Predlogi za izboljšanje Vulkana

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Tudi sam mislim, da niso toliko krivi razvijalci rešitve, ampak bolj naročniki.

Sicer ne bi mogel reči, da je vmesnik uporabniku neprijazen in da je zajem prekompliciran, saj si ne predstavljam za (!! povprečnega !!) uporabnika enostavnejše rešitve kot ta, da klikneš in vtipkaš ter na koncu shraniš.

Napake, ki so bile narejene ob uvedbi aplikacije so povsem šolske. Nedefinirane potrebe ali želje naročnika in nepoznavanje potreb po vseh nivojih uporabnikov. Sam sem prepričan, da se da Vulkan mnogo bolje izkoristiti z manjšimi modifikacijami, saj zelo šepa na poizvedbenem delu. Poleg tega je bilo izobraževanje za uporabo, predvsem po nižjih nivojih, pomanjkljivo. Mislim, da gre tukaj bolj za dilemo v relaciji naročnik - uporabnik.

Kar se pa tiče vsebine.... diskutabilno. Sicer sam ne vem kdo je sestavljal šifrante in kdo potegnil ločnico med OS in DI, ampak več kot očitno je, da stvar dela probleme.

Ne morem reči, da je Vulkan zaradi tega slab, mislim, da je večji problem v uporabnikih kot v sami aplikaciji.

LP Matej
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
rudi
Kraj: Lj. - Črnuče

Odgovor Napisal/-a rudi »

Matej 9 napisal/-a:Tudi sam mislim, da niso toliko krivi razvijalci rešitve, ampak bolj naročniki.LP Matej
Matej 9 napisal/-a:Ne morem reči, da je Vulkan zaradi tega slab, mislim, da je večji problem v uporabnikih kot v sami aplikaciji.
Kako v isti izjavi enkrat ugotavljamo, da je kriv naročnik v naslednjem odstavku pa da smo krivi sami?!? :?:

Šele ko bo Vulkan zaključen in ažuriran z vsemi popravki, ki se na tabli pojavljajo potem bomo lahko govorili o programu. Trenutno je to ena DEMO različica, za katero mislijo da je program.

Mislim, da v Vulkan ne vnašajo računalniški laiki, ampak uporabniki s srednjim znanjem. Večina je navajena na nek word ali excel in so navajeni klikat po spletu. Aplikacija pač ni podobna kakšni spletni strani, kjer so informacije lahko dostopne, ampak je kar zakomplicirano. Mogoče se je res zataknilo med naročnikom in izvajalcem, ali pa se je izvajalec odločil za njemu najprimernejšo rešitev ki pa ni nujno tudi najboljša (100 ljudi 100 čudi).

Vulkan bo tako ostal, kot zatrjujejo naši nadrejeni (enako je bilo za GAS 2000). Če bodo upoštevali vse predloge, ki jih posredujejo uporabniki bo lahko boljši, do takrat pa bomo moral potrpet.

Izobraževanje pa je tudi velik faktor pri poznavanju dela z Vulkanom. Nevem koliko tečajev se je že zvrstilo za to zadevo vem pa, da slušatelji nazaj pridejo še vedno brez vsega potrebnega znanja za uspešno rokovanje z demo programom.
Lep pozdrav

Rudi
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

rudi napisal/-a:
Matej 9 napisal/-a:Tudi sam mislim, da niso toliko krivi razvijalci rešitve, ampak bolj naročniki.LP Matej
Matej 9 napisal/-a:Ne morem reči, da je Vulkan zaradi tega slab, mislim, da je večji problem v uporabnikih kot v sami aplikaciji.
Kako v isti izjavi enkrat ugotavljamo, da je kriv naročnik v naslednjem odstavku pa da smo krivi sami?!? :?:
Ja, če stvar iztrgaš iz konteksta je tako slišat... Kontakt z razvijalci je naročnik, v tem primeru tudi kompetenten za vsebinsko zasnovo. Ko pa pride stvar v uporabo in se ji je treba prilagoditi, postane aktualna relacija med naročnikom in uporabnikom, ki pa ni najbolje uspela (in še vedno ne). Upam, da je tokrat dovolj razumljivo...

Kakorkoli.. sem samo hotel povedat, da ni za vse Logos kriv.

LP Matej
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

rudi napisal/-a:Šele ko bo Vulkan zaključen in ažuriran z vsemi popravki, ki se na tabli pojavljajo potem bomo lahko govorili o programu. Trenutno je to ena DEMO različica, za katero mislijo da je program.
Tukaj se je ustavilo zaradi GZS in ne LOGOS-a.
Uporabniški avatar
Samo
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Samo »

Navodilo za vnos inventarja je čisto drugačno, kot je dejanski vmesnik!
Bogu v čast, ljudem v pomoč
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

No zgelda, da so na Tržaški le prišli do spoznanja, da z Vulkanom ni vse v redu, namreč na streneh GZS je objavljena naslednja novica:
GZS napisal/-a:Gasilski informacijski sistem deluje že sedem let. V tem času smo si pridobili precej izkušenj ter ugotovili določene pomanjkljivosti. V kolikor imate konkretne predloge za posodobitev Vulkana, podprte s primeri, nam jih pošljite do vključno 31.1.2006 na naslov: darja.pirs@gasilec.net . Vse predloge bomo pregledali in jih v čim večji meri poskušali dodati našim smernicam posodobitve.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Po moje niso prišli do spoznanja ampak do denarja. Ne verjamem, da bo dovolj denarja za izdelavo dela za operativo, vsaj upamo pa lahko, da bodo dokončali začeto in popravili napake.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Ja Peter lahko tud tko rečeš :D :D

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Kraški
Kraj: Primorska - Nova Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kraški »

Kar jaz vem se EMŠO po zakonu o varstvu osebnih podatkov ne sem uporabljati v društvih. Razen če ni DZ sprejel spremembe pred kratkim. Mislim da je GZS predlagala spremembo, vendar nisem prepričan da je bila uslišana.
LP
Andrej - KRAŠKI
041-790-044

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

EMŠO je po zadnji spremembi zakona o gasilstvu za operativce obvezna. Nenazadnje jo potrebujemo za zavarovanje. Upam, da bodo tiste, ki smo jih že vnesli, vrnili v Vulkan.
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

Peter napisal/-a:EMŠO je po zadnji spremembi zakona o gasilstvu za operativce obvezna. Nenazadnje jo potrebujemo za zavarovanje. Upam, da bodo tiste, ki smo jih že vnesli, vrnili v Vulkan.
Moj "šesti čut" mi pravi, da jih bomo spet morali iskati pri članih, ti nas bodo pa debelo gledali: "a ti nisem to že enkrat dal?" :oops: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

krivina napisal/-a: Moj "šesti čut" mi pravi, da jih bomo spet morali iskati pri članih
Ja tud jaz mam podoben občutek, pa se vseeno pustimo presenetit :D

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Nam se je že zgodilo, ko smo izpolnjevali obrazec za zavarovanje operativcev, kjer je bil EMŠO zahtevan. Samo smo k sreči imeli še papirje od evidence za GAS 2000, kjer je ta podatek še bil.
obiskovalec

vnos v vulkan

Odgovor Napisal/-a obiskovalec »

zdravo forumci. Do sedaj sem bolj bral in iskal rešitve za svoje društvo iz vaših izkušenj sedaj pa se vam pridružujem.
nekaj predlogov za Darjo:
1. šifrant opreme je nepopoln ali pa dvoumen(400,401,402,403 - lomilka,... )
2. ni pregleda drobnega inventarja
3. testiranje za pridobitev značke za dolgoletno delo

Pa drugič še kaj saj več al manj imamo vsi ista mnenja glede pomankljivosti programa ki pa jih noben že več kot leto ne upošteva upam da bo po 31.1.2006 ko bo Darja vse skup prebrala boljše. No to si lahko obetamo leta 2007
LP
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Re: vnos v vulkan

obiskovalec napisal/-a: nekaj predlogov za Darjo
A ti si najdu sam tri "pomankljivosti" :D :D

Lep pozdrav!

Gašper Mav