Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Prenosi)

člani: 0
gosti: 2

več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Meseca oktobra bom izpolnila 55 let starosti. Za sabo imam 10 let staža v gasilstvu, minilo je že 2 leti odkar sem naredila izpit nadaljevaljni tečaj za gasilca, isto leto izpit za mentorja mladine, lani izpit za motorno žago. Sedaj me zanima če imam možnost nadaljevati šolanje za višji čin, čeprav bom konec leta stopila v veteranske vrste, imam funkcijo predsednice komisije za delo s članicami, članica upravnega odbora, mentorica mladine.<br />lp
Zahteval zlatka ogrinc [slokonjice], odgovoril Roman [RomanB] - 9.10.2011 (2120 x prebrano)
Ne. Oziroma imaš časa, da zakjlučiš tečaj za višji čin, do dopolnjenega 55. leta. Nova pravila omogočajo veteranom le napredovanje po stopnjah, po činih žal ne.


Točka 2.3 iz PPGS:
"Na podlagi Zakona o gasilstvu postane veteran operativni član po dopolnjenem 63. letu, operativna članica pa po 55. letu starosti. Operativni član, ki opravlja voljeno funkcijo in ima še manj kot dve leti do konca mandata, opravlja to funkcijo do konca mandata.

Veteran lahko glede na svojo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo naloge svetovalne, izobraževalne in vzgojne narave.

Veteran obdrži vse oznake funkcij in činov, ki jih je imel ob imenovanju v veterana oziroma najvišjo položajno oznako za funkcijo, ki jo je do preimenovanja v veterana opravljal v gasilski organizaciji vsaj en mandat. Ne more napredovati v višji čin, lahko pa napreduje po stopnjah. Če veteran obdrži oznake, mora imeti tudi oznako gasilskega veterana."


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.