POŽAR V MARIBORU

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

POŽAR V MARIBORU

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Sinoči okrog 21.00 je izbruhnil požar v skladišču firme Astra v Kosovelovi ulici v Mariboru. Požar je zajel večji del skladišča z plastičnimi izdelki za vodovodne instalacije. Z požarom se je spopadla Poklicna gasilska enota in PGD Pobrežje, Maribor-mesto in Zrkovci. Kot je povedal vodja intervencije Ernest Šilec jim je kaj hitro uspelo požar omejiti, tudi s pomočjo težke pene. Po prvih ocenah je škode za 24 milijonov tolarjev. Pravtako je velika preprečena škoda saj je bil obvarovan del skladišča, osrednje poslopje trgovine in nekaj metrov oddaljen objekt Nogometnega kluba Pobrežje. Vzrok požara še raziskujejo , vendar je bilo neuradno slišati , da so ta popoldan na objektu vršili varilska dela, kar bi lahko bil vzrok za požar.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Jožek

Odgovor Napisal/-a Jožek »

Bravo Ernest, bravo vsi ostali... Važno, da vam je uspelo! Jaz pa sem videl dim, pa sem se že veselil da Papa Joe gori :)))
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Oskar, a si ti mogoče na fotografiji v Večeru 16.avgusta- En gasilec je na desni strani GVC-ja MAN in nekaj jemlje ven iz odprtih vrat :roll: :roll:
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

A slučajno misliš tole sliko?

Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

vrata

Ja na žalost sem jaz. Vendar naj vas ne zavede slika. Posneta je z širokokotnim objektivom pa me je malo raztegnilo, častna reč. :D :evil:
Na požaru sem snemal in fotografiral. Vrata na Manu pa je veter na prejšnji intervenciji tako poškodoval , da smo jih sproti popravljali, to te buje. :lol:
Ja glede intervencije pa je dušo dal monitor na vozilu Tam 260 in težka pena. Presekali so fantje skladišče , tak da so bile nekatere PVC cevi samo do polovice zgorete. :D
Sicer pa , vidite tudi vse...
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

He he, Oskar, izgovori izgovori... :twisted:
Kje pa imas jakno? C c c... :lol:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Pa tudi hlače so malce sumljive?!
A si morda stopil med novinarske vrste (Novicarji)? :lol: :lol: :lol:

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

imata prav

Jure in Matjaž , imata prav. Nisem bil v službi in sem začasno stopil med novinarje s to razliko, da so tisti od radia in časopisov bili brez zaščitne čelade jaz pa sem jo imel.
Jure WC papir delamo v Palomi, časopis pa tiskamo v Hočah, toliko v vednost :D :D
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Saj je povedal, da je na prizorišču snemal in fotografiral... :oops:
Robert.G.
Kraj: Slov.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Robert.G. »

Oskar ( osebna zascitna oprema), slem je le del osebne zascitne opreme. Ves kaj si mi mislimo o gasilcih, ki so na intervenciji brez osebne zascite...
Pri nas tudi tisti, ki slika in snema nosi zascito tako kot ostali. Intervencija traja tako dolgo dokler se ne vrnes v gasilski dom in das vse na svoje mesto, ter ko vodja intervencije rece sedaj pa smo gotovi.

l.p.
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Robert zdravo
Če se jaz pripeljem v prostem času mimo požara in naredim kratko reportažo , zaradi tega si ne bom kupil bristolko. Dovolj sem star , da vem kako daleč in kam lahko grem. Če bi imeli posnetke iz požarov in nesreč, ki so jih naredili ljudje v popolni opremi , bi imeli bolj skromno video in foto arhivo.
Ja teorija in praksa se včasih razlikujeta.
Pa še to. Veš kako bi mi bili srečni, če bi vedno lahko en gasilec snemal. Očitno vas je več kot nas. :D :D
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Poglejte, kako opremljajo avstrijske novinarje.
Priponke
mednarodno95.jpg
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Fantje, lahko vam potrdim, da je Oskar dovolj star, da ve kaj dela... Tud če bi bil 30 let mlajši, bi že bil polnoleten :D :D
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

No, takle šlem (slika zgoraj) bi pa na butico nabil nekaterim našim novinarjem - znalcem. In bi ga morali nositi cel dan, da bi vsi videli, da so novinarji. Potem jih ne bi mešali za prodajalce lubenic. :twisted:

Bralci večera, ki so pisali tiste komentarje, bi morali pa nositi kravje zvonce. (svoji k svojim). :twisted: :twisted: :twisted:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Točno takšno čelado kot je na sliki tri poste višje, pa je moj dedek nosil '44tega, ko so šli na Pohorski bataljon....
Zaklenjeno