POŽAR V MARIBORU
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
POŽAR V MARIBORU
Sinoči okrog 21.00 je izbruhnil požar v skladišču firme Astra v Kosovelovi ulici v Mariboru. Požar je zajel večji del skladišča z plastičnimi izdelki za vodovodne instalacije. Z požarom se je spopadla Poklicna gasilska enota in PGD Pobrežje, Maribor-mesto in Zrkovci. Kot je povedal vodja intervencije Ernest Šilec jim je kaj hitro uspelo požar omejiti, tudi s pomočjo težke pene. Po prvih ocenah je škode za 24 milijonov tolarjev. Pravtako je velika preprečena škoda saj je bil obvarovan del skladišča, osrednje poslopje trgovine in nekaj metrov oddaljen objekt Nogometnega kluba Pobrežje. Vzrok požara še raziskujejo , vendar je bilo neuradno slišati , da so ta popoldan na objektu vršili varilska dela, kar bi lahko bil vzrok za požar.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
vrata
Ja na žalost sem jaz. Vendar naj vas ne zavede slika. Posneta je z širokokotnim objektivom pa me je malo raztegnilo, častna reč.
Na požaru sem snemal in fotografiral. Vrata na Manu pa je veter na prejšnji intervenciji tako poškodoval , da smo jih sproti popravljali, to te buje.
Ja glede intervencije pa je dušo dal monitor na vozilu Tam 260 in težka pena. Presekali so fantje skladišče , tak da so bile nekatere PVC cevi samo do polovice zgorete.
Sicer pa , vidite tudi vse...
Na požaru sem snemal in fotografiral. Vrata na Manu pa je veter na prejšnji intervenciji tako poškodoval , da smo jih sproti popravljali, to te buje.
Ja glede intervencije pa je dušo dal monitor na vozilu Tam 260 in težka pena. Presekali so fantje skladišče , tak da so bile nekatere PVC cevi samo do polovice zgorete.
Sicer pa , vidite tudi vse...
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
imata prav
Jure in Matjaž , imata prav. Nisem bil v službi in sem začasno stopil med novinarje s to razliko, da so tisti od radia in časopisov bili brez zaščitne čelade jaz pa sem jo imel.
Jure WC papir delamo v Palomi, časopis pa tiskamo v Hočah, toliko v vednost

Jure WC papir delamo v Palomi, časopis pa tiskamo v Hočah, toliko v vednost
Oskar ( osebna zascitna oprema), slem je le del osebne zascitne opreme. Ves kaj si mi mislimo o gasilcih, ki so na intervenciji brez osebne zascite...
Pri nas tudi tisti, ki slika in snema nosi zascito tako kot ostali. Intervencija traja tako dolgo dokler se ne vrnes v gasilski dom in das vse na svoje mesto, ter ko vodja intervencije rece sedaj pa smo gotovi.
l.p.
Pri nas tudi tisti, ki slika in snema nosi zascito tako kot ostali. Intervencija traja tako dolgo dokler se ne vrnes v gasilski dom in das vse na svoje mesto, ter ko vodja intervencije rece sedaj pa smo gotovi.
l.p.
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Robert zdravo
Če se jaz pripeljem v prostem času mimo požara in naredim kratko reportažo , zaradi tega si ne bom kupil bristolko. Dovolj sem star , da vem kako daleč in kam lahko grem. Če bi imeli posnetke iz požarov in nesreč, ki so jih naredili ljudje v popolni opremi , bi imeli bolj skromno video in foto arhivo.
Ja teorija in praksa se včasih razlikujeta.
Pa še to. Veš kako bi mi bili srečni, če bi vedno lahko en gasilec snemal. Očitno vas je več kot nas.

Če se jaz pripeljem v prostem času mimo požara in naredim kratko reportažo , zaradi tega si ne bom kupil bristolko. Dovolj sem star , da vem kako daleč in kam lahko grem. Če bi imeli posnetke iz požarov in nesreč, ki so jih naredili ljudje v popolni opremi , bi imeli bolj skromno video in foto arhivo.
Ja teorija in praksa se včasih razlikujeta.
Pa še to. Veš kako bi mi bili srečni, če bi vedno lahko en gasilec snemal. Očitno vas je več kot nas.
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
No, takle šlem (slika zgoraj) bi pa na butico nabil nekaterim našim novinarjem - znalcem. In bi ga morali nositi cel dan, da bi vsi videli, da so novinarji. Potem jih ne bi mešali za prodajalce lubenic.
Bralci večera, ki so pisali tiste komentarje, bi morali pa nositi kravje zvonce. (svoji k svojim).

Bralci večera, ki so pisali tiste komentarje, bi morali pa nositi kravje zvonce. (svoji k svojim).
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005