motnje na kanalu REG-LJ 15
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
mad_milkman
- GE: Civilna Zaščita
- Kraj: Malo tu,malo tam :)
Odg: motnje na kanalu REG-LJ 15
Ta bedak S56KMS je bil v teh dneh končno prijavljen na AKOS. Če obstaja podatek,da je povzročal motnje še na katerih drugih kanalih,mi prosim po ZS posredujte datum ,uro,ter kanal na katerem je imel monologe... 
Se je za vprašati, kaj se dogaja.Zanimivo je, da bi moral vedeti kaj in kako glede na to, da ima licenco raidoamaterja.Bi morali pogledati radiopostajo s katero dela, da ni mogoče napačno sprogramirana?!mad_milkman napisal/-a:Ta bedak S56KMS je bil v teh dneh končno prijavljen na AKOS. Če obstaja podatek,da je povzročal motnje še na katerih drugih kanalih,mi prosim po ZS posredujte datum ,uro,ter kanal na katerem je imel monologe...
di-du-di-du
-
mad_milkman
Se je za vprašati, kaj se dogaja.Zanimivo je, da bi moral vedeti kaj in kako glede na to, da ima licenco raidoamaterja.Bi morali pogledati radiopostajo s katero dela, da ni mogoče napačno sprogramirana?![/quote]
Žlehtnoba,pravokacija,le kdo bi vedel,kaj ga sili v tako početje ?
Kaj,če je licenco kupil na bolšjaku skupaj s postajo?

Žlehtnoba,pravokacija,le kdo bi vedel,kaj ga sili v tako početje ?
-
polo98
S56KMS ima veljavno licenco do 27.5. 2026.
Vir: AKOS
Sodeluje tudi na radioamaterskih tekmovanjih.
Vir :google
Licenco je pa res kupil tako kot vsi radioamaterji, ampak legalno pred komisijo ZRS-ja (stroški predavanja itd.)
Možno je tudi, da nekdo zlorablja njegov klicni znak...
Licenco je pa res kupil tako kot vsi radioamaterji, ampak legalno pred komisijo ZRS-ja (stroški predavanja itd.)
Tako je kot si napisal.Tiste motnje, ki sem jih jaz zasledil, so bile z njegove strani, ker ga poznam po glasu.Zaenkrat sem mnenja, da ni ravno namerno to počel oziroma z nekim slabim namenom.polo98 napisal/-a:S56KMS ima veljavno licenco do 27.5. 2026.
di-du-di-du
-
polo98
Po moje tudi ne počne tega namerno. Sem imel zvezo z njim in imam tudi svoje mnenje. Verjetno ZD. problemi.
Re: motnje na kanalu REG-LJ 15
Google da marsikaj ven, tudi gospodovo telefonsko stevilko, pa EMSO.
Dvomim da je gospod imel slab namen, sicer se nebi predstavil s svojim klicnim znakom, ki je unikat. Pogosto so to ljudje, ki jim malo druzbe manjka, mogoce bo nehal ce ga kdo opozori da to ni prav. Pa dejmo se mu radioamaterji javljat na nasih repetitorjih, da ne bo iskal potem zabave tam kjer mu licenca tega ne dopusca
Dvomim da je gospod imel slab namen, sicer se nebi predstavil s svojim klicnim znakom, ki je unikat. Pogosto so to ljudje, ki jim malo druzbe manjka, mogoce bo nehal ce ga kdo opozori da to ni prav. Pa dejmo se mu radioamaterji javljat na nasih repetitorjih, da ne bo iskal potem zabave tam kjer mu licenca tega ne dopusca
-
polo98
Pa vidim po prebranem, da AKOS tudi meša sprejem in oddajo(shift RX-TX). Žalostno...
vse lepo in prav...nasrkal ga je spet mali človek.me zanima, če bojo tudi firmo, ki je dobro poznana pri prodaji in servisiranju radioamaterske opreme, tudi kaznovali, gleda na to, da je navedeno...pa čeprav na njegovo željo...da mu je sporogramiral radioamatersko postajo na ZARE frekvence čeravno v vedenju , da tega ne sme storiti.
di-du-di-du
Mislim da je prov napisano, saj govori o repetitorju, repetitor sprejema niže oddaja pa višje. Je že tudi o te bila debata na LEA forumu.polo98 napisal/-a:Pa vidim po prebranem, da AKOS tudi meša sprejem in oddajo(shift RX-TX). Žalostno...
73 de S55X
http://www.pgd-mozirje.si
http://www.pgd-mozirje.si
-
polo98
Napisano je dvoumno, ampak meni razumljivo in vse jasno.
-
mad_milkman
Malo se meša pojme skakanje v frekvence in poslušanje.Edino,kar je ta študent zamočil je bilo to,da se je pohvalil javno in razkril nekatere kakor za koga uporabne podatke,pri nas je pač tako v kolikor ujameš kaj je o tem bolj pametno molčati in informacije zadržati zaseskerca napisal/-a:Ni glih isti koš ampak vseeno zanimivo :
http://www.siol.net/novice/slovenija/20 ... dentu.aspx
lp
... Še miljonkrat,če bo treba poslušanje ni kaznivo!!!!! Posredovanje informacij tretji osebi je pa druga zgodba ali bog si ne daj,stiskanje in zajebavanje na frekvencah!!!
-
polo98
Če poenostavim je to tako:
Kupiš šporhat, na netu pa dobiš recept za hrano. Ni kaznivo. Enako v tem primeru.
Če mene vprašate, ta študent išče muhte službo (malo reklame ne škodi). To je lahko vsakemu jasno, če ima s čim razmišljat.
Kupiš šporhat, na netu pa dobiš recept za hrano. Ni kaznivo. Enako v tem primeru.
Če mene vprašate, ta študent išče muhte službo (malo reklame ne škodi). To je lahko vsakemu jasno, če ima s čim razmišljat.