Parada
- Peter
- Upravnik
- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Parada
Baje naj bi v paradi sodelovala samo gasilska vozila mlajša od dveh let. Čeprav ne dvomim, da se jih bo po celi Sloveniji nabralo za spodobno kolono, pa mislim, da si s tem delamo medvedjo uslugo. Marsikoga bo še težje prepričati, da gasilci nimamo denarja za vozila in opremo ter da bi nam vrnjeni DDV še kako prav prišel.
Bolj zanimivo bi bilo, če bi iz vseh gasilskih društev izžrebali vozila, ki bi sodelovala na paradi. Tako bi zagotovili reprezentančnost in pokazali pravo stanje v našem gasilstvu.
Kako bomo rešili probleme, če jih še sami nočemo priznati. Samo še to se manjka, da se bo pripeljala kakšna lesena maketa, kot je bilo to v navadi na vojaških paradah v Moskvi.
Bolj zanimivo bi bilo, če bi iz vseh gasilskih društev izžrebali vozila, ki bi sodelovala na paradi. Tako bi zagotovili reprezentančnost in pokazali pravo stanje v našem gasilstvu.
Kako bomo rešili probleme, če jih še sami nočemo priznati. Samo še to se manjka, da se bo pripeljala kakšna lesena maketa, kot je bilo to v navadi na vojaških paradah v Moskvi.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003
- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Naj se naši Janezi "bahajo" pred gosti iz tujine!Mitja napisal/-a:
Osebno sem tudi za to da se gre z predvsem z muzejsko oz. starejšo tehniko.![]()
![]()
..............naj se vidi
![]()
![]()
LP Mitja

LP!
Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
Mi smo imeli enkrat parado v Piranu, tamkajšnje društvo ima ( še vedno ) v uporabi vozilo TAM letnik....ma mislim nekaj okoli 1970,leto gor ali dol..
..vozilo je še vedno v uporabi...neki gost, gasilec iz italije pa ga gleda in občuduje, pol pa pove, da je lepo ,da poleg ostalih vozil imamo v paradi tudi muzejska vozila!!!!
Novo vozilo je v nabavi....
Je pa parada, kakor jaz vem, omejena na samo društva oz. vozila gorenjske regije in to tako, da je vsak tip vozila zastopan 1x.....no poleg vozil iz gorenjske regije bodo v paradi tudi vozila ICZRS Ig....

Novo vozilo je v nabavi....
Je pa parada, kakor jaz vem, omejena na samo društva oz. vozila gorenjske regije in to tako, da je vsak tip vozila zastopan 1x.....no poleg vozil iz gorenjske regije bodo v paradi tudi vozila ICZRS Ig....

Peter upam, da se bo odzval tudi odgovorni za parado in povedal, kaj je res na teh govoricah - kot sem jaz obveščen to ni res da naj bi v paradi sodelovala samo vozila mlajša od 2 leti - če ne bo le obratno.
Če bi bilo po moje bi v paradi sodelovala tudi oba veterana iz GB Ljubljana.
Z gasilskim pozdravom:
NA POMOČ!
Če bi bilo po moje bi v paradi sodelovala tudi oba veterana iz GB Ljubljana.
Z gasilskim pozdravom:
NA POMOČ!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003
- Kontakt:
Parada naj bi izgledala tako.
po praporih na čelu, častnem vodu gasilcev naj bi sledil ešalon mladine, kateri je omejen na št. 180 gasilcev, nato sledijo ešaloni po regijah, vsaka regija bo imala v ešalonu 180 gasilcev(št. je omejeno, ker se bo zaključek odvijal v ledeni dvorani na bledu ), po ešalonih gasilcev pa je ešalon gasilskih vozil. Za članice ne vem, če bodo imele svoj ešalon.
Toliko o tem, oz. toliko je meni znano.
po praporih na čelu, častnem vodu gasilcev naj bi sledil ešalon mladine, kateri je omejen na št. 180 gasilcev, nato sledijo ešaloni po regijah, vsaka regija bo imala v ešalonu 180 gasilcev(št. je omejeno, ker se bo zaključek odvijal v ledeni dvorani na bledu ), po ešalonih gasilcev pa je ešalon gasilskih vozil. Za članice ne vem, če bodo imele svoj ešalon.
Toliko o tem, oz. toliko je meni znano.

- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003
- Kontakt:
Tako tu bo pravo mesto...

Zanima me če je kaj novega glede parade na Bledu.Zanima me udeležba na paradi .In sicer zanime me to koliko bo udeležencev iz posameznega društva v ešalonu.
Slišal sem da naj bi iz vsakega društva šli po 4 gasilci (1 praporščak+3 gasilci) a to drži ?
A je kaj novega tudi okrog vozil?
Hvala za odgovor.
LP Mitja
Vsak ešalon regije ima tako regijskega poveljnika, kateri vodi ešalon,pred njim je nosilec table z imenom regije, 4 praporščake kateri korakajo za vodjo ešalona in pred gasilci, teh je 180.....najprej korakajo VGČ, šele nato ostali.....
Koliko gasilcev iz vsakega PGD ja bo po ešalonih pa je stvar debate na nivoju regije....

Ne, ne drži.
Na regijo gre v ešalon po 180 gasilcev in 4 prapori... ..če imate v regiji samo 4 prapore pol bod o bili vsi vključeni, v kolikor pa ne...
Vsak ešalon regije ima tako regijskega poveljnika, kateri vodi ešalon,pred njim je nosilec table z imenom regije, 4 praporščake kateri korakajo za vodjo ešalona in pred gasilci, teh je 180.....najprej korakajo VGČ, šele nato ostali.....
Koliko gasilcev iz vsakega PGD ja bo po ešalonih pa je stvar debate na nivoju regije....