Na koga se obrniti ob težavah s forumom?

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odg: Na koga se obrniti ob težavah s forumom?

Odgovor Napisal/-a BAČO »

blondi napisal/-a:Kljub mojim naporom ne najdem možnosti, da bi spremenil svoj nickname. Ali je to možno in kako se naredi?
Napiši "prošnjo" upravniku - Petru na ZS !

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Uspelo mu je. :mrgreen:
štajerc56

Odgovor Napisal/-a štajerc56 »

Porka mašina kako sem jezen :banging:
Sem danes popoldan želel poslati dva prispevka, ki sta mi oba vzela kar nekaj časa. Priprave prispevka vse normalno. Vpis UI, priprava teksta, predogled, pa popravek teksta, pa zopet predogled - vse OK, ko stisnem pošlji pa na to vse v nič po domače povedano v luft, potem pa :^o in nato :banging:

Ker nisem najbolj vešč dela z PC oz. bolje rečeno na forumu, me zanima zakaj so prispevki šli v nič in ali obstaja varianta v programu, da si prispevek najprej pripraviš, ga nato nekam shraniš in potem od tu naprej pošlješ naprej, da potem če zadeva ne steče naprej, da imaš možnost čez nekaj časa prispevek ponovno poslati.

In še eno vprašanje, kako lahko vstopam v forum, da prispevek posredujem kot "gost" to je brez dejanskega uporabniškega imena.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Ma saj ni težava, ampak zanima me.
Zakaj se mora priloga pri prispevku nekoga najprej shraniti? :(
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

Franci » 18. december 2009, 17:14

Ma saj ni težava, ampak zanima me.
Zakaj se mora priloga pri prispevku nekoga najprej shraniti?
Mene tudi :roll:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

štajerc56 napisal/-a:Sem danes popoldan želel poslati dva prispevka, ki sta mi oba vzela kar nekaj časa. Priprave prispevka vse normalno. Vpis UI, priprava teksta, predogled, pa popravek teksta, pa zopet predogled - vse OK, ko stisnem pošlji pa na to vse v nič po domače povedano v luft, potem pa :^o in nato :banging:

Ker nisem najbolj vešč dela z PC oz. bolje rečeno na forumu, me zanima zakaj so prispevki šli v nič in ali obstaja varianta v programu, da si prispevek najprej pripraviš, ga nato nekam shraniš in potem od tu naprej pošlješ naprej, da potem če zadeva ne steče naprej, da imaš možnost čez nekaj časa prispevek ponovno poslati.
Malo pozno odgovarjam, ker sem spregledal, da objava čaka na odobritev. Kot vidiš, so gosti v nekaterih stvareh prikrajšani.

Zakaj je prišlo do tega bo težko ugotoviti. Če je za to kriv forum, se ponavadi izpiše kakšno sporočilo o napaki. Če recimo piše, da je potekla seja (po eni uri od odprtja obrazca), je treba samo še enkrat pritisniti gumb Pošlji. Če se v brskalniku pojavi samo belo okno, se splača pritisniti na gumb Osveži. Vsekakor pa priporočam uporabo brskalnika Firefox.

Registrirani uporabniki imajo spodaj pod obrazcem za objavo še gumb Shrani, s katerim lahko shraniš objavo (sicer samo besedilo, brez prilog in slik), ki ti je potem na voljo v Uporabnikova kontrolna plošča>Pregled>Urejanje osnutkov. Sicer si pa lahko objavo prej pripraviš na svojem računalniku v kateremkoli urejevalniku besedil in jo potem samo skopiraš v obrazec za objavo ter dodaš morebitne slike in priloge.
štajerc56 napisal/-a:In še eno vprašanje, kako lahko vstopam v forum, da prispevek posredujem kot "gost" to je brez dejanskega uporabniškega imena.
Trenutno nisi registriran uporabnik in na forumu objavljaš kot gost. Če izpolniš polje Uporabniško ime, boš objavljal kot gost, vendar bo zraven objav napisano to ime. Primerno zaradi tega, da se objave lažje ločujejo. Če pustiš polje prazno, se bo samodejno napisalo Gost. Seveda je pa pri samih Gostih potem težje slediti temi.
Franci napisal/-a:Ma saj ni težava, ampak zanima me.
Zakaj se mora priloga pri prispevku nekoga najprej shraniti? :(
Ni jo treba shranjevati. Vse je odvisno, kako imaš nastavljeno v brskalniku. Najprej povej, za katero datoteko gre in kateri brskalnik uporabljaš.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Peter napisal/-a:Ni jo treba shranjevati. Vse je odvisno, kako imaš nastavljeno v brskalniku. Najprej povej, za katero datoteko gre in kateri brskalnik uporabljaš.
- 2.seja plenuma - razprava, humoreska
- IE8
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Internet explorer 8 ima svoje muhe. Težavo najhitreje odpraviš tako, da obiščeš forum, greš v meni Orodja in klikneš na Združljivostni pogled.

Za najboljšo rešitev, si pa naloži Firefox, ki ga dobiš na http://www.mozilla.com/sl/
Priponke
firefox.jpg
Uporabniški avatar
Lojtra
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a Lojtra »

Mam en problem:)

Vsa ZS ki jih pošljem oz. če že ne vsa pa skoraj 95% mi ne pošlje ampak mi jih vrže v mapo "se pošilja". Ve kdo kak rešim problem?
Slika
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Vsa zasebna sporočila gredo v mapo Se pošilja. Ko jih naslovnik prebere, se iz te mape pobrišejo. Tako veš, kdaj je kdo kaj prebral.

Dokler je sporočilo v tej mapi, ga lahko urejaš ali pobrišeš, kar je bolje kot pri e-pošti, kjer je pošiljanje nepovratna operacija.
Uporabniški avatar
Lojtra
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a Lojtra »

A to je to :D kaki butl sn jaz:D :D

hvala Peter =D>
Slika
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Imam manjšo težavo.

Na mail ne dobim obvestila o prispelem ZS, v čem je težava???

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Na koga se obrniti ob težavah s forumom?

Odgovor Napisal/-a pes »

Poskusi v Uporabniška kontrolna plošča\Nastavitve, tam pa imaš Obvesti me novih zasebnih sporočilih.

Če pa ne bo šlo, pa bo Peter vedel kaj in kako.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Re: Na koga se obrniti ob težavah s forumom?

Moja napaka. Sem malce preveč navil zaščito za spam. :oops:
markos

Odgovor Napisal/-a markos »

Zakaj mi ne dela več stran gasilci.org, uporabniško ime je Markoš
Pokaže mi pa tole in me zanima v čem je problem.

Slika
Odgovori