orientacijski tek/pohod

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
nekky
Kraj: Notranjska - Ivanje selo
Kontakt:

orientacijski tek/pohod

Odgovor Napisal/-a nekky »

Čao! Zanima me če ima kdorkoli izkušnje z organizacijo orientacijsih pohodov, tekov... :?:
V našem sektorju (PGD Ivanje selo, PGD Rakek, PGD Unec) smo se odločili, da letos priredimo to zadevo za pionirje, pa rabim par predlogov kako se lotiti zadeve. V osnovi naj bi se držali razpisa iz zbora mladinskega sveta GZ SLO 1.4.2006.
Konkretko me zanimajo kako naj zgledajo navodila za udeležence, koliko časa se potrebuje za organizacijo... skratka čim več informacij!

Hvala vsem za odgovore. 8)

LP
Nekky
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Malo pobrskaj po forumu, o tem smo že pisali. :wink:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Meni je to fajn mi skoz tekamo z naso solo OS BOJANA ILICHA.
Naredimo postaje kateri je kdo prisoten iz zastavlja vprasanja . :D
In odgovorino in gremo na pot dalje.... 8)
Na mladih svet stoji!
Uporabniški avatar
nekky
Kontakt:

matjaž napisal/-a:Malo pobrskaj po forumu, o tem smo že pisali. :wink:
Lej sej sm prebrala sam o navodilih, izvedbi ipd. pa nisem nič našla. Posledično sm odprla novo temo. :oops:
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Tuki imaš članek o orientacijskem tekmovanju, kjer imaš tudi nekaj besed o sami obliki tekmovanja.
Uporabniški avatar
nekky
Kontakt:

čao!

Najprej hvala vsem, ki ste mi posredovali kakeršnekoli informacije v zvezi z orientacijo! Napotki so bili zelo uporabni!

Danes, se pravi 9.12.2006 je prišel ta dan ko smo navkljub močnemu dežju izvedli tekmovanje iz orientacije. Naj takoj povem, da je sama izvedba tekmovanja potekala malo drugače - ekipe so se po progi vozile, seveda v spremstvu voznikov, da ne bo pomote 8), s tremi terenskimi vozili. Razlog za tako odločitev so predvsem starši in bojazen da se našim najmlajšim gasilerije skozi dež in veter ne zameri, dasiravno so bili obveščeni da tekmovanje bo v vsakem vremenu. No ja, vseeno ni nihče na cilj prišel popolnoma suh, defenitivno pa ne kontrolorji...

Na štartni listi je bilo 5 ekip, ki so štartale v 15 minutnem razmaku. Teren je bil sicer pripravlejn za hojo, vendar je lilo kot iz škafa, svoje pa je opravil tudi veter. Moram reči, da je za otroke to bila svojevrstna avantura - le kdo se ne vozi rad z gasilskim vozilom, sploh po poti kjer so VELIKEEEEEEEE luže, da o blatu niti ne zgubljam besed :lol:. Seveda, smo morali tudi samo točkovanje rahlo prilagodit. Pač nismo dirkali z vozili, zato se čas porabljen za prihod iz štarta na cilj ni upošteval.

Sedaj me pa zanima vaše mnenje. Bi v naši koži naredili isto, smo otroke mogoče prikrajšali za izkušnjo... Skratka komentarji so zaželjeni, slikce pa prilepim takoj ko mi jih naš fotograf dostavi :wink:.

papa
Nekky
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!

Walt Disney
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a purchy »

Kot eden izmed voznikov naj povem, da je bila vožnja po razmočenem terenu za otroke pravo doživetje! Nekatere je bilo že težko prepričati, da se vožnja ne šteje v tekmovalni čas. Poudariti pa moram, da smo vozili počasi in prilagojeno na razmere. Kljub temu pa je bilo to svojevrstno doživetje, ker je bilo na nekaterih odsekih proge toliko vode, da bi rabili že čoln :D
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Sam se nisem udeležil veliko orientacijskih tekmovanj. Spomnm pa se ko smo še kot pionirji šli parkrat na tako tekmovanje in bili enkrat kar pošteno mokri.

Na enem tekmovanju sem sodeloval tudi kot kontrolor in tudi takrat ni bilo vreme ravno sončno.

Če bi se moral jaz odločati namesto vas, bi verjetno tekmovanje glede na to, da ni bilo veliko ekip prestavil. Seveda je za vsakega otroka vožnja z gasilskim vozilom posebna dogodivščina ampak po drugi strani se je potrebno zavedati, da je imel vsakdo izmed šoferjev izredno težko ter odgovorno nalogo. Vožnja po takem terenu je namreč zelo zahrbtna in samo kakšna majhna napaka se lahko konča slabo. Na srečo pa se je pri vas izteklo super!

Me pa zanima, kako ste lhko priskrbeli zadostno število vozil? Glede na to da je bilo 5 ekip in razmaki med njihovimi štarti majhni, sklepam da je imela vsaka ekipa svoje vozilo.

Koliko otrok je štela posamezna ekipa in ali je bil ob njih prisoten tudi mentor?
Uporabniški avatar
nekky
Kontakt:

Vsho, če bi si dobro prebral bi videl da smo imeli na razpolago tri vozila in sicer 2 GVGP-ja in Nivo (mislim da je v osnovi PV, ma nisem ziher :oops:). Iz štarta do 4. kontrolne točke je ekipa potrebovala 15 - 20 minut, tako da je bil en avto na terenu, drugi nekje proti koncu in tretji na štartu. S samo uskladitvijo prevoza nismo imeli težav, cel čas pa smo bili tudi na radijski zvezi tako s kontrolorji kot z vozniki. Drugače je že eden izmed voznikov kometiral, da je bila vožnja težavna, poljske poti verjetno veš kako zgledajo v dežju... Pa še kar se tiče varnosti otrok - nihče ni smel sedeti poleg voznika in izrecno je bilo naročeno naj vozijo previdno, ker to ni rally.

Verjamem, da si bil že kdaj moker od dežja samo tukaj je šlo za izredno situacijo: 1. starši so že vrteli telefone in "komentirali", 2. si že kdaj dožilvel naliv z burjo oz ko ti dež nese skoraj vodoravno?! Verjemi ne pomaga ne dežnik ne pelerina 3. člani so bili stari od 6 do 12 let, oz eden celo 4, ma je bil "samo" :wink: šoferjev pomočnik, 4. tekmovanje je že bilo prestavljeno tako da nebi bilo fer, da ga še 1x. Smo se raje dogovorili da ga izvedemo še 1x pa takrat kot se spodobi 8). Omeniti moram tudi dejstvo, da smo se prvič podali v organizacijo takega tekmovanja tako da je za prvič kar dobro izpadlo 8).

Drugače so ekipe štele po 3 člane, katerih starost je bila nekako razporejena po letih oz. tako da smo imeli enega 6 letnika, enega 10 ali več, ter enega nekje vmes. Njihovi mentorji smo bili razporejeni po kontrolnih točkah, s seboj pa so imeli spremljevalce.

Upam da sem bila dovolj izčrpna,, če ne pa kar vprašaj :wink:

papa
Nekky
Zadnjič spremenil nekky, dne 11. December 2006, 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!

Walt Disney
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Ja si pojasnila marsikaj. :)

Je pa seveda veliko odvisno od staršev. Nekateri otroku ne pustijo na dež, drugi pa ne da se vsede v gasilsko vozilo.

Drugače pa čestitam za organizacijo!
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a purchy »

nekky napisal/-a:Pa še kar se tiče varnosti otrok - nihče ni smel sedeti poleg voznika in izrecno je bilo naročeno naj vozijo previdno, ker to ni rally.

Pa še kako smo jo poslušali, veste ta naša "šefica" ni kar tko,.... :D
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Odgovori