Zakaj imam težave s prijavo?

Zahteval in odgovoril Peter Lužnik [Peter] - 27.3.2005

Zakaj imam težave s prijavo?

Najpogostejši razlog za neuspešno prijavo je zavračanje piškotkov iz našega spletišča s strani vašega brskalnika oz. katerega drugega programa, ki preprečuje shranjevanje piškotkov na vašem računalniku. Spletišče za normalno prijavo potrebuje piškotke in rešitev je v tem, da v vašem programu nastavite dovoljen sprejem piškotkov.

Drug malo manj pogost vzrok je požarni zid, ki preprečuje nepooblaščen prenos podatkov. To velja tudi za brskalnik, ki se želi povezati na spletišče. Ponavadi lahko uporabniki določenim programom dovolijo prenos podatkov skozi požarni zid, pri tem pa imajo na voljo več različnih varnostnih stopenj.

XOOPS spletišča uporabljajo podatke HTTP_REFERRER, da bi preverila, če ste prijavljeni na spletišče. Nekateri požarni zidovi kot sta npr. Norton in ZoneAlarm, blokirajo pošiljanje teh podatkov na strežnik. To lahko vam lahko prepreči prijavljanje na spletišče. Ponavadi to postane očitno, ko se prijavite na spletišče, prijava je potrjena, kljub temu pa še vedno vidite polja za prijavo in seveda sploh niste prijavljeni

Rešitev je v tem, da XOOPS spletišče (v našem primeru Gasilci.org), dodate na seznam zaupanja vrednih mest v vašem požarnem zidu.

To V&O je bilo najdeno v Gasilci.org : http://www.gasilci.org/modules/smartfaq/faq.php?faqid=16