Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
8 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 2
gosti: 6

Tona, jest_, več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Na kakšen način lahko naložim slike?
Zahteval in odgovoril Peter Lužnik [Peter] - 28.6.2007 (3745 x prebrano)
Za nalaganje lahko uporabite dve izbire v meniju:

Hitro nalaganje slik

Pri izbiri te možnosti, je postopek nalaganje takšen, kot je opisan v tem odgovoru.


Dodajanje predmetov

Po izbiri te možnosti se vam bo prikazal obrazec z več različnimi možnostmi nalaganja slikovnih in ostalih multimedijskih predmetov:

1. Z brskalnika
Na obrazcu sta dve vnosni polji s katerima izberete posamezni slikovni ali ZIP datoteki. Za nadaljnje datoteke kliknite na napis Več okenc za nalaganje... pod vnosnimi polji. V naslednjem delu obrazca lahko nastavite Naslove predmetov, ki jih lahko računalnik dobi iz imena datoteke ali napisa. Če želite, lahko izberete tudi možnost Prazno, pri kateri bodo datoteke brez naslova. Z dvema izbirnima okencema lahko določite, da se bo besedilo napisa skopiralo tudi v povzetek in/ali opis. Določite še ustvarjanja slik in izberite vodni žig, nato pa kliknite na gumb Dodajanje predmetov.

Na naslednji strani se vam bodo izpisali dodani predmeti, prikazala pa se vam bo tudi možnost dodajanj dodatnih slik.

2. S spletne strani
Namenjen je prenosu slik z že obstoječega spletnega naslova. Po vpisu naslova spletišča se prikaže seznam datotek za prenos v galerijo. Pri prenosu pazite na to, da niso vse prikazane datoteke v seznamu slikovne!

3. Windows XP
Ta možnost vam po krajši konfiguraciji vašega računalnika omogoča enostavno nalaganje slik kar iz Raziskovalca (Explorerja) oz. Namizja (Desktopa). Navodila za konfiguracijo so na strani.

4. Gallery Remote
To je posebna aplikacija za nalaganje in urejanje slik, napisana v javi, ki si jo prenesete s spleta in si jo naložite na vaš računalnik. Pogoj za namestitev je predhodna namestitev Java Virtual Machine (JVM) verzije 1.4 ali novejše, ki jo dobite na www.java.com. Lahko pa tudi prenesete verzijo Gallery Remote, ki ima Java Virtual Machine (JVM) že vključen v namestitev.

5. Javanski programček za nalaganje
Programček je okrnjena verzija programa Gallery Remote, ki se naloži neposredno s spleta in za njegovo uporabo namestitev ni potrebna. Obvestilo o programu jpegtran ni potrebno upoštevati, ampak lahko obkljukate okence in vas v prihodnje računalnik ne bo več opozarjal. Jpegtran je zunanji program, ki je potreben za delo s slikami, na primer za vrtenje, vendar za samo nalaganje slik ni potreben. Če želite, ga lahko prenesete s tega naslova.


6. Iz Picasa 2
Picasa je program za pregledovanje in enostavno urejanje slik v slovenskem jeziku, ki je brezplačno na voljo na tej strani. Slike, ki jih želite naložiti izvozite iz Picasa, potem pa s klikom na gumb Prebrskaj (Browse) izberete izvozno datoteko. Določite lahko od kje, če sploh, galerija dobi naslove slik, določite generiranje sličic ob naložitvi slik in pa na koncu lahko izberete tudi vaš vodni žig.

7. Povezava
Album lahko povežete z drugim albumom v galeriji ali pa z zunanjim albumom oz. zbirko slik. Taka povezava bo prikazana kot album, le da bo na sličici v desnem spodnjem vogalu narisana puščica.


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.