljše oz. neskončno zvonenje. Tisti, ki malo bolj trdno spimo to rabimo. Tega tega nočeš ob vsakem SMS-u ali klicu, zato v taki/tej aplikaciji določiš recimo od kod mora priti sms ali klic (tu je treba paziti, da na številko ki je lahko v obliki teksta ala PGD NekoDruštvo). In potem če je to SMS lahko z nastavitvijo besed, ki jih vključiš (morajo biti v prejetem SMS-u ) oz. v naslednjem polju lahko izključiš (če so tiste besede v SMS-u, se slaram ne aktivira). Recimo pri ASK-u imaš za tiste SMS-e, ki so bili generirani na centrih in potem poslani kot SMS-i besedo Pager2SMS, drugi ponudniki malo drugače in številka pagerja. Če center preko pagerjev pošilja tudi druga sporočila, za katere nočeš aktivacije FA2. Tak recimo vsebuje besede ali veselica, test, preverjanje, te besede z operatorjem ali(or) zapišeš v drugo polje. Tako se ti telefon ne oglasi kljub temu, da dobiš SMS od centra za obveščanje, ker recimo vsebuje besedo veselica.
Sicer pa je teh navodil več na internetu:
https://www.intervencije.net/documents/ ... eAlert.pdf
http://pgddrazavas.si/images/flexisf/Na ... Alert2.pdf
Če še maš kako vprašanje, lahko vpraša na zasebno.
-
polo98
Pozivniki so še vedno v igri. Ne vem, kdo zdaj tu kaj komplicira. In ta tema pač ni namenjena o pozovnikih ampak o aplikaciji FA. A imate v vašem društvu vsi operativci pozivnike? V kolikor vem se ti dodatni sistemi prožijo preko klica na pozivnike. Tako omogočajo proženje operativcev, ki pozivnikov nimajo. To vodi v hitrejši odziv na intervencije. Pomaga pa tudi, da si obveščen v primeru, da si izven dosega svojega regijskega območja (tiste specifike). Sicer se takrat pač odločaš a greš ali ne.
-
polo98
Tam kjer ti pozivnik ne bo deloval niti GSM signala ne boš imel.
Žal to ne drži. Je kar nekaj sivih lis tudi pri pozivnikih. Pač je to neka dodatna možnost. Jaz v službi prej slišim mobi kot pozivnik.polo98 napisal/-a:Tam kjer ti pozivnik ne bo deloval niti GSM signala ne boš imel.
"Polo" prid mal v zahodno slovenijo pa preveri delovanje pozivnikov .Bos videl da je kar precej lokacij kjer ostane pozivnik tiho ob intervenciji , telefon pa prejme sms od intervencije.net ali pa aktivira aplikacije ki nadomescajo klasicni pozivnik .
Lp
Vide
Lp
Vide
LEP POZDRAV
Vid Lahajnar
Skrbnik za komunikacije
http://www.pgd-cerkno.si/
https://www.facebook.com/pgdcerkno
NA POMOČ
Vid Lahajnar
Skrbnik za komunikacije
http://www.pgd-cerkno.si/
https://www.facebook.com/pgdcerkno
NA POMOČ
gasilec.si poglej pod nastavitve zvoka. Tam lahko spreminjaš nastavitve koliko dolgo ti bo piskalo! Firealert 2 ima kar nekaj dobrih lastnosti!! Če ne pa snaredi screenshot.e pa daj tukaj na forum pa bomo pogledali, pa verjetno rešili težavo še koga.
Sam imam pod t.i. Trigger vpisano zgolj RIC številko društva da mi prepozna sms. Ker sistem Intervencije.net, ki dopoljnjuje pozivnike omogoča pošiljalje sms.ov tudi tako "znotraj" društva, za razne vaje, sestanke itd.
Sistem Intervencije.net skupaj s aplikacije Firealert ali slovensko aplikacijo SMS pozivnik, niakor ne nadomeščata pozivnikov. Se je že zgodilo da mobiteli niso dobila sms.a pozivniki pa so piskali, vendar gre to za primere merjene v promilih! Večkrat namreč pozivniki ne piskajo.
Sam imam pod t.i. Trigger vpisano zgolj RIC številko društva da mi prepozna sms. Ker sistem Intervencije.net, ki dopoljnjuje pozivnike omogoča pošiljalje sms.ov tudi tako "znotraj" društva, za razne vaje, sestanke itd.
Sistem Intervencije.net skupaj s aplikacije Firealert ali slovensko aplikacijo SMS pozivnik, niakor ne nadomeščata pozivnikov. Se je že zgodilo da mobiteli niso dobila sms.a pozivniki pa so piskali, vendar gre to za primere merjene v promilih! Večkrat namreč pozivniki ne piskajo.
-
polo98
Odg: Re: FireAlert aplikacija
Ne vem kako imate to poštimano a v regiji npr.v 07 se vsi trije repetitorji prožijo z par sec. zamudo. Ne vem katerega mobilnega ponudnika imaš, da tako dobro "vleče" repetitorji pa ne. Kaj pa UKV zveze vam delujejo dobro?vide napisal/-a:"Polo" prid mal v zahodno slovenijo pa preveri delovanje pozivnikov .Bos videl da je kar precej lokacij kjer ostane pozivnik tiho ob intervenciji , telefon pa prejme sms od intervencije.net ali pa aktivira aplikacije ki nadomescajo klasicni pozivnik .
Lp
Vide
@Polo88, dvakrat si napisal neumnosti, kar nakazuje, da ZARE sistema ne poznaš lih prav dobro.
-- Moj namig je bil regijska organiziranost. Jaz kot zaposlen v MB imam nezanesljivo pokritost z "domačim" signalom za pozivnike, ker sem izven predvidenega pokrivanja tega omrežja. Obstaja velika verjetnost, da se mi pozivnik ne bo aktiviral ob pozivu zaradi slabega signala ali odsotnosti le tega. V službi bi pozivnik videl predvsem sporočila, ki pa nimajo/ne smejo imeti takega RIC-a kot bi ga on imel vprogramiranega. Bi pišem zato, ker ga nimam!! Koliko se je smiselno na tak poziv odzvati, glede na 70 km pot pa je drugo vprašanje. Pa se je že v preteklosti pokazalo dobro, da smo se odzvali.
-- Repetitorji niso tisti, ki prenašajo digitalni signal, ampak mreža digipiterjev, ki je bolj gosta. Zato je test preko repetitorjev zgrešen. Res pa je, da so tudi ob repetitorjih.
Goreče si zagovarjal, da ti kot HAM-u ni treba spoznati omrežja ZARE, sedaj pa klatiš neumnosti.
Vsi nimamo pozivnikov, zato nam aplikacije v stilu FireAlert, SMS pozivnik ipd. precej dobro nadomeščajo ta manjko. Pomenijo tudi dopolnitev sistema pozivnikov in brez njega ne delujejo! Uporabniki pozivnikov le te še morajo naprej uporabljati enako kot doslej. Marsikomu in tudi meni pomenijo hitrejše ter precej učinkovito obveščanje o pozivih ter o drugih sporočilih znotraj gasilstva. Uporabne pa so lahko recimo za iskanje telefona, itd.
Pri nas v Pomurju vem da so na določenih lokacijah problemi z doseganjem repetitorjev. Pozivniki bi naj bili malo bolje pokriti zaradi zgoraj zapisanega vzroka. Da bi bila kje bela lisa ne vem, ker tega ni tako lahko preverit, tako kot pri mobilnih omrežjih. Iz prejšnjih postov kolegov pa lahko predpostavimo, da imajo vsa ta omrežja bele lise, kjer ne pokrivajo ravno dobro.
Vendar v končni fazi je debata o tem nesmiselna, ker (ponavljam!!) uporabniki pozivnikov le te morajo še naprej normalno uporabljati.
Ni to tema za pozivnike, kar pomeni, da smo zašli s teme, zato se bom nadalje vzdržal debate, če ne bo o samih aplikaciji.
-- Moj namig je bil regijska organiziranost. Jaz kot zaposlen v MB imam nezanesljivo pokritost z "domačim" signalom za pozivnike, ker sem izven predvidenega pokrivanja tega omrežja. Obstaja velika verjetnost, da se mi pozivnik ne bo aktiviral ob pozivu zaradi slabega signala ali odsotnosti le tega. V službi bi pozivnik videl predvsem sporočila, ki pa nimajo/ne smejo imeti takega RIC-a kot bi ga on imel vprogramiranega. Bi pišem zato, ker ga nimam!! Koliko se je smiselno na tak poziv odzvati, glede na 70 km pot pa je drugo vprašanje. Pa se je že v preteklosti pokazalo dobro, da smo se odzvali.
-- Repetitorji niso tisti, ki prenašajo digitalni signal, ampak mreža digipiterjev, ki je bolj gosta. Zato je test preko repetitorjev zgrešen. Res pa je, da so tudi ob repetitorjih.
Goreče si zagovarjal, da ti kot HAM-u ni treba spoznati omrežja ZARE, sedaj pa klatiš neumnosti.
Vsi nimamo pozivnikov, zato nam aplikacije v stilu FireAlert, SMS pozivnik ipd. precej dobro nadomeščajo ta manjko. Pomenijo tudi dopolnitev sistema pozivnikov in brez njega ne delujejo! Uporabniki pozivnikov le te še morajo naprej uporabljati enako kot doslej. Marsikomu in tudi meni pomenijo hitrejše ter precej učinkovito obveščanje o pozivih ter o drugih sporočilih znotraj gasilstva. Uporabne pa so lahko recimo za iskanje telefona, itd.
Pri nas v Pomurju vem da so na določenih lokacijah problemi z doseganjem repetitorjev. Pozivniki bi naj bili malo bolje pokriti zaradi zgoraj zapisanega vzroka. Da bi bila kje bela lisa ne vem, ker tega ni tako lahko preverit, tako kot pri mobilnih omrežjih. Iz prejšnjih postov kolegov pa lahko predpostavimo, da imajo vsa ta omrežja bele lise, kjer ne pokrivajo ravno dobro.
Vendar v končni fazi je debata o tem nesmiselna, ker (ponavljam!!) uporabniki pozivnikov le te morajo še naprej normalno uporabljati.
Ni to tema za pozivnike, kar pomeni, da smo zašli s teme, zato se bom nadalje vzdržal debate, če ne bo o samih aplikaciji.
-
polo98
Ok, nič ne vem o zare. Očitno sem bil pred cca. 25- leti ko sem avtoradio prerihtal v zare frekvence (samo sprejem) precej pameten, danes pa O. Se umakam iz tega foruma.
Lepo se imejte še naprej.
Lepo se imejte še naprej.
Odg: Re: FireAlert aplikacija
Samo za info. Tole ne bo čisto držalo. Repetitorji so "hrbtenica" prenosa pocsag sporočil in govora. Digipiterji potem signal še dodatno prenesejo v kakšno dolino ali zaselek. Št, če poslušaš na 40 kanalu ZARE boš občasno slišal "cvrčanje" za par sekund. Takrat se prenaša sporočilo za pozivnik. Po postaji pa se sliši zato, ker si govorni repetitor in podatkovni repetitor delita skupno anteno.aznidaric napisal/-a: .........-- Repetitorji niso tisti, ki prenašajo digitalni signal, ampak mreža digipiterjev, ki je bolj gosta. .........
-
gasilec.si
Zato se na kanalih velikokrat pojavijo motnje??
Imam vprašanje; kar nekaj članov mi je že pojamralo da v Samsungovem telefonu X Cover 3 aplikacija FA ne deluje.
Je mogoče že kdo prišel zadevi do dna oz. kaj bi lahko bilo narobe?
Je mogoče že kdo prišel zadevi do dna oz. kaj bi lahko bilo narobe?
Stati inu obstati. /Trubar/
Meni deluje normalno z istimi nastavitvami kot v prejšnjem telefonu (Samsung Trend Lite). Sms prejemam preko sistema Florjan.