Kandidata za novega poveljnika GZS - mnenja
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Milan Dubravac
- Gasilci.org
- Kraj: smokuč
Kandidata za novega poveljnika GZS - mnenja
No odprl sem temo, kjer lahko komentirate oba candidata za novena poveljnik GZS.
Kandidata sta: Zvonko Glažar in Dušan Utroša
Prosim, da se ob komentarjih držite pravil foruma in komunicirate civilizirano
Kandidata sta: Zvonko Glažar in Dušan Utroša
Prosim, da se ob komentarjih držite pravil foruma in komunicirate civilizirano
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Re: Kandidata za novega poveljnika GZS - mnenja
Jaz dam glas za Zvonka.
Zvonka poznam osebno s tečaja za sodnika GŠTD. Deluje v redu, koliko pa je material za poveljnika pa težko rečem. Tkole na hitro bi mu dal glas.
di-du-di-du
Gledal sem soočenje kandidatov za poveljnika in predsednika GZS - takrat so bili še vsi. Edina od kandidatov za poveljnika, ki sta me prepričala, sta bila Glažar in Utroša. Osebno ne poznam nobenega, sem se pa imel priložnost z njima pogovarjati še preden sem vedel za njuni kandidaturi. Meni osebno so pogledi Glažarja bliže, ne vem pa kašen bo kot poveljnik GZS - upam da dober.
Sicer pa sem imel upanje da se bo kaj spremenilo na boljše z trenutno še sedanjim poveljnikom pa .......
Sicer pa sem imel upanje da se bo kaj spremenilo na boljše z trenutno še sedanjim poveljnikom pa .......
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
-
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Sem prebral vizije vseh štirih in pogledal soočenje. Moja kandidatka je žal izpadla v pred izboru.
Med ostalima dvema, bom za Zvonka. Sicer sem v preteklih petih letih dobil občutek, da je njegov fokus predvsem na tekmovanjih, kar me moti. Predvsem na soočenju pa je deloval suveren in izpostavljal probleme gasilstva, ki tudi mene skrbijo. Nekoliko je podal še način reševanja. Moram povedati, da me je kar navdušil z retoriko. Za Utroša, ki mislim da je vizije napisal 13 strani, se mi zdi, da je na soočenju bolj mlatil prazno slamo, res me ni prepričal.
Na nivoju GZ bom glasoval za Zvonkota.
Med ostalima dvema, bom za Zvonka. Sicer sem v preteklih petih letih dobil občutek, da je njegov fokus predvsem na tekmovanjih, kar me moti. Predvsem na soočenju pa je deloval suveren in izpostavljal probleme gasilstva, ki tudi mene skrbijo. Nekoliko je podal še način reševanja. Moram povedati, da me je kar navdušil z retoriko. Za Utroša, ki mislim da je vizije napisal 13 strani, se mi zdi, da je na soočenju bolj mlatil prazno slamo, res me ni prepričal.
Na nivoju GZ bom glasoval za Zvonkota.
Včeraj sem si pogledal predstavitev obeh kandidatov za poveljnika ter kandidata za predsednika. Po tem soočenju lahko samo potrdim, da mi je Zvonko Glažar nekako bliže z njegovimi pogledi in videnji tudi težav v gasileriji. Umirjeno, premišljeno, v nasprotju z Dušanom Utrošo, ki mi deluje precej bolj zaletav. Pri njem pa je tudi precej videti da je v vojski na položaju - sistem kakor bom rekel tako bo in zato nimam dobrega občutka okrog njegovega sodelovanja z drugimi. Ne vem, morda se motim.
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Napetost narašča z vsakim dnem do kongresa.
Ko pogledam listo kandidatov za ostala mesta v raznih
organih GZS, se kar malce zamislim.
Isti priimki, ki so že 15, 20 ali več let pri koritu GZS so kandidati za razne funkcije.
Torej zamenja se kozmetično le sedežni red, obrazi ostanejo isti.
Pa kaj enim res nikoli ni dovolj, kljub temu da so npr. že v penziji, starostno krepko preko 60 let stari, itd..
A se nočejo častno umaknit in dati priložnosti mlajšim?
Mar v določenih regijah res ni interesa s strani mlajših za prevzem najbolj odgovornih funkcij?
Ko pogledam listo kandidatov za ostala mesta v raznih
organih GZS, se kar malce zamislim.
Isti priimki, ki so že 15, 20 ali več let pri koritu GZS so kandidati za razne funkcije.
Torej zamenja se kozmetično le sedežni red, obrazi ostanejo isti.
Pa kaj enim res nikoli ni dovolj, kljub temu da so npr. že v penziji, starostno krepko preko 60 let stari, itd..
A se nočejo častno umaknit in dati priložnosti mlajšim?
Mar v določenih regijah res ni interesa s strani mlajših za prevzem najbolj odgovornih funkcij?
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Ja.
Nekateri bi funkcijo opravljali neprofesionalno, pozneje pa spet profesionalno.
V predstavitvi napiše, da sedanji poveljnik v njegovem timu ne bo igral nobene vloge, spodaj ga pa najdeš na seznamu ožjega poveljstva.
Razumi, kdor more.
Nekateri bi funkcijo opravljali neprofesionalno, pozneje pa spet profesionalno.
V predstavitvi napiše, da sedanji poveljnik v njegovem timu ne bo igral nobene vloge, spodaj ga pa najdeš na seznamu ožjega poveljstva.
Razumi, kdor more.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
- Matej B.
- Kontakt:
alc33 malo si zamešal!!
Dosedanji poveljnik, je kandidat za člana Nadzornega odbora GZS, in ne Poveljstva!
Dosedanji poveljnik, je kandidat za člana Nadzornega odbora GZS, in ne Poveljstva!
Preveri predlagano sestavo poveljstva kandidata v dopolnjenem dopisu iz prejšnjega tedna, kjer je prišlo tudi do spremembe glede profesionalnega opravljanja funkcije.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
- Matej B.
- Kontakt:
alc33, kje najdem to? Prilepi, če imaš vpogled.
Nisem nikjer kak tajnik GZ ali PGD, da bi videl te dopolnitve.
Nisem nikjer kak tajnik GZ ali PGD, da bi videl te dopolnitve.