Webpoštar z GSM
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Webpoštar z GSM
No obujam temo iz leta 2005 in upam, da napišete kaj izkušenj z tem načinom obveščanja WEB poštar.
U tem času se je pa zadevo dobro že sprobalo in me zanimajo konkretni podatki.
- ali vedno deluje? ( z strani operaterja me zanima )
- hitrost?
- razne pripombe.....
Rad bi pa tudi da napišejo najprej mnenje tisti , ki uporabljajo to storitev in so skrbniki.
L.P.
U tem času se je pa zadevo dobro že sprobalo in me zanimajo konkretni podatki.
- ali vedno deluje? ( z strani operaterja me zanima )
- hitrost?
- razne pripombe.....
Rad bi pa tudi da napišejo najprej mnenje tisti , ki uporabljajo to storitev in so skrbniki.
L.P.
Odg: Webpoštar z GSM
Če govorimo o poslovnem WEB-poštaju in ne navadnem:
V našem društvu ga uporabljamo in jaz sem skrbnik. Lahko ti rečem da do danes še nimam slabih izkušenj z njim. Sporočila so bila vedno dostavljena na vse telefone prej kot v minuti (običajno v nekaj sekundah). Če je le telefon takrat dosegljiv omrežju in seveda če ni uporabnik zamenjal številke (se zdi smešno, vendar je treba tudi na to pazit
)
Uporabljamo pa ga za obveščanje članstva o raznoraznih dogodkih v članstvu. Primarno pa smo ga vzeli kot dopolnilni sistem aktiviranja pri intervencijah. GSM signal nam pokriva večje območje in zanesljiveje kot signal ZaRe. Tudi glede tega imamo dobre izkušnje.
Jaz osebno ga priporočam.
Za kakšne druge inf pa lahko tudi na ZS
V našem društvu ga uporabljamo in jaz sem skrbnik. Lahko ti rečem da do danes še nimam slabih izkušenj z njim. Sporočila so bila vedno dostavljena na vse telefone prej kot v minuti (običajno v nekaj sekundah). Če je le telefon takrat dosegljiv omrežju in seveda če ni uporabnik zamenjal številke (se zdi smešno, vendar je treba tudi na to pazit
Uporabljamo pa ga za obveščanje članstva o raznoraznih dogodkih v članstvu. Primarno pa smo ga vzeli kot dopolnilni sistem aktiviranja pri intervencijah. GSM signal nam pokriva večje območje in zanesljiveje kot signal ZaRe. Tudi glede tega imamo dobre izkušnje.
Jaz osebno ga priporočam.
Za kakšne druge inf pa lahko tudi na ZS
Se pridružujem mnenju Gorazda. Tudi pri nas ga uporabljamo že vrsto let. Zare je še vedno 1. vendar se dobro obnese, kot dopolnilo za aktiviranje večjega števila članstva. Poleg tega se z njim obvešča o vseh ostalih aktivnostih društva.
Tudi že pri Gorazdu sem videl, da se zgodi da kakšna GSM številka ni več aktualna. Vendar je točnost tega podatka v največji meri odvisna od vestnosti članstva. Je pa znotraj spletne aplikacije med drugim tudi možno videti natančno kdaj je bilo posamezno sporočilo prejeto pri posamezniku (če neka števlika dlje časa ne sprejema številke je to znak....).
LP Silvo
Tudi že pri Gorazdu sem videl, da se zgodi da kakšna GSM številka ni več aktualna. Vendar je točnost tega podatka v največji meri odvisna od vestnosti članstva. Je pa znotraj spletne aplikacije med drugim tudi možno videti natančno kdaj je bilo posamezno sporočilo prejeto pri posamezniku (če neka števlika dlje časa ne sprejema številke je to znak....).
LP Silvo
Pri nas je pa že ta storitev zatajila. Dvakrat! Vendar hvala bogu smo imeli takrat vaje. To storitev uporabljamo poleg Zare. To je rešitev za primer intervencije pride v poštev za majhna društva, ki nimajo toliko pozivnikov. Je pa tudi uporabno za sklicevanje sestankov in drugih obvestil.
Vsekakor ga priporočam vsakemu društvu.
Konkretno me zanima kaj je zatajilo???drSeba napisal/-a:Pri nas je pa že ta storitev zatajila. Dvakrat! Vendar hvala bogu smo imeli takrat vaje. To storitev uporabljamo poleg Zare. To je rešitev za primer intervencije pride v poštev za majhna društva, ki nimajo toliko pozivnikov. Je pa tudi uporabno za sklicevanje sestankov in drugih obvestil.
V našem primeru je zatajilo pošiljanje. Ko je uporabnik poslal sporočilo, se v enem primeru sporočila sploh niso dostavila na noben mobilnik (računali pa so). V enem primeru so pa sporočila prišla s zakasnitvijo 1 ure. To je bilo v primeru ko smo pošiljali z mobilnika. Če pa pošiljaš preko računalnika in interneta pa ta storitev deluje brez problema. In tudi, kot so nekateri napisali, da so sporočila dostavljena v nekaj sekundah.
Jaz sem upravitelj v našem drušvu in ti povem iz prve roke.
V našem primeru je storitev delovala 98%.
Jaz sem upravitelj v našem drušvu in ti povem iz prve roke.
V našem primeru je storitev delovala 98%.
Webpoštar z GSM
Ali pri tem sistemu obstaja možnost, da bi poslal samo en sms na mobitel in od tam bi takoj poslali nazaj npr. 30sms-jev operativcem.
Zanima me tudi če je možno prožit razlicne skupine. npr. operativa, člani, mladina.......
Zanima me tudi če je možno prožit razlicne skupine. npr. operativa, člani, mladina.......
Ne, ne da se prožiti že s prvim SMSom. To so tudi trdili na Mobitelu.
Drugače pa lahko prožiš skupine ki si jih ustvariš na M-vrata.
lp
Drugače pa lahko prožiš skupine ki si jih ustvariš na M-vrata.
lp
Ni možno proženje z enim SMS-om. Je pa možno z 2 (dvema) SMS-oma. In če ju imaš že pripravljena v Osnutkih na svojem mobitelu (ali kje drugje, kar je odvisno od modela telefona), poteka pošiljanje sporočil zelo hitro. 10-15 sekund in seveda več, kar je odvisno od "treniranosti" pošiljatelja