Koronavirus
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Koronavirus
Lepo pozdravljeni.
Zanima me, kako ste kaj uredili plan dela ob pojavu koronavirusa (vaje,...) in pa kako po vaših občinah nameravajo vključiti gasilce v reševanje epidemije.
Mogoče tudi kakšen nasvet glede dela z skupno zaščitno opremo, ...
Zanima me, kako ste kaj uredili plan dela ob pojavu koronavirusa (vaje,...) in pa kako po vaših občinah nameravajo vključiti gasilce v reševanje epidemije.
Mogoče tudi kakšen nasvet glede dela z skupno zaščitno opremo, ...
-
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Re: Koronavirus
Mi smo GD zaprli za vse aktivnosti, razen intervencij. En gasilec pa bo sam preverjal tehniko, cca 1x tedensko.
Navodila NIJZ:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/f ... _pomoc.pdf
Navodila NIJZ:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/f ... _pomoc.pdf
Kaj pa v primeru intervencij? Kakšni posebni ukrepi?
Glede vloge gasilcev je bodoči minister Tonin izjavil, da se bodo poveljniška vozila gasilcev uporabila za prevoz vzorcev do laboratorijev, kasneje pa še za oskrbo prebivalcev z osnovnimi stvarmi
Glede vloge gasilcev je bodoči minister Tonin izjavil, da se bodo poveljniška vozila gasilcev uporabila za prevoz vzorcev do laboratorijev, kasneje pa še za oskrbo prebivalcev z osnovnimi stvarmi
Odg: Koronavirus
Naša enota bila aktivirana na dezinfekcijo osnovne šole v sosednjo občino.
Iz našega štaba CZ smo dobili informacije, da moramo gasilci zagotavljati požarno varnosti in varnost pred ostalimi elementarnimi nesrečami, glede koronavirusa pa bomo pomagali samo v primeru povečanega števila bolnih v naši občini. Pomagali pa bomo pri prevozu vzorcev ali pomagali pri prevozu hrane, se pravi ne bomo neposredno izpostavljeni nevarnosti.
Upam, da se čim prej rešijo težave glede tega virusa, ker drugače ne bo nič dobrega iz tega.
Upam, da se čim prej rešijo težave glede tega virusa, ker drugače ne bo nič dobrega iz tega.
Denis Trstenjak
Poveljnik PGD Banovci I. kat
V SLOGI JE MOČ, NA POMOČ!
-
Zanima me katera sredstva uporabljate za dezinfekcijo prostorov in gasilcev.
EcoCid Sgasilko112 napisal/-a:Zanima me katera sredstva uporabljate za dezinfekcijo prostorov in gasilcev.
Kako pa izgleda dezinfekcija gasilcev?
Na intervencijah posredujete normalno ali imate kakšne dogovore?
Na intervencijah posredujete normalno ali imate kakšne dogovore?
Nekaj napotkov GZS, drugače pa vsa navodila najdeš na njihovi spletni strani..
https://www.eglasnik.si/f/NgLB56430/pri ... ci_ZRP.pdf
https://www.eglasnik.si/f/NgLB56430/pri ... ci_ZRP.pdf
Zanima me vaše mnenje o pravilni zaščiti ob posredovanju na intervencijah večjega obsega (stanovanjski požari, požari gospodarskih objektov ter požari v naravi) v času korona virusa ter uporabe zaščitne maske, nitril rokavic v takem primeru.
Na GZS ni zaslediti navodil za take primere, so napisana le priporočila da:
"Če oseba samostojno izvaja dela v enoti, nošenje kirurške maske ni potrebno. Pri skupinskem delu v enoti
in na intervencijah kjer je tveganje za kapljičen/aerosolen prenos minimalno, se priporoča uporaba
kirurške maske."
Za bolj tvegana posredovanja pa maske večje zaščite ter tyvec, zaščitna očala, rokavice itd., kar je jasno.
Nejasnost pa se pojavi pri intervencijah večjega obsega, ko nošenje obraznih mask ter zaščitnih rokavic postane zaradi obremenitve...ovira. Kako imate pri vas urejeno to v društvih, zvezah in tako dalje? Marsikaj se sliši in vidi preko družabnih omrežij, zanimajo pa me res strokovni in resni odgovori.
GZ Ljubljana mislim, da na teh intervencijah ne nosi zaščitnih mask, kar je bilo razvidno iz slik ob gašenju gozdnih požarov v zadnjem obdobju na družabnih omrežjih ter internetu.
Pri nas pa je v režiji poveljstva GZ v pripravi ukrep, da moramo na večje intervencije ("nizke stopnje tveganja glede okužbe s korona virusom") prav tako izvažati z zaščitno masko ter zaščitnimi rokavicami.
Hvala za vse konstruktivne odgovore že vnaprej!
Na GZS ni zaslediti navodil za take primere, so napisana le priporočila da:
"Če oseba samostojno izvaja dela v enoti, nošenje kirurške maske ni potrebno. Pri skupinskem delu v enoti
in na intervencijah kjer je tveganje za kapljičen/aerosolen prenos minimalno, se priporoča uporaba
kirurške maske."
Za bolj tvegana posredovanja pa maske večje zaščite ter tyvec, zaščitna očala, rokavice itd., kar je jasno.
Nejasnost pa se pojavi pri intervencijah večjega obsega, ko nošenje obraznih mask ter zaščitnih rokavic postane zaradi obremenitve...ovira. Kako imate pri vas urejeno to v društvih, zvezah in tako dalje? Marsikaj se sliši in vidi preko družabnih omrežij, zanimajo pa me res strokovni in resni odgovori.
GZ Ljubljana mislim, da na teh intervencijah ne nosi zaščitnih mask, kar je bilo razvidno iz slik ob gašenju gozdnih požarov v zadnjem obdobju na družabnih omrežjih ter internetu.
Pri nas pa je v režiji poveljstva GZ v pripravi ukrep, da moramo na večje intervencije ("nizke stopnje tveganja glede okužbe s korona virusom") prav tako izvažati z zaščitno masko ter zaščitnimi rokavicami.
Hvala za vse konstruktivne odgovore že vnaprej!
-
Mnoge gasilske enote so posredovale med epidemijo koronavirusa. Eni pri klasičnih intervecijah, drugi pri dezinfekcijah šol, in drugih objektov. Zanima me zakaj drušva niso prejela nobenih sredstev od države za delovanje med epidemijo, tako kot vse ostale službe. Zakaj se gasilska zveza slovenije tako slabo pogajo z vlado. Enako je bilo pri žledu ker je sicer bil neki drobiž. Pričakujemo večjo sposobnost vodij. Na GZ se naj navadijo da se z državo pogaja v milionih evrov in ne v tisočih.
-
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Gasilci, ki so posredovali so dobili dodatek za nevarnost. Informacije kdo in koliko denarja dobi, so vlekli iz Vulkana. Če tam PGDji še vedno ne zaključujejo intervencij, je pa drug problem.
Ja RomanB, a ste že prejeli kakšna sredstva? Namreč pri nas je vse tiho kar se tiče teh sredstev.
Denis Trstenjak
-
Vse imamo zaključeno v vulkanu. Do sedaj je vse tiho in ni nič. Naj napiše kdo, ki je iz tega naslova prejel kakšna sredstva.
Mi smo dobili oz. bomo dobili, 10€ po gasilcu za vsako intervencijo posebej. Sredstva dobimo posredno preko občine.