Hvala za namig, ampak že registriran.
In tudi kupili smo že - Brondi FX-100, 6 kosov, zaenkrat zelo zadovoljni.
Odkar pomnim. Pglej zakon o radiodifuziji. Več bodo vedeli povedati Mitja, Alex itd... Vendar ne mešaj izpita za radiomaterja s specialnostjo za UKV (ZaRe).Zbiljc napisal/-a:Aja, od kdaj lahko uporabljajo UKW postaje le tisti, ki imajo tečaj za radioveze?
Odvisno, zakaj rabiš. Za naše potrebe perfektno.Zbiljc napisal/-a:Torej nam ne preostane drugega, kot da nabavimo 2 kompleta PMR in je to to.
Na akcijah, varovanju na vodi, ob prevozih (na daljših relacijah). Nese kilometer ali dva brez težav. Drugače pa šest km za dobro štirko - s svakom, balkon - balkon, se pa obe hiši vidita. Baterije vstaviš po želji. Lahko Alkaline ali pa polnilne. Meni držijo po 3 x 2700 mAh skoraj cel dan.Zbiljc napisal/-a:Rafter, mal sem ferbnčen, zakaj jih uporabljate, in kako daleč lovijo?
Torej ravno uporabne za nas. Katere pa imaš?Rafter iz službe napisal/-a:Na akcijah, varovanju na vodi, ob prevozih (na daljših relacijah). Nese kilometer ali dva brez težav. Drugače pa šest km za dobro štirko - s svakom, balkon - balkon, se pa obe hiši vidita. Baterije vstaviš po želji. Lahko Alkaline ali pa polnilne. Meni držijo po 3 x 2700 mAh skoraj cel dan.Zbiljc napisal/-a:Rafter, mal sem ferbnčen, zakaj jih uporabljate, in kako daleč lovijo?
Brondi FX-100 Twin. Kot že rečeno, kupljeno v BOFu, se pa dobijo povsod, od Mercatorja do Merkurja, Conrada.... Kupite tam, kjer se vam splača. Cena ne sme presegat 40€ za komplet. V kompletu pa so:Zbiljc napisal/-a:Torej ravno uporabne za nas. Katere pa imaš?
Zagotovo se splača - tudi lastna nabava. 20 € po kosu ni tak denar, pa še ogromno možnosti ti ponuja, saj je uporaba dovoljena v večini EU držav (ter seveda po celi EX Yugi). Premisli: greš s kolegi na morje v HR, a boš raje plačeval drag roaming a GSM ali boš kolege, ki so v radiju 2 km, raje pokklical preko PMR?Zbiljc napisal/-a:Hvala, mene si prepričal, jaz bom pa "šefa" ki bo v bistvu dal denar za to, če ne bo, bomo sami kupili, bodo pač za delo in kasneje še za prosti čas
Lepo te prosim,kaj veš sploh kaj pišeš???drSeba napisal/-a:Meni se zdi da bi se PMR napravice tudi odnesle pri gasilskih enotah I. kategorije. Večina društev I. kategorije ima samo 2-4 UKW postaji. To je samo za vodjo intevencije in enega od napadalcev z IDA. Zato se mi zdi da bi glede na ceno bile PMR kar uporabne za manjše intervencije. Kajti UKW postaja stane 500 EUR, kar je za eno majhno društvo veliko. Zato se splača da za ta denar kupiš 15 PMR postaj in ima vodja intervencije nadzor (kontakt) nad vsemi člani enote. Če pa mora vodja kontaktirati ostala društva ali ReCO pa uporabi UKW.
Edino problem bi bil, da nebi ravno takrat ko bi potekala intervecija se znajdel kakšen moteči signal iz "Nemčije,...".
lp
Ja vidim,da tudi ti veš veliko o zvezahNabavni napisal/-a:to idejo smo mi v lanskem letu realizirali.
postaje imajo toliko kanalov in podkanalov, da se še ni zgodilo, da bi se kdo vmešaval.
LP